ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Παλατάκι» έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού

στο-παλατάκι-έσπασε-το-αήττητο-του-ο-40663

Ο ΠΑΟΚ, όχι απλώς κράτησε «απόρθητο» το κλειστό της Πυλαίας (αριθμεί 7/7 νίκες) και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εφετινή ήττα στην Α1 μπάσκετ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 76-71 των «ερυθρολεύκων» στην πρεμιέρα του β’ γύρου, και «έπιασαν» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Χαραλαμπίδης (15π.), Χαριτόπουλος (13π.) και Παπαδόπουλος «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό στην τελευταία κρίσιμη πέριοδο, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» σέντερ μάλιστα να σημειώνει τους 6 από τους 13 πόντους του σε αυτό το διάστημα και να τελειώνει τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (13 πόντοι-10 ριμπάουντ) και να παίζει καθοριστικό ρόλο μέσα στη ρακέτα. Από τους «ερυθρολευκους», που τους «στοίχισαν» οι πολλές απουσίες (Λο, Μαυροειδής και Πάουελ), Σπανούλης και Πρίντεζης «πάλεψαν» με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον το πρωτάθλημα παίρνει νέο ενδιαφέρον, καθώς σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει αύριο τον Άρη, μειώνει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στον πόντο και στο ΣΕΦ στις 4/2 θα επιχειρήσει το «διπλό» και φυσικά την κάλυψη της διαφοράς της ήττας στο ΟΑΚΑ (64-60) για την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός βασίστηκε στο πρώτο ημίχρονο στον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, και στον Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανακοπούν από τους γηπεδούχους. Όσο μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τα ριμπάουντ και είχαν και λύσεις από τα 6.75 έμειναν μέσα στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό της αστοχίας τους τους πίσω από τη γραμμή του τριποντου ήταν ότι οι πρωταθλητές σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 2 εύστοχα σε 10 προσπάθειες, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με 15 λάθη.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις και ψυχικά αποθέματα μετά τα τρίποντα των Περπέρογλου και Σπανούλη, που διαμόρφωσαν στο 35΄ το 66-62 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι θεσσαλονικείς χτύπησαν μέσα στη ρακέτα και με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο κατάφεραν στο 38΄ να ανακτήσουν το προβάδισμα με 68-67, μετά από καλάθι και φάουλ του πρώην «ερυθρόλευκου» σέντερ. Ο Σλούκας αναπτέρωσε με βολές τις ελπίδες των φιλοξενουμένων, αλλά ο Χαριτόπουλος με καλάθι και φάουλ και εν συνεχεία ο Παπαδόπουλος με λέι απ έγραψαν το 73-69 35΄΄ πριν τη λήξη. Ο Σλούκας προσπάθησε από τα 6.75 να μειώσει, χωρίς όμως επιτυχία και εν συνεχεία οι γηπεδούχοι μπόρεσαν από τη γραμμή των βολών να πάρουν μία σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στην Πυλαία, μετά από πέντε χρόνια (τελευταία φορά στις 27/1/2008).

Τα δεκάλεπτα:20-21, 39-37, 55-54, 76-71.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Σταματόπουλος-Κατραχούρας

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 10 (1), Τσαϊρέλης 10, Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13 (10ριμπ.), Καλλές 3, Χαριτόπουλος 13 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1), Γεωργάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου