ΣΤΙΒΟΣ

2ος ο Φιλιππίδης στο «2o Athens Street Pole Vault»

2ος-ο-φιλιππίδης-στο-2o-athens-street-pole-vault-346847

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης έκανε την έκπληξη στη Μαρίνα Φλοίσβου όπου διεξήχθη το «2o Athens Street Pole Vault», αφού με άλμα στα 5,62μ. με την πρώτη προσπάθεια, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (προηγούμενο 5,55μ.) και έπιασε τον Μάριο Ευαγγέλου στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τη Ζυρίχης.

Έτσι, ο αθλητής του Φώτη Στεφανή άφησε στην 2η θέση τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς ξεπέρασε τα 5,62μ. με το τρίτο άλμα, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5,72μ.

Την τρίτη θέση πήρε ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ, που ξεπέρασε τα 5,52μ. Ο Νίκανδρος Στυλιανού πέρασε τα 5,52μ., βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ Κύπρου (προηγήθηκε το 5,42μ.) και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του έδειξε ο Ραφαέλ Χολζντέπε. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μόσχας έμεινε στην 5η θέση με 5,42μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια.

“Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνας. Ο αέρας μας ταλαιπώρησε λίγο και ήταν και ένας από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να πάμε υψηλότερα. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Πατσουκάκη και τον Νίκανδρο Στυλιανού, που σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Η χρονιά ξεκίνησε καλά και θα έχει καλύτερη συνέχεια. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στη Σανγκάη και έπειτα στο Γιουτζίν”, δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πατσουκάκης τόνισε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοση. Από τον χειμώνα ήμουν σε θέση να ανέβω ψηλά, όμως, δεν μου βγήκε. Μου έφυγε το άγχος με το όριο, καθώς τώρα θα κάνω την προπόνηση μου και περίπου έξι με επτά δυνατούς αγώνες. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή”.

Ο Ραφαέλ Χολζντέπε είπε: “Μου λείπουν άλματα και αυτό φάνηκε. Το σημαντικό είναι πως είμαι υγιής. Στόχος μου είναι η Ζυρίχη. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα, το τοπίο ήταν εντυπωσιακό”.

Και ο Νίκανδρος Στυλιανού: “Πραγματικά σε τέτοιες διοργανώσεις δεν γίνεται να μην κάνεις ρεκόρ. Ηταν πολύ καλά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, θα μπορούσα όμως να είχα κάνει και το 5,62”.

Τα αποτελέσματα: 1. Πατσουκάκης 5,62 μ., 2. Φιλιππίδης 5,62 μ., 3. Λίσεκ (Πολωνία) 5,52 μ., 4. Στυλιανού (Κύπρος) 5,52 μ., 5. Χολζντέπε (Γερμανία) 5,42 μ., 6. Κουφίδης 5,02 μ., Γκρούμπερ (Γερμανία) ακ., Ματσούκας ακ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου