ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη και καλύτερη πέρασε στους «16» η Εθνική Ελλάδος

πρώτη-και-καλύτερη-πέρασε-στους-16-η-ε-723984
Την πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για ηλικίες κάτω των 20 που διεξάγεται στην Τουρκία, πανηγυρίζει η Εθνική Ελλάδας που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παραγουάη (που επίσης προκρίθηκε) στον 3ο και τελευταίο αγώνα του 4ου ομίλου.
Η Εθνική άνοιξε το σκορ με τον Διαμαντάκο στο 68’ αλλά ισοφαρίστηκε στο 74’ από τον Μοντενέγκρο, με τους Παραγουανούς να αγωνίζονται με δέκα από το 24’ λόγω αποβολής του Γκόμες με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τη σημερινή αντίπαλό του, στάθηκε όμως τυχερό στην κλήρωση που ακολούθησε και κατέλαβε την πρώτη θέση, που σημαίνει ότι στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που θα προκριθούν ως καλύτερες τρίτες από τους ομίλους Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄.
Η αποβολή του Γκόμες στο 23ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άλλαξε τις ισορροπίες και ανάγκασε τους νεαρούς Παραγουανούς να εστιάσουν στην αμυντική λειτουργία.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη «γαλανόλευκη» ομάδα, με κύριο εκφραστή στην ολοκλήρωση των προσπαθειών τον Μπουχαλάκη, τον οποίο όμως εξουδετέρωσε σωτήρια σε 2-3 περιπτώσεις ο Μορέλ, ενώ στο 45΄ ο «κεραυνός» του Σταφυλίδη τράνταξε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στο 68’ ο Διαμαντάκος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα σε εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη και με κεφαλιά έκανε το 1-0, όμως η αδράνεια των παικτών του Τσάνα σε εκτέλεση πλαγίου (!) έφερε το 1-1 από ψαλίδι του Μοντενέγκρο πέντε λεπτά αργότερα και έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια) ΚΟΚΚΙΝΗ: 23΄ Γκόμες (2η κίτρινη) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλμπουένα
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (37’ λ.τρ. Μπουγαϊδης), Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73’ Πέλκας), Λυκογιάννης (60’ Γιαννιώτας), Κολοβός, Διαμαντάκος
Παραγουάη (Βίκτορ Γενές): Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμες, Ραμίρες (74’ Κορέα), Σανάμπρια (58’ Χιμένες), Γκονσάλες (46’ Μοντενέγκρο), Πίρις ντα Μότα, Μπαλμπουένα, Ρόχας.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου το Μεξικό νίκησε με το ευρύ 4-1 το Μάλι και ελπίζει σε πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων.
Τελική βαθμολογία
1. Ελλάδα 5
2. Παραγουάη 5
3. Μεξικό 3
4. Μάλι 2

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου