ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Όσκαρ Σμιντ «νίκησε» τον Νίκο Γκάλη και μπήκε στο Hall of Fame

ο-όσκαρ-σμιντ-νίκησε-τον-νίκο-γκάλη-κ-23031

Ο Όσκαρ Σμιντ και όχι ο Νίκος Γκάλης ήταν η επιλογή των μελών του συμβουλίου για την είσοδο στο Hall of Fame των μη Αμερικανών παικτών.

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών δεν μπήκε τελικά στο πάνθεον του παγκοσμίου μπάσκετ που στεγάζεται στη Μασαχουσέτη, παρά το γεγονός ότι το κοινό είχε ταχθεί υπέρ της εισόδου του. Τα μέλη της επιτροπής που αποφάσισε επέλεξαν τον κορυφαίο Βραζιλιάνο από τη σχετική λίστα, η οποία εκτός των δύο προαναφερθέντων περιελάμβανε και τους Βλάντε Ντίβατς, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, Μίκι Μπέργκοβιτς και Λίντσεϊ Γκέιζ.

Οι υπόλοιποι «εισακτέοι» στο Hall of Fame με την τάξη του 2013 είναι οι Γκάρι Πέιτον, Τιμ Χάρνταγουεί, Μιτς Ρίτσμοντ, Μορις Τσικς, Σπένσερ Χέιγουντ, Μπέρναρντ Κινγκ, Γκάι Λιούις, Ρικ Πιτίνο, Τζέρι Ταρκανιάν, Τόμ Χέινσον, Σίλβια Χάτσελ, Ντον Στάλεϊ, Έντουιν Χέντερσον, Ρότζερ Μπράουν, Ρίτσι Γκουέριν και Ρας Γκράνικ.

Ο Σμιντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε τρία τουρνουά μπάσκετ Ολυμπιακών Αγώνων από τα πέντε συνολικά που έλαβε μέρος με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Επίσης ήταν επτά φορές κορυφαίος σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα και μία στο ισπανικό, ενώ ο μοναδικός μεγάλος τίτλος που πανηγύρισε στην Ευρώπη ήταν το Κύπελλο Ιταλίας με την Καζέρτα το 1988.

Με τη «σελεσάο» κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 1978 στις Φιλιππίνες. Στη διάρκεια της καριέρας του είχε 49.703 πόντους με 4.863 τρίποντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου