ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής 1-0

ολυμπιακός-βόλου-ηρακλής-1-0-31568

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής, αφού επικράτησε του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 1-0 και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με την μεγάλη διαφορά να εντοπίζεται στο τελείωμα των φάσεων, αφού οι ερυθρόλευκοι αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικοί και αυτό ήταν που τους χάρισε την νίκη.

Η ομάδα του Βόλου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και δημιούργησε μερικές φάσεις, χωρίς όμως να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Χουάντερσον. Αυτό μέχρι και το 17’ όταν ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ, ο Σολάκης με την εμπειρία του πήρε καλύτερη θέση από τους αμυντικούς του Ηρακλή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 39’ αν ο Ογκουνσότο έκανε καλύτερο τελείωμα, μετά από μία φοβερή κάθετη πάσα του Πετκάκη που εξουδετέρωσε την αντίπαλη άμυνα και τον έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή του Ηρακλή.

Στην επανάληψη ο Γηραιός παρουσιάστηκε… μεταλλαγμένος και στο 54’ βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Κιρόφσκι βρέθηκε μόνος του μπροστά σε κενή ουσιαστικά εστία όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που πίεζαν για την ανατροπή. Στο 72’ πλησίασαν και πάλι την ισοφάριση, όμως ο «κεραυνός» του Στεφανίδη άφησε άγαλμα τον Γκίτκο, όμως η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών της εστίας του Βόλου.

Παρά την διαρκή πίεση του Γηραιού, μετά και την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει σε μία τεράστια νίκη σε μία πολύ δυνατή έδρα και να ανέβει στην 4η θέση της βαθμολογίας όπου συγκατοικεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Νατσούρας, Σουλίδης (64’ Στεφανίδης), Παπαστεριανός, Γ. Παληγεώργος (46’ Γεωργίου), Τσερκέζος, Κιρόφσκι, Χ. Παληγεώργος, Ισάακ, Ουκάρ (84’ Φερνάντεζ), Τάι.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Πετκάκης, Κωστούλας, Γόγολος, Κατσιαρός, Πινδώνης, Τσιάτσιος, Μπρέσκα, Σολάκης (73’ Παλαιολόγος), Ογκουνσότο (60’ Ανιέτε), Χατζηπαντελίδης (52’ Γιενγκά).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου