ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγες μέρες έμειναν

λίγες-μέρες-έμειναν-723824

Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει σχεδιάζοντας για τη νέα περίοδο

Λίγες μέρες έμειναν έως την καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουλίου, όπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Καραγιάννης θα περιμένει προτάσεις υποψήφιων αγοραστών του Ολυμπιακού Βόλου την ώρα που έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν έχει σκοπό να φύγει και να τον αφήσει, αλλά ότι χρειάζεται βοήθεια από κάποιον που έχει οικονομική ευρωστία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτό τις επομενες 5 μερες ο Δ.Καραγιάννης θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ και θα αναζητήσει συνεργάτες που να έχουν την οικονομική άνεση και τη θέληση να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, τόνισε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Καραγιάννης, που πάντως επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ΠΑΕ χωρίς χρέη. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά την αναμονή κάνει αρκετές κινήσεις αφού βλέπουμε να λύνονται συμβόλαια με τους παίκτες που φεύγουν να εξοφλούνται …

Από τους παίκτες που θα μείνουν θα υπάρχουν ανακοινώσεις μετά τις 9 του Ιουλίου και ο Δημήτρης Καραγιάννης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι θέλει παίκτες «μαχητές» και νεαρής ηλικίας στον Ολυμπιακό Βόλου, «φωτογραφίζοντας» ποδοσφαιριστές σαν τον Σταμάτη Καρρά.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης δήλωσε ότι «η φετινή ομάδα θα χτιστεί στα εξής πρότυπα:

«Με πολλούς ποδοσφαιριστές που θα είναι σε πολύ νεαρότερη ηλικία, να έχουν κάποια εμπειρία, προσωπικότητα, να είναι μαχητές, καλοί παίκτες. Να μπορούν να αντέξουν στα παιχνίδια χωρίς να επηρεάζονται ψυχολογικά».

Έναν τέτοιον παίκτη, λοιπόν, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θεωρούν οι διοικούντες του Ολυμπιακό, τον Σταμάτη Καρρά. Ο νεαρός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» θεωρείται καλός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, ο οποίος διαθέτει συνάμα εμπειρία. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής διαγράφει ανοδική πορεία, και φέτος είχε μία «γεμάτη» χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 24 συμμετοχές, 1698 λεπτά και μία ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μεταβεί στους Βολιώτες αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στον Θρασύβουλο στη Β’ Εθνική, με τον οποίο είχε 27 συμμετοχές και ένα γκολ. Εχει θητεία στα Τρίκαλα και τον Αστέρα Ρεθύμνου στο πρωτάθλημα της Γ΄ και Δ’ Εθνικής. Επισης στον Ολυμπιακό έχει γίνει προσπάθεια να μείνουν στην ομάδα οι Μπρέσκα, Γιενκά και Ολισε με τους δυο πρώτους μάλιστα να λογίζονται ως κοινοτικοί…

Οσον αφορά τον Μάριο Μπρέσκα που αγωνίσθηκε φέτος σε 31 παιχνίδια, σημείωσε επτά τέρματα, τόσο ο ίδιος όσο και Ολυμπιακός Βόλου εμφανίζονται θετικοί στο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και τη νέα σεζόν και όλα δείχνουν ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν βρεθεί και η χρυσή τομή στο οικονομικό.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και οι οπαδοί ζητούν επιτακτικά την παραμονή του στη βολιώτικη ομάδα. Η διοίκηση θέλει να τον κρατήσει και να κάνει συνάμα το χατίρι των οπαδών της, καθώς έχει μείνει ικανοποιημένη από την αγωνιστική του παρουσία (και συνέβαλε τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία των Βολιωτών στην Football League).

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν να κρατήσουν και τον Γιανίκ Γιενγκά τη νέα σεζόν. Άλλωστε, ο Κονγκολέζος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2014 και οι Βολιώτες έχουν σκοπό να το εξαντλήσουν, μια και θεωρείται εξελίξιμος, αλλά και παίκτης στον οποίο θέλουν να βασιστούν πάνω του τη νέα σεζόν.

Ο 28χρονος Κονγκολέζος μεσοεπιθετικός αγωνίσθηκε σε 39 ματς του πρωταθλήματος και σημείωσε πέντε γκολ. Επίσης πόντους παραμονής έχει κερδίσει και ο Νιγηριανός Εγκούτου Ολίσε που ήρθε στο Βόλο τον Γενάρη, αλλά και ο γκολκίπερ Μανουέλ Ρόκα που είχε διπλό ρόλο στην ομάδα.

Εκτός αυτών θεωρείτε πως στη νέα ομάδα θα μείνει ο Θάνος Πινδώνης, την θέλησή του να συνεχίσει στο Βόλο εξέφρασε ο Παναγιώτης Κατσιαρός, ενώ υπάρχουν και οι νεαροί Κόμνος,, Κοτζαθανάσης, Ναουμίδης, Μπόρας και Κολημήτρας. Πάντως τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι ότι έχουν αποχαιρετήσει, από τους ξένους, οι Αντόνιο Ανιέτε, Ματίας Μπολάτι, Ντιέγκο Ναντάγια, ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ο Πατρίκ Ογκουνσότο και από τους Έλληνες ο Χατζηπαντελιδης και ο Πετκάκης.

Σήμερα πάντως λήγουν τα συμβόλαια και των Δημήτρη Τσιάτσιου, Θανάση Παλαιολόγου που πιθανόν είναι παρελθόν και το ίδιο θα γίνει με τους Ηλ. Σολάκη, Πέτερ Στογιάνοφ, Θέμη Γουσούλη και αναμένονται συζήτησης με τους Γκιτκο, Σταυράκη, Κωστούλα, Γκότοβο και Κ.Καπετάνο.

Κατά τα άλλα και ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας ξεκίνησε μίνι διακοπές στους Νέους Πόρους περιμένοντας ειδοποίηση.

Επιμέλεια:ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου