ΤΟΠΙΚΟ

«Τα πάντα για τη διάδοση του αθλήματος»

τα-πάντα-για-τη-διάδοση-του-αθλήματος-576017

Μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά της γυναικείας ομάδας του Μαγνησιακού, ο τεχνικός, Θόδωρος Κατσαμόρας, σκιαγραφεί τα φετινά«θέλω» της βολιώτικης ομάδας, στη Β’ Εθνική, αναφέροντας πως κύριο μέλημα είναι να προωθηθεί στο νομό το γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και η προσέλκυση περισσότερων φιλάθλων.

Μεταξύ άλλων, σχολιάζει την πρόσφατη ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ αναφέρεται και στα ταλέντα του Μαγνησιακού, επικροτώντας τις προσπάθειες των ομάδων που επιχειρούν να δημιουργήσουν γυναικεία τμήματα. Παράλληλα τονίζει ότι θα υπάρξει και συνάντηση με την ΠΑΕ Νίκη Βόλου και τον Ανδρέα Πάτση για λύση στο γηπεδικό.

Για τη φετινή προσπάθεια του Μαγνησιακού:

«Εμείς, σαν γυναικείο τμήμα του Μαγνησιακού έχουμε ως στόχο τη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου και ειδικά στον τόπο μας, με αποτέλεσμα να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τον πρωταθλητισμό. Πέρυσι ήταν ιδανική χρονιά γιατί καταφέραμε να βοηθήσουμε και στη διάδοση του αθλήματος και διεκδικήσαμε και την άνοδο. Δεν ανεβήκαμε οριακά, διότι δεν ήταν και στόχος μας να ανέβουμε.

Διαφοροποιήθηκε ο πήχης, φέτος. Αρκετές παίκτριες έφυγαν λόγω σπουδών ή λόγω πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε χρόνο το υλικό μας αλλάζει. Έτσι, βάλαμε νέα κορίτσια, 12 και 13 ετών, σε μία δύσκολη και άγνωστη κατηγορία. Τα δείγματα γραφής μέχρι στιγμής είναι καλά. Το ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο με το περσινό. Είμαι όμως ευχαριστημένος στο θέμα της απόδοσης της ομάδας. Ο κύριος φετινός μας στόχος είναι να σωθούμε. Δεν μας ενδιαφέρει η άνοδος, ούτε οι υψηλές θέσεις.

Πρωταρχικός στόχος είναι να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η παραμονή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα κορίτσια και να αγωνιστούν και καινούργιες παίκτριες και να προωθήσουμε το άθλημα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση των κοριτσιών. Οι εμφανίσεις είναι καλές, πέρα από το αν συνοδεύονται με το επιθυμητικό αποτέλεσμα. Περιμένουμε όμως ένα δύο αποτελέσματα που θα μας αφαιρέσουν το άγχος».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:

«Σίγουρα είναι πιο δυνατό και πιο οργανωμένο απ’ ό,τι πέρυσι. Αυξήθηκαν οι ομάδες και έτσι δίνουμε 14 παιχνίδια τη χρονιά, καλός αριθμός αγώνων γι αυτές τις ηλικίες. Η παρουσία του Άρη στη Β’, μιας ομάδας με ανελλιπή παρουσία στην Α’ Εθνική, φέτος βρίσκεται στη Β’ και η παρουσία της Καβάλας, που έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα είναι ένα ιστορικό σύνολο, ανεβάζουν επίπεδο το πρωτάθλημα. Το πιο ευχάριστο είναι ότι φέτος υπάρχουν καινούργιες ομάδες στην κατηγορία, όπως τα Τρίκαλα 2011, που είναι δεύτερο φαβορί για άνοδο και μπορεί να είναι καινούργιο όνομα στην κατηγορία, όμως ως έμψυχο δυναμικό είναι καλή ομάδα, έχει κορίτσια με ταλέντο και τη στήριξη όλης της πόλης».

Για τις νέες προσπάθειες ομάδων για δημιουργία γυναικείων ακαδημιών:

«Γενικά, υπάρχουν πολλά κορίτσια που προπονούνται όπου μπορούν. Στον Αλμυρό για παράδειγμα. Η τοπική κοινωνία έχει δείξει ότι αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες. Ηδη έχουμε δύο ομάδες στα μεγάλα πρωταθλήματα από το νομό μας, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Η προσπάθεια του Ρήγα και των άλλων ομάδων που κάνουν κάτι ανάλογο είναι αξιέπαινες. Θα διαδοθεί το άθλημα και θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε δικό μας τοπικό πρωτάθλημα, όπως έχουν οι άνδρες. Χαιρετίζω την προσπάθεια και πιστεύω ότι μπορούν να προκύψουν και συνεργασίες».

Για τον αγώνα απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα και το επόμενο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας:

«Το τελικό 2-2 ήταν άδικο και πλασματικό σκορ. Θα μπορούσαμε να βάζαμε περισσότερες τέρματα. Τόσο ο Θεσπρωτός όσο και ο Αγροτικός Αστέρας είναι ομάδες που ανέβηκαν πέρυσι από τη Γ’ και έχουν αρκετό ταλέντο. Εχουν ενθουσιασμό, όμως ο Μαγνησιακός υπερτερεί σε εμπειρία. Είμαστε καλύτερη ομάδα. Αυτό φάνηκε και με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο προπονητής της ομάδας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, που είναι παλαίμαχος της ΑΕΚ, ήρθε και μου έδωσε το χέρι μετά τη λήξη του αγώνα και μου είπε «έπρεπε να φάμε πέντε». Μετά την γκέλα με τον Αστέρα είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη με τον Θεσπρωτό».

Για το πρόβλημα του γηπέδου:

«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι το γηπεδικό. Δεν ξέρουμε κάθε φορά που θα γίνει ο αγώνας. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούμε το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Εχει πλαστικό χορτάρι και είναι πολυέξοδο. Προσπαθούμε να βρούμε ένα άλλο γήπεδο. Βρισκόμαστε σε κουβέντες με τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου, τον κύριο Ανδρέα Πάτση για την παραχώρηση του βοηθητικού του Πανθεσσαλικό. Μήπως βρούμε μία φόρμουλα ώστε να παίξουμε εκεί»,

ενώ κλείνοντας, τόνισε:

«Ο Μαγνησιακός, παρά το ότι βρίσκεται λίγα χρόνια στα πρωταθλήματα, έχει στελεχώσει τις Εθνικές Ελλάδος. Όπως η Άννα Γαγάρα, που πήρε μεταγραφή στις Ελπίδες Καρδίτσας και αγωνίζεται στην Εθνική κορασίδων και η Χριστίνα Μαργαρίτη, η τερματοφύλακας, που έχει πλούσιο ταλέντο. Εμείς καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει γυναικείο ποδόσφαιρο και αν δει μία φορά αγώνα, πιστεύουμε ότι θα κολλήσει».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου