ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα Ελληνόπουλο στον Άγιαξ

ένα-ελληνόπουλο-στον-άγιαξ-714945

Ένα ακόμη Ελληνόπουλο διαπρέπει στο εξωτερικό. Ο λόγος για τον 17χρονο Τζέιμς Ευμορφίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άγιαξ. Πολλά νεαρά παιδιά θα ήθελαν να είχαν το… βιογραφικό του πιτσιρικά, καθώς μόλις στα 17 του χρόνια έχει ήδη φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και πλέον του «Αίαντα».

Το ταλέντο του Ευμορφίδη στο ποδόσφαιρο φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία και δεν πέρασε απαρατήρητο. Την καριέρα του την ξεκίνησε στους «μικρούς» του Άγιαξ και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα και μετακόμισε στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ όπου και αγωνίστηκε στις ακαδημίες της. Ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα για δύο χρόνια. Η πορεία του όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα φόρεσε την φανέλα των «μπλαουγκράνα» και παρέμεινε στην ξακουστή ακαδημία της Μπαρτσελόνα για τρία χρόνια.

Το 2011, εξαιτίας της δουλειάς του πατέρα του αναγκάστηκε να φύγει από την Βαρκελώνη και να γίνει ξανά κάτοικος Ολλανδίας, επιστρέφοντας στον Άγιαξ. Με πολύ δουλειά, το ταλέντο του αναπτύχθηκε και πλέον το όνομα του αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε λίγα χρόνια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το AEGON Future Cup και οι φίλοι του Άγιαξ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Τζέιμς Ευμορφίδη να αγωνίζεται.

pamesports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου