ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκτη στον κόσμο η Βουγιούκα στη σπάθη

έκτη-στον-κόσμο-η-βουγιούκα-στη-σπάθη-717161

Την έκτη θέση στη σπάθη κατέκτησε η Βασιλική Βουγιούκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης επικράτησε διαδοχικά της Χιν Γουάι Λαμ από το Χονγκ Κονγκ με 15-2, της Ρωσίας Γιάνα Εγκοριάν (15-8) και Λι Ράγιν (15-14) από τη Νότια Κορέα για να βρεθεί στην οκτάδα. Εκεί, όμως, ηττήθηκε 14-13 από την Ιταλίδα, Ιρένε Βέκι.

Ικανοποιητική ήταν και η πορεία του Θοδωρή Νάκη στο ξίφος ασκήσεων. Ο Έλληνας αθλητής με απολογισμό πέντε νίκες σε έξι αγώνες μπήκε στο κυρίως ταμπλό, αλλά ηττήθηκε από τον Ρώσο Αλεξέι Κοβάσκι με 15-11, καταλαμβάνοντας την 40ή θέση. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος πέρασε με τρεις νίκες από τον όμιλο, όμως ηττήθηκε στα νοκ-άουτ με 10-15 από τον Ούγγρο Γκατάι και κατέλαβε την 78η θέση. Με δύο νίκες προκρίθηκε και ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης, ο οποίος στα νοκ-άουτ νίκησε αρχικά με 15-14 τον Φακουνγκούν (Ταϊλάνδη), αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε με 3-15 από τον Ρώσο Χοβάνσκι, καταλαμβάνοντας την 94η θέση.

Στο ξίφος μονομαχίας ανδρών, ο Γιώργος Αμπάλοφ προκρίθηκε ως 4ος από τον 4ο όμιλο, με τρεις νίκες, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε με 13-15 από τον Ουκρανό Χερέι με αποτέλεσμα να καταλάβει την 139η θέση. Την πρόκριση με δύο νίκες πήρε από τον 14ο όμιλο και ο Γιώργος Νάκης, αλλά στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ ηττήθηκε με 12-13 από τον Καρκάλικ (Σλοβακία) και έμεινε 162ος. Όσον αφορά στους Νίκο Ξυνό και Κοσμά Καρακόλη, δεν πήραν το εισιτήριο μέσω των ομίλων και κατετάγησαν 181ος και 204ος αντίστοιχα.

Στη σπάθη γυναικών, η Μαρίνα Παΐζη και η Ζωή Βάχλα δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση από τους ομίλους, πετυχαίνοντας αμφότερες από μια νίκη, που τους έδωσε την 87η και 92η θέση αντίστοιχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου