ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνιες διακρίσεις για ΟΕΑ – ΝΑΒ

πανελλήνιες-διακρίσεις-για-οεα-ναβ-718530

Η αγωνιστική ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑΒ συμμετείχε με 6 αθλητές και αθλήτριες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών 2013, στην Αθήνα, από τις 22 ως τις 26 Ιουλίου.

Εξαιρετική εμφάνιση και δύο μετάλλια κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου και συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο, μετά από πολύ σκληρή μάχη, στα 1.500μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α, με χρόνο 17.54.30 και χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο, με χρόνο 4.18.48.

Μετά από μια χρονιά εντατικού διαβάσματος, η Ηρώ Τζιντρούδη επανήλθε στον αγωνιστικό στίβο, κατακτώντας την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στα 100μ. πεταλούδα, την 4η θέση στα 200μ. μικτή ατομική και την 6η θέση στα 50μ. πεταλούδα κορασίδων.

Με σημαντική βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων συμμετείχαν και οι:

Μαρία Αγριγιάννη, Θάλεια Ιωάννου, Σπύρος Λιθαδιώτης και Ορέστης Σκυργιάννης, ενώ την αποστολή συνόδευε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κ. Κ. Σουρμενίδης και οι έφοροι του τμήματος. Οι αγωνιστικές δραστηριότητες συνεχίζονται με την συμμετοχή της Ηρώς Τζιντρούδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΡΕΝ, στην Λαμία, στις 9-11/8/2013.

Τεχνική κολύμβηση

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ο ΟΕΑΝΑΒ επανήλθε στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης με συμμετοχή των αθλητών του σε επίσημους αγώνες.

Ο βολιώτικος όμιλος έδωσε το παρών με τη συμμετοχή της Ματίνας Τοπούζη και του Αρίωνα Σταθούρου, στη Λάρισα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών. Τα αποτελέσματα των δύο αθλητών ήταν εξαιρετικά.

Η Ματίνα Τοπούζη στα αγωνίσματα με διπλά πέδιλα κατηγορίας Παγκορασίδων Β, κατέκτησε: Χρυσό μετάλλιο στα 100 μ., συντρίβοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 56.79 (προηγούμενο 57.75), χρυσό μετάλλιο στα 200 μ., με χρόνο 2.05.47, μόλις 34 εκατοστά από το Πανελλήνιο ρεκόρ (2.05.13) και ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. με χρόνο 26.05.

Ο Αρίωνας Σταθούρος κατέκτησε την 7η θέση στα 50μ. διπλά πέδιλα κατηγορίας Παμπαίδων Β. Η τεχνική κολύμβηση θα αποτελέσει το ερχόμενο διάστημα μια ζωντανή δραστηριότητα για τον ΟΕΑΝΑΒ, σε συνδυασμό και συνεργασία με την κλασική κολύμβηση.

Ημερήσιο καμπ

Για πρώτη χρονιά διοργανώθηκε από τον ΟΕΑΝΑΒ στο διάστημα 1-19 Ιουλίου καθημερινό καμπ για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 7-12 ετών, με στόχο την πρωινή απασχόληση, ώστε να μην «κλειστούν» στο σπίτι και να μην ξεκοπούν από την καθημερινή άθληση που είχαν όλο τον χειμώνα. Το καμπ είχε ως αποδέκτες μόνο αθλητές και αθλήτριες του ΟΕΑΝΑΒ, χωρισμένους σε δύο ηλικιακές ομάδες και διήρκεσε 3 εβδομάδες.

Σε καθημερινή βάση (8.30 – 13.00) τα 45 παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, με την συνοδεία 2 – 4 προπονητών, ασκήθηκαν στη γυμναστική, κολύμπησαν και γνώρισαν τα αθλήματα της κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας στις εγκαταστάσεις του ΟΕΑΝΑΒ με την παρουσία των προπονητών κ.κ. Σ. Σάμιου και Ι.Περιβολιώτη, το άθλημα της σκοποβολής στο Σκοπευτήριο Βόλου με τη βοήθεια του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Μίχα, καθώς και αθλήματα αίθουσας στο κλειστό γυμναστήριο (μπάσκετ – χάντμπολ και βόλεϊ).

Τις ώρες απασχόλησης συμπλήρωνε το -απαραίτητο – ποδόσφαιρο, παιχνίδια και προβολές βίντεο και ταινιών. Η επιτυχία της διοργάνωσης βασίστηκε στη συμμετοχή όλων των προπονητών του συλλόγου, ενώ στο τέλος η συμμετοχή επιβραβεύθηκε με απονομή μεταλλίων σε όλους τους μικρούς συμμετέχοντες, που με ενθουσιασμό εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ξανά.

Το τμήμα κολύμβησης ευχαριστεί το Δήμο Βόλου, για την διάθεση των χώρων του ΕΑΚ, τον Σκοπευτικό Όμιλο για την βοήθειά του, τους προπονητές και τους εφόρους κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας του ΟΕΑΝΑΒ για την εξαιρετική υποστήριξή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου