ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία της!

η-μπάγερν-μονάχου-είναι-πρωταθλήτρια-773030

Με γκολ του «λούζερ» Αριεν Ρόμπεν στο 89ο λεπτό, οι Βαυαροί νίκησαν με 2-1 την Ντόρτμουντ στον γερμανικό «εμφύλιο» και κατέκτησαν το τρόπαιο του Champions League!

Ο Ολλανδός που έχει ακούσει τα εξ αμάξης και βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο, ρέφαρε το χαμένο πέναλτι από τον περσινό τελικό κόντρα στην Τσέλσι και με δικό του γκολ η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατέκτησε την Κούπα έπειτα από έναν εξαιρετικής ποιότητας τελικό με φοβερό ρυθμό κι εκατέρωθεν φάσεις!

Το σκορ είχε ανοίξει στο 60’ ο Μάντζουκιτς έπειτα από ασίστ του κορυφαίου παίκτη του αγώνα, Ρόμπεν, ενώ η Μπορούσια ισοφάρισε προσωρινά με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκουντογκάν!

Ο Γιουπ Χάινκες παρέταξε την Μπάγερν με Νόιερ στο τέρμα, Λαμ, Αλάμπα στα άκρα της άμυνας, Ντάνε, Μπόατενγκ στο κέντρο της άμυνας, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ κόφτες, Ρόμπεν, Ριμπερί στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον προωθημένο Μάντζουκιτς τον Μίλερ.

Από την άλλη, ο ομόλογός του της Ντόρμουντ, Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την Μπορούσια με τον Βαϊντενφέλερ στο τέτρμα, Πίστσεκ, Σμέλτσερ στα άκρα της άμυνας, Χούμελς, Σούμποτιτς στο κέντρο της άμυνας, Μπέντερ, Γκουντογκάν κόφτες, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον Λεβαντόφσκι τον Ρόις.

Μπήκε δυνατά η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και απείλησε με τα σουτ των Μπλαστσικόφσκι (10’, 14’), Λεβαντόφσκι (14’) με τον Νόιερ να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει τον κίνδυνο από τα καρέ του.

Η Μπορούσια συνέχισε να απειλεί παίζοντας ιδανικά στην κόντρα, ωστόσο, ο κίπερ των Βαυαρών ήταν σε καλή μέρα κι αντέδρασε εκ νέου σωστά στις προσπάθειες των Ρόις (19’), Μπέντερ (22’).

Καλύτερη η Μπάγερν με «καθαρές» ευκαιρίες

Από το 25’ και μετά, οι Βαυαροί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πήραν το κέντρο και επιτέθηκαν από τα άκρα με Ρόμπεν, Ριμπερί. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού την καλοζυγισμένη κεφαλιά του Μάντζουκιτς!

Στο 30’ ο Ρόμπεν βγήκε απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ, όμως πήγε να πλασάρει με το αριστερό πόδι κι ο κίπερ της Ντόρτμουντ έδιωξε με το σώμα, ενώ στο 43’ χάθηκε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία, με τον Ρόμπεν να σημαδεύει το πρόσωπο του τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Πιο δυνατά οι Βαυαροί

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, δεν είχε βγάλει φάση ως το 59’, ωστόσο, ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ περισσότερο. Χάβι Μαρτίνεθ και Μάντζουκιτς δεν μπόρεσαν να νικήσουν με διαδοχικές κεφαλιές τον Βαϊντενφέλερ, ωστόσο, στο επόμενο λεπτό το σκορ του τελικού άνοιξε!

Ο Ριμπερί έσπασε ωραία την μπάλα στον Ρόμπεν, αυτός κινήθηκε μέσα στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Μάντζουκιτς, ο οποίος προ κενής εστίας έβαλε μπροστά την Μπάγερν!

Παρόλα αυτά, η Μπορούσια δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα! Ο Ντάντε έκανε «χαζό» πέναλτι στον Ρόις κι ο Γκουντογκάν νίκησε τον Νόιερ από τα 11 βήματα για να γίνει το 1-1 στο 67’!

Θα περίμενε κανείς να αλλάξει η ψυχολογία και να ανέβουν οι της Ντόρτμουντ, ωστόσο, η Μπάγερν ήταν αυτή που έδειξε μεγαλύτερο πάθος και συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στο 72’ ο Μίλερ κέρδισε στο σπριντ τους αντίπαλους αμυντικούς, πέρασε τον Βαϊντενφέλερ, πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Σούμποτιτς έκανε τάκλιν για σεμινάριο πάνω στη γραμμή κι απέτρεψε το 2-1!

Στο 76’ ο Βαϊντενφέλερ είπε «όχι» στον Αλάμπα, ενώ στο 87’ έκανε μεγάλη απόκρουση σε «κεραυνό» του Σβαϊνστάιγκερ! Δεν μπόρεσε ωστόσο να αντιδράσει δυο λεπτά αργότερα…

Λύτρωση με Ρόμπεν!

Ο Ριμπερί, που πάλι είχε συμμετοχή στο γκολ, κατέβασε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από γέμισμα, πάτησε με τακουνάκι στον επερχόμενο Ρόμπεν με τον Ολλανδό άσο να ξεπερνά Σούμποτιτς και Χούμελς και να νικά με πλασέ τον αντίπαλο κίπερ για να χαρίσει την κούπα στην Μπάγερν!

Ετσι λοιπόν, ο εξτρέμ των Βαυαρών εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι στην παράταση του περσινού τελικού κόντρα στην Τσέλσι, πήρε «εκδίκηση» για την κριτική που του είχε ασκηθεί και χάρισε στην Μπάγερν το 5ο τρόπαιο στην ιστορία της!

ΣΚΟΡΕΡ: 68’ (πεν.) Γκουντογκάν – 60’ Μάντζουκιτς, 89’ Ρόμπεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73’ Ριμπερί – 29’ Ντάντε, 73’ Γκρόσκρόιτζ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ (90+1’ Σαχίν), Γκουντονγκάν, Μπλαστσικόφσκι (90+1’ Σίμπερ), Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόφσκι

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί (90+1’ Γκουστάβο), Μίλερ, Μάντζουκιτς (90+3’ Γκόμες)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου