ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατηγορεί τον δημοσιογράφο και ο Άρης τον Πανθρακικό

ο-ολυμπιακός-κατηγορεί-τον-δημοσιογρ-713782

Για την επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Καραϊσκάκη» στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ απολογήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκα.

Ο δικηγόρος των «ερυθρολεύκων», Θοδωρής Γιαννίκος τόνισε πως ο Ολυμπιακός αμφισβητεί την επίθεση και τόνισε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος υπέπεσε σε παράβαση επειδή κατέγραφε με την κάμερά του γεγονότα εκτός της δικαιοδοσίας του.

Παράλληλα υποστήριξε πως αν ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί επίθεση τότε θα έφερε σημάδια και θα είχε κινηθεί νομικά εναντίον των δραστών.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Γιαννίκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος διενεργεί παρανόμως, έχει κάμερα και καταγράφει το γεγονός. Απαγορεύεται ρητώς να καταγράφεις ό,τι σου αρέσει, ειδικά μέσα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του τον καθιστά ύποπτο.

» Προφανώς μετέφερε το θέμα του δαγκώματος στο αυτί για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Διαφορετικά θα πήγαινε στην Αστυνομία να το καταγγείλει ή στον παρατηρητή. Θα έκανε μήνυση ή καταγγελία, ή θα υποδείκνυε επί τόπου τους ενόχους. Γιατί δεν το έκανε; Προφανώς γιατί δεν έγινε.

» Ήθελε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι του δάγκωσαν το αυτί και έρχεται ο εισαγγελέας να κάνει κλήση χωρίς να υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Δεν υπάρχει κανένα γεγονός, καμία παραβατική συμπεριφορά από την ΠΑΕ.

» Μόνο από δημοσιεύματα έγινε η κλήση. Η δημοσιογραφική κάλυψη δεν αποδεικνύει το γεγονός και δεν αποτελεί απόδειξη ότι κάτι συμβαίνει. Δεν επικροτούμε την άσκηση βίας, ούτε την ενθαρρύνουμε. Εννοείται ότι την καταδικάζουμε.

» Όταν όμως καταγράφεται η εικόνα μας πρέπει να ενημερωνόμαστε. Η θέση της ΠΑΕ είναι ότι δεν έγινε τίποτα που να είναι μεμπτό. Αν υπήρχε διαπληκτισμός δεν είναι μεμπτό. Αν έγινε κάτι, το δάγκωμα του αυτιού, γιατί δεν έκανε μήνυση;

Ίσως να είχε χτύπημα γιατί πιθανόν να πάλεψε ή λόγω ενός φερμουάρ! Αμφισβητούμε και ότι κάποιοι πήδηξαν μέσα από το πλέξιγκλας και βρέθηκαν μέσα στο χώρο των δημοσιογραφικών».

Για το θέμα του επεισοδίου πήρε θέση και ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης:
«Λένε ότι δεν το καταδίκασε η Λίγκα. Είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Είναι απόλυτα καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα για το Συνεταιρισμό.

Με βάση την κοινή λογική που έχει ο μέσος Έλληνας, αυτά καταδικάζονται. Πέρα από κάποιους που νομίζουν ότι το ξύλο είναι η λύση για οτιδήποτε. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΣΑΤ. Μ

» Ήταν βαριά και άστοχη έκφραση στην ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για συνενοχή. Να συλληφθούν όσοι τα κάνουν και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φωτογράφοι. Ούτε κρύβουμε, ούτε κουκουλώνουμε, ούτε ξεσκεπάζουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.

» Με την προηγούμενη ιδιότητα μου έχω επισκεφθεί όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις. Αυτό δεν συμβαίνει με όλους μας, και όχι μόνο με τους δημοσιογράφους. Και είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε. Κακώς στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι. Και στελέχη, όμως, στοχοποιούνται. Εγώ έχω οικογένεια και με λένε λαμόγιο και παραγκάρχη στις εφημερίδες. Με αυτά τα πράγματα κινδυνεύω και εγώ και η οικογένεια μου.

» Οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν και τα δημοσιογραφικά, και τα επίσημα, και τους φωτογράφους. Υπάρχουν ΠΑΕ που μπορούν να το κάνουν. Έχουμε δει πολλές φορές οπαδοί να κάνουν επιθέσεις στις ίδιες τις ομάδες τους».

Άρης: «Ο Πανθρακικός θέλει να μας δημιουργήσει πρόβλημα»
Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκα απολογήθηκε και η ΠΑΕ Αρης σχετικά με την επίθεση που της καταλογίζει η ΠΑΕ Πανθρακικός σε βάρος του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Οι «κίτρινοι» αρνήθηκαν ότι συνέβη κάτι επιλήψιμο, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Κομοτηνής θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Αρη.

«Ήταν προσχηματική κι εσκεμμένη για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Άρη. Ο εισαγγελέας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έγινε καμία καταγγελία, καμία μήνυση και η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο» είπε ο νομικός του Άρη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης.

Η πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης παράλληλα ζήτησε να μην τιμωρηθεί ο Νταβίντ Αγκάνθο, που συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Πανθρακικό. Η πλευρά του Αρη υποστήριξε πως ο διαιτητής έδειξε σε άλλον παίκτη την κάρτα και από σύγχυση την χρέωσε στον Αγκάνθο στο φύλλο αγώνα. Ωστόσο η ποινή παρέμεινε ίδια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου