ΜΠΑΣΚΕΤ

«Έφτυναν, κάπνιζαν, πετούσαν αντικείμενα» λέει η ΤΣΣΚΑ

έφτυναν-κάπνιζαν-πετούσαν-αντικείμ-797008

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δημοσιοποίηση την Πέμπτη την καταγγελία που έκανε προς την Ευρωλίγκα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου αναφέρει ότι οι οπαδοί των Πρασίνων έφτυναν σε όλη τη διάρκεια τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Επίσης, σημειώνει ότι πετούσαν διάφορα αντικείμενα (πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες, νομίσματα κ.α.) προς τον πάγκο των Ρώσων, τους κατηγορεί για ρατσιστική συμπεριφορά (κουνούσαν μεγάλη μπανάνα), ότι κάπνιζαν, ενώ προκαλούσαν και τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημοσίευσαν ιστορίες σχετικά με τα γεγονότα στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ, για το Top-16, συμπεριλαμβανομένου και της καταγγελίας της ομάδας μας στην Eυρωλίγκα. Για την καλύτερη ενημέρωση, θεωρούμε δεδομένο να ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αναφέρουμε στην επιστολή…

-Διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες, νομίσματα κ.α. πετάχτηκαν προς τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.

-Οι φίλαθλοι έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν και την αντιπρόεδρο Νατάλια Φουράεβα σε όλο το παιχνίδι.

-Οι φίλαθλοι είχαν στην κατοχή τους και κουνούσαν με μεγάλη μπανάνα, που θεωρείται ως ρατσιστική πράξη για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

-Η σειρήνα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου σε κάθε επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο.

-Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ προκλήθηκαν και απειλήθηκαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από τους εκπρόσωπους της ομάδας να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας.

-Οι φίλαθλοι κάπνιζαν μέσα στο γήπεδο.

Όλα τα περιστατικά παρουσιάστηκαν με video και φωτογραφίες στην Euroleague. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογα επεισόδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά και ότι τα μέτρα που πήρε ο Παναθηναϊκός δεν βελτίωσαν την κατάσταση, η ομάδα μας πρότεινε στην Euroleague να εφαρμόζει πιο σκληρές ποινές.

Η Euroleague μετά την επιστολή μας, ξεκίνησε την εξέταση της υπόθεσης… Η Euroleague είναι το μόνο οργανωτικό σώμα στην διοργάνωση που έχει την αποκλειστική ευθύνη να αποφασίσει για την υπόθεση. Πριν την γνωστοποίηση της απόφασή της, θα αποφύγουμε την «πολεμική» με οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου