ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: «Δεν με αγγίζουν όσα λένε»

αντετοκούνμπο-δεν-με-αγγίζουν-όσα-λέ-617061

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αδιαφορεί για όσα λένε για την… ελληνικότητά του και ξεκαθαρίζει πως πατρίδα του είναι η Ελλάδα…

Ούτε καν ασχολείται με όσους αμφισβητούν πως είναι και νιώθει Έλληνας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον βγάλει από το δρόμο που έχει χαράξει με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ.

«Δε νιώθω πίεση για τίποτα άλλο πέρα από τους φίλους, την οικογένειά μου και το μπάσκετ. Τίποτε άλλο δεν με φορτώνει με πίεση. Άρα όλα αυτά δεν με αγγίζουν. Ό,τι και να πουν για μένα ή την οικογένειά μου δεν με αγγίζουν. Εγώ απλώς παίζω μπάσκετ. Είναι καλό που η οικογένειά μου είναι εδώ και μακριά από ό,τι μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα. Όμως αγαπώ την Ελλάδα. Είναι η πατρίδα μου κι εκεί θα επιστρέψω», αναφέρει και προσθέτει: «Χάρηκα πάρα πολύ όταν πήρα την υπηκοότητα. Αυτό το μικρό πράγμα σημαίνει τόσα πολλά για μένα και την οικογένειά μου».

Ο 19χρονος άσος οφείλει πολλά στους γονείς του. «Ήρθαν στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή κι ένα καλύτερο μέλλον. Όμως δεν το είχαν. Η ζωή ήταν δύσκολη. Είναι και οι δύο 50 χρονών. Για 20 χρόνια ήταν παράνομοι στη χώρα. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις σε μια χώρα χωρίς χαρτιά για 20 χρόνια. Πάρα πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν έχεις παιδιά. Ανά πάσα στιγμή μπορούσε η αστυνομία να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στην πατρίδα σου. Για μένα οι γονείς μου είναι ήρωες», προσθέτει.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου