ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάλος από tweet τούρκου ολυμπιονίκη για «ελληνικά και αρμένικα ακτιβιστικά σκυλιά»

σάλος-από-tweet-τούρκου-ολυμπιονίκη-για-ε-724647

Σάλο έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία το σχόλιο του χάλκινου ολυμπιονίκη τους στο Λονδίνο (και σημαιοφόρου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας) στην ελληνορωμαϊκή πάλη, Ριζά Καγιάλπ.

Ο 23χρονος πρωταθλητής χαρακτήρισε ακτιβιστικά σκυλιά τους Ελληνες και τους Αρμένιους σε σχόλιό του στο Twitter το οποίο αμέσως μετά αποσύρθηκε.

Ο νεαρός ολυμπιονίκης, τάχτηκε από την πρώτη στιγμή εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με το χαρακτηριστικό σχόλιο: «Γαμ… τις διαδηλώσεις σας. Γαμ…προδότες» ενώ σε άλλο «τιτίβισμα» προχώρησε ακόμα περισσότερο βγάζοντας τον άκρατο φανατισμό του: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία Ταξίμ στους αρμένιους και έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Οπως ήταν φυσικό, η ελληνική αποστολή στη Μερσίνα αντέδρασε άμεσα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία και αποβολή του αθλητή από τους αγώνες φτάνοντας το θέμα εως τη ΔΕΜΑ (Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων), γενικός γραμματέας της οποίας άλλωστε επανεξελέγη ο Ισίδωρος Κούβελος.

Μάλιστα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας ζήτησε να επιβληθεί άμεσα τιμωρία και αποβολή στον τούρκο παλαιστή αλλά το θέμα «κόλλησε» σε αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι έτσι και αλλιώς ο Ριζά Καγιάλπ έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του (κατακτώντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο) και έχει αποχωρήσει από το χωριό των αθλητών.

Η οργανωτική επιτροπή προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Αθλητισμού, δεδομένου ότι ήδη αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα, τους αγώνες αλλά και ανάβει…φωτιές τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί σε λίγους μήνες – με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίες από ποτέ – την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η γεγονοκτονία των Αρμενίων, είναι ένα θέμα που έχει παγκόσμια απήχηση και αποτελεί τον βασικότερο λόγο που οι σχέσεις των δύο κρατών είναι ιδιαίτερα οξυμένες.

Η υπόθεση θυμίζει την ανοησία της δικής μας Βούλας Παπαχρήστου που αναπαρήγαγε ρατσιστικό ανέκδοτο πέρυσι, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου