ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με όπλο τον κόσμο του

με-όπλο-τον-κόσμο-του-11862

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σήμερα στις 6.30μ.μ. τη Λάρισα θέλοντας τους τρεις βαθμούς

Εχοντας τον 12ο παίκτη στο πλευρό του ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει σήμερα να πάρει του τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα της Λάρισας για την 25η αγωνιστική της Football League. Σέντρα στις 6.30μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τηλεοπτική κάλυψη από το ΟΤΕ – SPORΤ 3.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του σημερινού αγώνα και για αυτό το λόγο θέλουν τη νίκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για λόγους γοήτρου παίρνοντας εκδίκηση για την πιο βαριά ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 3-0 στο Ael Fc Arena για τον πρώτο γύρο.

Για να γίνει αυτό όμως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα χρειαστεί και τη δύναμη της κερκίδας η οποία θα πρέπει να αποτελέσει τον 12ο παίκτη που θα ωθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο τρίποντο. Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια από την περασμένη Δευτέρα όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι.

Ο τεχνικός Σάββας Παντελίδης μετά τη χθεσινή τελευταία προπόνηση ανακοίνωσε και την 20άδα των ερυθρόλευκων στην οποία συμπεριλήφθηκε τελικά και ο Εγκούτου Ολίσε ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από θλάση στον προσαγωγό. Σημαντική επιστροφή για τους γηπεδούχους στο σημερινό παιχνίδι είναι όμως αυτή του Θανάση Πινδώνη ο οποίος αναμένεται να πάρει και πάλι θέση στη μεσαία γραμμή έχοντας εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών.

Απών από το σημερινό παιχνίδι θα είναι όμως ο Δημήτρης Τσιάτσιος λόγω καρτών χάνοντας και την επόμενη αναμέτρηση με την Καλλιθέα.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Γκίτκος, Σταυράκης, Γόγολος, Παλαιολόγος, Πετκάκης, Κωστούλας, Σολάκης, Καπετάνος, Ολίσε, Ογκουνσότο, Κατσιαρός, Γουσούλης, Καρράς, Χατζηπαντελίδης, Ναντάγια, Ανιέτε, Γενγκά, Στογιάνοφ, Πινδώνης και Μπρέσκα. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο τραυματίας Μπολάτι όπως και οι Ρόκα, Μπακαγιόκο, Γαλάνης, Γκότοβος, Στουρνάρας, Κοτζαθανάσης, Κολημήτρας, Μπόρας και Ναουμίδης.

Τα εισιτήρια Η είσοδος των γυναικών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι ελεύθερη όπως και των παιδιών μέχρι 12 ετών με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να θεωρεί στην εφορία 6 χιλιάδες εισιτήρια.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, ενημερώνει ότι σήμερα η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου δύο ώρες πριν την έναρξή του (από τις 16:30), ενώ θα λειτουργήσει και τρίτο εκδοτήριο μεταξύ της 2ης & 3ηςπεζογέφυρας (δίπλα στη πύλη δημοσιογράφων).

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η ΑΕΛ Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι απουσίες δεν λείπουν για τον Τίμο Καβακά, καθώς οι Ραπτάκης και Λιαπάκης είναι ανέτοιμοι, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Φρανκού και Πόνσε. Ωστόσο στη διάθεση της ΑΕΛ επιστρέφουν οι Σκόνδρας, Σέρεμετ και Χασομέρης, που εξέτισαν την ποινή τους.

Στην αποστολή της ΑΕΛ συμμετέχουν οι: Σέρεμετ, Φιρινίδης, Σκόνδρας, Καρακώστας, Γιώτας, Παπαγεωργίου, Σκούπρας, Παγώνης, Δημόπουλος, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Πότσι, Μπλέντι, Δεινόπαπας, Χασομέρης, Τσίγκας, Αλεξάντροβιτς, Κρητικός και Ζεκίνια με τον τελευταίο να ανανεώνει μάλιστα το συμβόλαιο του.

Ο διαιτητής Διαιτητής θα είναι ο κ. Ευαγγέλου (Αθηνών). Χρέη βοηθών θα αναλάβουν οι κ.κ. Νακόπουλος και Μεϊντάνας (Αθηνών) ενώ 4ος θα είναι ο κ. Γρατσάνης (Τρικάλων) με παρατηρητή τον κ. Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Παντελίδης : «Πιστεύουμε στη νίκη»

Για το σημερινό παιχνίδι και όχι μόνο μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σαββας Παντελίδης ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του έχει ως στόχο τη νίκη δηλώνοντας αρχικά: «Βλέποντας τη δική μου ομάδα και ζώντας εδώ και ένα περίπου μήνα στο Βόλο, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κόσμος περιμένει το ματς αυτό με μεγάλη αγωνία.

Ήδη όλη την εβδομάδα έχει δημιουργηθεί μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, που δεν την έχω ζήσει ξανά. Είναι ένα ντέρμπι που ξεπερνά το όρια του τοπικού χαρακτήρα και είναι ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν. Η πίεση του κόσμου αλλά και η δίψα του για τη νίκη, έχει μεταφερθεί και σε εμάς. Θα γίνει ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση: «Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Όλη την εβδομάδα προετοίμαζα τους παίκτες μου έχοντας στο μυαλό μου πω πρόκειται για ένα ματς το οποίο θα πρέπει να πάρουμε και να το κάνουμε δώρο στους φιλάθλους μας.

Πρώτη φορά στη ζωή μου εργάζομαι σε ομάδα με τόσο πολύ κόσμο και πραγματικά οι φίλαθλοι τη δικαιούνται αυτή τη νίκη. Η αγάπη τους και η στήριξή τους προς τον Ολυμπιακό, μου έχουν κάνει τεράστια εντύπωση. Έτσι λοιπόν ζήτησα από τους παίκτες να παίξουν για τον κόσμο. Θα είναι ένα δώρο γι΄ αυτούς».

Για την ομάδα της Λάρισας: «Η Λάρισα είναι μία ομάδα που με την έλευση του Τίμου Καβακά έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, αγωνίζεται κοντά στις γραμμές και προσπαθεί να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, αφού κάθε αντίπαλο τον βλέπουμε σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες ξεχωριστές. Θέλει πολύ προσοχή».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε στη σημερινή νίκη». Για την άνοδο:«Αν σκεφτεί κανείς πως απέχουμε μόλις τρεις βαθμούς από την προνομιούχα τριάδα, Εργοτέλη, Λάρισα και Ψαχνά, τότε ναι είναι ένας στόχος όχι μόνο εφικτός αλλά και πολύ κοντά στο να επιτευχθεί».

Για την ανάκαμψη επί ημερών του: «Όταν καλείσαι να δώσεις σε ένα μήνα οχτώ παιχνίδια και ανά τρεις μέρες να έχει αγώνα, δεν μπορείς να δουλέψεις όπως θέλεις και να μάθεις τους παίκτες σου. Δεν προλαβαίνεις. Ωστόσο μαζί με τα παιδιά κάναμε μία πολύ σκληρή προσπάθεια και πλέον υπάρχει μία βελτίωση. Πιστεύω πως η ομάδα έχει γίνει πιο επιθετική από πριν και αυτό βοηθάει στο παιχνίδι. Στα τελευταία επτά ματς έχουμε πετύχει 12 γκολ, ενώ τόσα είχε η ομάδα στα δεκαεπτά πρώτα ματς».

Για την συνέχεια: «Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως από δω και πέρα θα είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και πως σε κάθε αγώνα θα δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η ομάδα μπορεί να παρουσιάζει μία βελτίωση, όμως μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα.

Σε ότι αφορά τους φιλάθλους, νομίζω ότι αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Εννοώ ότι το δικό μας γήπεδο είναι συνέχεια γεμάτο, ενώ των αντιπάλων μας είναι άδεια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά τεράστια φέτος και δεν έχουν λείψει καθόλου από κοντά μας. Τους ευχαριστούμε».

Η 25η αγωνιστική

Σήμερα -3μ.μ.

Δόξα Δράμας-Ηρακλής Ψαχνών

Αναγέννηση Επανομής-Πανσερραϊκός

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλιθέα

Ηρακλής-Νίκη Βόλου

Παναιτωλικός-Φωκικός

Καλλονή-Θρασύβουλος

Εθνικός Γαζώρου-Βύζας Μεγάρων

Καβάλα-Παναχαϊκή

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ (6.30μ.μ.)

Αύριο

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης (7μ.μ.)

Ρεπό:Πιερικός

Η Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Βαθ.

1.Εργοτέλης 44

2.Ηρακλής Ψαχνών 39

3.ΑΕΛ 39

4.Απόλλων Σμύρνης 38

5.Ηρακλής 38

6.Πανσερραϊκός 37

7.Νίκη Βόλου 36

8.Ολυμπιακός Βόλου 36

9.Καλλονή 35

10.Παναιτωλικός 34

11.Δόξα Δράμας 34

12.Καβάλα 33

13.Πιερικός 29

14.Eθνικός Γαζώρου 29

15.Καλλιθέα 27

16.Αν. Γιαννιτσών 25

17.Φωκικός 22

18.Παναχαϊκή 20

19.Θρασύβουλος 17

20.Αν. Επανομής 12

21.Βύζας Μεγάρων 11

*Ρεπό στον Β’ γύρο έχουν κάνει:

Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Ηρακλής Ψαχνών

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου