ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Του έλειπε το γκολ

του-έλειπε-το-γκολ-10235

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιούνταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία χάρισε τον ένα βαθμό στην ΑΕΛ στο Θεσσαλικό ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Football League μένοντας στο 0-0.

Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει από νωρίς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εκπληκτική και όλα συνηγορούσαν πως ο αγώνας που θα διεξαχθεί θα είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή.

Ομως ο Ολυμπιακός Βόλου παρότι ήταν κατά πολύ ανώτερος των βυσσινί παραχώρησε τον βαθμό της ισοπαλίας στερούμενος το γκολ από το οποίο έφθασε μια ανάσα πολλές φορές.

Ο Σάββας Παντελίδης και οι παίκτες του έδειξαν από νωρίς τη διάθεση που είχαν κλείνοντας και πιέζοντας την ΑΕΛ στο μισό γήπεδο έχασαν όμως μοναδικές ευκαιρίες να πανηγυρίσουν τη νίκη που θα τους έφερνε μια ανάσα από την προνομιούχο τριάδα.

Το α’ μέρος

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά με τον Μπρέσκα να αναλαμβάνει να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα πότε με κούρσες από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά. Η πρώτη σπουδαία στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 20ο λεπτό με τον Σλοβάκο άσο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Γενκά που συνέκλινε σε θέση φορ να πιάνει την κεφαλιά. Αυτή είχε κατεύθυνση προς το αριστερό γάμα του τερματοφύλακα Σέρεμετ ο οποίος απογειώθηκε για να απομακρύνει τον κίνδυνο και με τη βοήθεια της δοκού.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει ένα λεπτό μετά αλλά το σουτ του Παγώνη δεν ανησύχησε τον Γκίτκο που είδε τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του.

Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν για ακόμη μια φορά το γκολ με τον Καπετάνο να αποφεύγει τον Παπαγεωργίου και να στέλνει τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Εκεί ο Σκόνδρας στην προσπάθεια του να απομακρύνει γλίτρησε δίνοντας την ευκαιρία στον Σολάκη να σουτάρει από την μικρή περιοχή όμως ο Σέρεμετ δήλωσε και πάλι παρών.

Στο 37ο λεπτό και ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ ο Σολάκης παίδεψε τον Παπαγεωργίου για να σεντράρει από τα αριστερά με τον Γενκά όμως να μην πιάνει δυνατά το σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των βυσσινί.

Δύο λεπτά μετά από κάθετη πάσα του Κατσιαρού ο Μπρέσκα πέρασε από τα αριστερά στην περιοχή της ΑΕΛ από πλάγια θέση όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με τη μπάλα να περνά για λίγα εκατοστά πάνω από την οριζόντια δοκό.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 45’ όταν από φάουλ του Καπετάνου ο Κωστούλας που είχε αφήσει την άμυνα έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Σέρεμετ.

Το β΄μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παντελίδης αντικατέστησε τον Καπετάνο που ήταν σε κακή μέρα με τον Ανιέτε με τον Ισπανό να παίζει πίσω από τον Σολάκη αρχικά και στη συνέχεια να μεταφέρετε στα αριστερά.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ πραγματοποίησε το δεύτερο σουτ στον αγώνα με τον Χασομέρη να σημαδεύει όμως την ερυθρόλευκη κερκίδα στο 47’.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε και στη δεύτερη αλλαγή με τον Ολίσε να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Στογιάνοφ στο 60’ με σκοπό να βγουν περισσότερες κάθετες πάσες.

Οι καρδιές όλων χτύπησαν στο 71ο λεπτό όταν ο Σολάκης βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή της ΑΕΛ με τον έμπειρο επιθετικό όμως να μην μπορεί να κερδίσει ούτε αυτή τη φορά σε εξ επαφής τετ α τετ τον Σέρεμερ που κρατούσε όρθια την ΑΕΛ.

Με το γκολ να μην έρχεται από τις εξέδρες ακούστηκε το όνομα του Ογκουνσότο με τον Νιγηριανό να μπαίνει στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά μετά αντί του Γενκά. Μάλιστα ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα μπορούσε να έχει δώσει το χρυσό γκολ στην ομάδα του όμως η κεφαλιά που έπιασε μετά από την σέντρα του Μπρέσκα από τα δεξιά κατέληξε στα χέρια του Σέρεμετ που μπλόκαρε με άνεση.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο και έτσι έμεινε στο δεύτερο συνεχόμενο 0-0 μετά από αυτό της Άμφισσας .

Ερυθρόλευκα…

  • Αφιερωμένο στη μνήμη του φιλάθλου Μάκη Σπάνια που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο ήταν το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αφήνουν από ένα άσπρο γαρύφαλλο μπροστά από την φωτογραφία του στην κερκίδα των οργανωμένων.
  • Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί τον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό αναφέροντας: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας για το βροντερό παρών του στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Η παρουσία όλων των φιλάθλων ήταν σημαντική, καθώς εμψύχωσε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να τους έχουμε στο πλευρό μας επιδεικνύοντας πάντα φίλαθλο πνεύμα και διάθεση ουσιαστικής στήριξης της ομάδας μας. Όλοι μαζί για έναν ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου».
  • Απουσίασε από την συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ΑΕΛ Τίμος Καβακάς λόγω αδιαθεσίας.

Δήλωσαν…

Σάββας Παντελίδης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε. Ηταν το καλύτερό μας παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να δώσουμε και την ψυχή μας. Θέλαμε το ντέρμπι για να το χαρίσουμε στον κόσμο που ήρθε στην Άμφισσα και γέμισε το γήπεδο. Παρά την προσπάθεια που κάναμε και τις τελικές που είχαμε, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Ίσως και δεδομένου του αντιπάλου, κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, δεν απειληθήκαμε καθόλου, αλλά δεν πετύχαμε κάποιο γκολ που αποτελεί την ουσία του ποδοσφαίρου. Η ομάδα δείχνει εικόνα βελτίωσης και η εικόνα είναι μόνο προς τα πάνω».

Για τον παράγοντα έδρα: «Στο παιχνίδι με την Καλλονή, σύμφωνα με την εμφάνισή μας από το 60’ και μετά, δεν μας άξιζε η νίκη. Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο τελευταίο 20λεπτο νόμιζες ότι το γήπεδο ήταν κατηφορικό. Σίγουρα σε προβληματίζει το αποτέλεσμα, αλλά πρώτα η εμφάνιση. Όταν η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να παίζει καλά σε μεγαλύτερη διάρκεια, από ότι όταν πρωτοήρθα, σίγουρα με γεμίζει αισιοδοξία. Η δουλειά μου είναι να βελτιωθεί και έτσι δύσκολα κάποιος άλλος αντίπαλος θα πάρει αποτέλεσμα εδώ».

Σπύρος Γόγολος: «Θέλαμε να νικήσουμε για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς για τον κόσμο, που μας συμπαραστέκεται τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα αποτέλεσμα ήταν άδικο για εμάς όμως ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο» .

Από την μεριά της ΑΕΛ ο γυμναστής και βοηθός του Τίμου Καβακά, Γιάννης Μάγγος σχολίασε : «Σε ένα κακό παιχνίδι για εμάς πήραμε ένα βαθμό. Παλέψαμε και κερδίσαμε έναν πόντο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αντώνη Τσιάρα, ο οποίος είναι ανερχόμενος, νέος και δίνει την ψυχή του. Αν είχαμε άλλους δέκα σαν αυτόν, θα παίρναμε το διπλό. Αν λάβουμε υπόψη ότι τρία παιδία, παίξανε όπως θέλαμε να παίξουμε, ο ένας βαθμός ήταν αρκετός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΕΛ 0-0

Football League – 25η Αγωνιστική

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Νακόπουλος, Μεϊντάνας (Αθηνών)

Κίτρινες: Γόγολος, Κατσιαρός – Νεμπεγλέρας, Καρακώστας

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Κατσιαρός, Γόγολος, Πετκάκης, Κωστούλας, Πινδώνης, Στογιάνοφ (60’ Ολίσε), Μπρέσκα, Γιενκά (78’ Ογκουνσότο), Καπετάνος (46’ Ανιέτε), Σολάκης.
ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (60’ Σκούπρας), Παγώνης, Καρακώστας, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Δεινόπαπας (51’ Ζεκίνια), Χασομέρης, Τσίγκας, Κρητικός (73’ Πότσι).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου