ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κορυφή και διαφορά

κορυφή-και-διαφορά-566981

Πρώτος και με διαφορά παραμένει ο Ολυμπιακός, που μετά την ανατροπή με τον Πανηλειακό που τον έφερε στην κορυφή, μια βδομάδα μετά η βολιώτικη ομάδα… έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε και το ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο… και αφού έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε διπλό στο Αίγιο (0-1), απέκτησε και διαφορά… με τη συνέχεια να του ανήκει…

Ο Ολυμπιακός όπως στην Πάτρα έτσι και στο Αίγιο στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο χωρίς να είναι καλός και εντυπωσιακός έκανε ότι χρειάζονταν και πήρε μια ακόμη σπουδαία νίκη, η οποία όχι απλά τον κράτησε στην πρώτη θέση του Νοτίου ομίλου, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να αποσπαστεί με τρεις βαθμούς από τη δεύτερη, πλέον, της κατάταξης, Καλλιθέα (20 βαθμούς έναντι 17), ενώ άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω τα Χανιά και πέντε τους Παναιγιάλειο και Ηρακλή Ψαχνών.
Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα πέντε αγωνιστικών, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα που είχαν γνωρίσει στα Χανιά στην 4η αγωνιστική είχαν βρεθεί στην 5η θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, τότε, Παναιγιάλειο!
Στο Αίγιο στην 9η αγωνιστική της Football League οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 12’, όταν ο Ανδρούτσος απέκρουσε το πέναλτι που του δόθηκε πάνω στον Δεινόπαππα, αλλά ο Γκούρμα εκμεταλλεύτηκε την πάσα από το ριμπάουντ του Κατσίκη… στην εξέλιξη της φάσης κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ ο Παναιγιάλειος προσπάθησε να πιέσει, χωρίς κλασική ευκαιρία, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε να διαχειρίζεται σωστά το ματς.

Ο Ολυμπιακός σε κακό αγωνιστικό χώρο κατάφερε στη συνέχεια και ως το τέλος να προστατέψει αυτό το γκολ, έφτασε στην τέταρτη νίκη του στα πέντε τελευταία παιχνίδια, άνοιξε την ψαλίδα με τον μέχρι πριν 2 Κυριακές πρώτο Παναιγιάλειο και διατήρησε σε απόσταση τους νέους διώκτες του…

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ανάγκασε τον προπονητή Μανουέλ Ροκα να παρατάξει με αλλαγή την 11άδα, δείχνοντας ότι προτίμησε παίκτες αντοχής στο λασπωμένο γήπεδο που δεν επέτρεπε στους παίκτες και των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, καθώς η μπάλα δύσκολα μπορούσε να κυκλοφορήσει.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, χωρίς όμως μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες

Ο Παναιγιάλειος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Οι γηπεδούχοι υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ προσπαθούσαν με γεμίσματα και από στημένες φάσεις να απειλήσουν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, προσέχοντας κυρίως την άμυνά του στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Θάνος Δεινόπαπας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ανδρούτσο, με τον κ. Σελίμο να καταλογίζει το πέναλτι.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καπετάνος, με τον Ανδρούτσο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κατσίκης έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε, η μπάλα κατέληξε στον Γκούρμα, ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναιγιάλειος στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η οποία ήταν άκαρπη, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην κινδυνεύει, άσχετα αν και η αντίπαλη ομάδα στο τελευταίο τέταρτο φρέσκαρε την επίθεσή του.

Η απάντηση από το Ρόκα ήταν η είσοδος του Κωστούλα, ενώ στο τέλος έβαλε και τρίτο στόπερ στο παιχνίδι, τον Παπανικόλα και έτσι για πέμπτο συνεχόμενο ματς ο Παναιγιάλειος δεν κέρδισε, ενώ οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 0-1 της ομάδας του Νίκου Κουρμπανά και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Ακπαρίδης, Ιωάννου, Μαυρόπουλος (57’ Ρεκλείτης), Μπούνας, Γκοτσούλιας (81’ Αργυρόπουλος), Σκαρτσίλας, Αλεξάντροβιτς (73’ Διαμαντόπουλος), Φλίγκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Μελίσσης, Αρβανίτης, Πινδώνης, Καπετάνος (64’ Κωστούλας), Πόνσε, Δεινόπαπας (83’ Παπανικόλας), Κατσίκης (75’ Γκέσιος), Γκούρμα.

“Κάναμε καλό παιχνίδι”

Ο Μάνουελ Ρόκα χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέντευξη Τύπου, πολύ μεγάλη. Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που δουλεύει καλά. Γενικά είναι πολύ δύσκολος αυτός ο όμιλος. Το παιχνίδι ήταν όπως περιμέναμε. Είδα τον αντίπαλο στο βίντεο και μέσα σε αυτό το δύσκολο γήπεδο που είχαμε σήμερα κρατήσαμε καλά τους χώρους και μόνο με μεγάλες μπαλιές μπορούσε ο αντίπαλος να κάνει ευκαιρίες. Δεν έκανε μεγάλες ευκαιρίες ο Παναιγιάλειος. Από την πλευρά μας, πολύ καλό παιχνίδι. Για εμένα σε τέτοια παιχνίδια δεν είναι να παίξεις μόνο όμορφα. Οι παίκτες που είναι νικητές έχουν δύο πρόσωπα. Εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε πρόσωπο ανάλογα με το παιχνίδι που πρέπει να κάνουμε και τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας. Έπρεπε να είσαι πολύ δυνατός, συγκεντρωμένος. Πήραμε την ευκαιρία με το πέναλτι και από εκεί και πέρα έπρεπε να κρατήσουμε το 1-0. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλη νίκη».

Ηδη ο Ολυμπιακός κοιτάζει μπροστά, από την κορυφή του Νοτίου ομίλου της Football League, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (15.00) με τον Φωστήρα στο Βόλο.

Ο Μάνουελ Ρόκα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στάθη Ρόκα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν οι Εγκούτου Ολίσε και Γιανίκ Γενγκά, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Βασίλης Ζηνέλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου