ΤΟΠΙΚΟ

Σάρωσε τα μετάλλια ~ Η ομάδα άρσης βαρών του Ολυμπιακού Βόλου

σάρωσε-τα-μετάλλια-η-ομάδα-άρσης-βαρώ-722228

Πρώτος ο 61χρονος Μπάμπης Μπορτσέλης

Στην Κόνιτσα και το κλειστό γυμναστήριο διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών όπου το παρών έδωσαν πάνω από 300 αθλητές. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός Βόλου σάρωσε τα μετάλλια επιστρέφοντας με βαρύτερες τις αποσκευές του.

Οι αθλητές του Μπάμπη Μπορτσέλη κράτησαν ψηλά τη σημαία της βολιώτικης άρσης βαρών ενώ και ο ίδιος ο προπονητής των ερυθρόλευκων κατέκτησε την πρωτιά στα 61 του χρόνια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών

Αναλυτικά στο γυμναστήριο της Κόνιτσας διεξήχθησαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, παίδων, εφήβων, νέων ανδρών και ανδρών όπως επίσης και αυτά στις κατηγορίες των κορασίδων, νεανίδων, νέων γυναικών και γυναικών.

Ελαμψε η 15χρονη Γιοβάννα
Στην κατηγορία των κορασίδων, η 15χρονη Γιοβάννα Μπορτσέλη, κόρη του προπονητή Μπάμπη Μπορτσέλη, κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια σηκώνοντας 31 κιλά στο αρασέ, 35 στο ζετέ και 66 στο σύνολο ενώ οι ίδιες επιδόσεις την κατέταξαν και τρίτη στη κατηγορία των νεανίδων κατακτώντας ακόμη τρία χάλκικα μετάλλια.

Στους παίδες και την κατηγορία των 77 κιλών ο 17χρονος Χαράλαμπος Τσιριγωτάκης κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια σηκώνοντας 102 κιλά στο ζετέ και 185 στο σύνολο έχοντας και 83 κιλά στο ζετέ.

Στην ίδια κατηγορία ο Γεώργιος Μπορτσέλης του Φώτη κατέλαβε την 10η θέση έχοντας 53 κιλά στο αρασέ, 102 στο ζετέ και 185 στο σύνολο.

Στην κατηγορία νέων ανδρών και στα +105 κιλά ο Ταξιάρχης Ζαρώνης κατετάγη 6ος (100αρασέ, 135ζετέ, 235 σύνολο).

Στους άνδρες, ο Μάνθος Γεωργατζής στην κατηγορία +105 κιλά ήταν 7ος σηκώνοντας 110 στο αρασέ, 150 στο ζετέ και 260 στο σύνολο.

Πρωτιά στα 61 για Μπορτσέλη
Οσον αφορά το πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών ο Ολυμπιακός Βόλου διακρίθηκε και εκεί κατακτώντας τρεις πρωτιές. Συγκεκριμένα στα 77 κιλά και στις ηλικίες 60-64 ο 61χρονος Μπάμπης Μπορτσέλης κατέκτησε την πρώτη θέση στο βάθρο σηκώνοντας 70 κιλά στο αρασέ, 80 στο ζετέ και 150 στο σύνολο.

Πρώτη θέση όμως κατέκτησαν και ο 52χρονος Φώτης Μπορτσέλης και ο 37χρονος Μάνθος Γεωργατζής. Ο πρώτος σήκωσε 155 κιλά στο σύνολο (70 αρασέ – 85 ζετέ) και πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 85 κιλά και στην κατηγορία 50 – 54 ετών.

Τέλος στην κατηγορία 35 – 39 χρόνων και στα +105 κιλά ο 37χρονος Γεωργατζής κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση έχοντας 100 κιλά στο αρασέ, 130 στο ζετέ και 230 στο σύνολο.
Ικανοποίηση και συνέχεια

Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρωτομάστορας του τμήματος άρσης βαρών του Ολυμπιακού Βόλου, Μπάμπης Μπορτσέλης, εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα για να τονίσει:

«Με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εμείς δεν μπορούμε από το να είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να παλεύουμε πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ήδη το πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχωνεύτηκε με όλες τις κατηγορίες να διεξάγονται μέσα σε λίγες μέρες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας.

Όμως το μεράκι και η αγάπη για το άθλημα δεν θα μας αφήσει να το εγκαταλείψουμε. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε κάθε μέρα και περισσότερο και είμαστε άκρως ευχαριστημένοι που το κλείσιμο της χρονιάς ήρθε με αυτές τις επιδόσεις για τους αθλητές μας που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Πλέον ακολουθεί ξεκούραση και καλοκαιρινές διακοπές ώστε να επιστρέψουμε ακόμη πιο ορεξάτοι από τον Σεπτέμβριο».

*Το τμήμα Άρσης Βαρών του Ολυμπιακού Βόλου, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί το Ζαχαροπλαστείο ο «Μπάμπης», για την στήριξη που παρείχε στους αθλητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου