ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τους αντιπάλους του

champions-league-ο-ολυμπιακός-μαθαίνει-τους-αντιπά-695893

Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης – Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ο πρωταθλητής Ελλάδος – Αποφεύγει Ζενίτ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Βασιλεία, Γαλατασαράι και Λεβερκούζεν

Τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Champions League μαθαίνεισήμερα, στις 7 το απόγευμα, ο Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης που πραγματοποιείται στο Μονακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι, μετά βεβαιότητος, αποφεύγουν Ζενίτ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Βασιλεία, Γαλατασαράι και Λεβερκούζεν.

Εκπρόσωπο στη διοργάνωση έχουν 18 χώρες, με την Ισπανία, την Αγγλία και τη Γερμανία να έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση, με τέσσερις συλλόγους. Ρεκόρ παρουσίας στους ομίλους έχει η Μαν. Γιουνάιτεντ με 18 εμφανίσεις στις 21 διοργανώσεις που προηγήθηκαν.

Οι «διάβολοι» έχουν μία παρουσία περισσότερη από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο. Μοναδική πρωτάρα στη διοργάνωση είναι η Αούστρια Βιέννης, η οποί γίνεται η 128η ομάδα που θα εμφανιστεί στους ομίλους.

Εκ των 32 ομάδων της κλήρωσης, 21 ήταν παρούσες και πέρσι.

Ο Ολυμπιακός από τις φετινές ομάδες των ομίλων είναι όγδοος σε παρουσίες στο Champions League με 14 (ακολουθεί με 9 ο Παναθηναϊκός και 4 έχει η ΑΕΚ).

Περισσότερες έχουν μόνο οι Μαν. Γιουνάιτεντ (18), Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Πόρτο (17), Μπάγερν, Μίλαν (16) και Άρσεναλ (15). Συνολικά έχει λάβει μέρος σε 90 παιχνίδια για το Champions League έχοντας 28 νίκες, 19 ισοπαλίες και 43 ήττες (105 γκολ υπέρ, 144 κατά).

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League θα διεξαχθεί 17-18 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη 1-2 Οκτωβρίου, η τρίτη 22-23 Οκτωβρίου, η τέταρτη 5-6 Νοεμβρίου, η πέμπτη 26-27 Νοεμβρίου και η έκτη 10-11 Δεκεμβρίου.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται στη φάση των «16», η κλήρωση για την οποία θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι ομάδες που θα καταλήξουν τρίτες μεταφέρονται στους «32» του Europa League.

Ο τελικός του Champions League θα γίνει στις 24 Μαΐου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου