ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

παγκόσμιο-σχολικό-πρωτάθλημα-σκάκι-780182

Για ακόμη μια χρονιά, διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς. Με 550 συμμετοχές από 42 χώρες ξεκίνησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής όπου μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της ηλικιακής τους κατηγορίας. Πολυπληθέστερες ξένες αποστολές αυτές της Ρωσίας, της Αγγλίας, της Τουρκίας, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, της Σρι Λάνκα και της Βενεζουέλας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν 31 σκακιστές και σκακίστριες. Παράλληλα με το σχολικό πρωτάθλημα διεξάγεται σε 7 γύρους και το διεθνές ανοιχτό τουρνουά “Μέγας Αλέξανδρος” με 42 συμμετοχές ανάμεσα τους 12 τιτλούχοι γκρανμαιτρ και διεθνείς μαιτρ.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 7 έως τις 14 Μαΐου ενώ καλύπτονται ζωντανά 30 παρτίδες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.gamesfestival.com. Τους αγώνες διοργανώνουν η FIDE (Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία), η ΙSCU (Διεθνής Σκακιστική Σχολική Ένωση με έδρα τη Μόσχα) και η Σκακιστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

4th Aegean mini tour

Στο μεταξύ, το γήπεδο Golf του Porto Carras Grand Resort του ίδιου ξενοδοχείου, φιλοξένησε από τις 26 έως τις 30 Απριλίου φιλοξένησε το 4th PORTO CARRAS PRO AM / PORTO CARRAS OPEN 2013, τον πρώτο σειράς αγώνων 4th AEGEAN MINI TOUR 2013. Το τουρνουά διοργανώθηκε από το Porto Carras Grand Resort σε συνεργασία με το PGA of Greece και την Aegean Airlines, με την συμμετοχή 24 ομάδων (96 παικτών από 11 χώρες).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου