ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η σχέση εμπιστοσύνης του Δώνη και η… ατάκα του Γκαρσία

η-σχέση-εμπιστοσύνης-του-δώνη-και-η-ατ-42151

Καμία πίεση δεν υπήρχε στην ομάδα του ΠΑΟΚ, παρά τα όσα είχαν δημιουργηθεί από τους… έξω, σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του «Δικέφαλου» μετά την εύκολη -όπως αποδείχτηκε- πρόκριση με την Καλλιθέα, τόνισε πως έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Δεν υπήρχε πίεση για εμάς. Αυτά δημιουργούνται κυρίως από έξω και όχι μέσα στην ομάδα. Οι ομάδες έχουν και καλά αποτελέσματα και άσχημα αποτελέσματα. Απλώς οι μεγάλες ομάδες τα έχουν αυτά. Έχουμε μία σχέση εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα και αυτό φαίνεται. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα δεν μας επηρέασαν και πλέον συνεχίζουμε σύμφωνα με τους στόχους που έχουμε χαράξει».

Για τις μεταγραφές είπε: «Πρέπει σε κάποιες θέσεις να ενισχυθούμε. Αυτό εξαρτάται πολλές φορές από το ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι γιατί ο Ιανουάριος είναι δύσκολος. Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη. Είναι θετικό ότι ο ιδιοκτήτης θα είναι εδώ για τις επόμενες μέρες για να κάνουμε τις κινήσεις που θέλουμε. Οι δοκιμές είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που στην Ελλάδα το υποτιμάμε κάπως. Αν υπάρχει κάτι καλό, δεν υπάρχει λόγος να μην το δούμε. Ο Καστελέν έχει καλά χαρακτηριστικά, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές τις λύσεις. Όσον αφορά τον τερματοφύλακα, είτε θα πάμε σε μία μορφή δανεισμού είτε θα πάμε σε κάποιον που θα επενδύσουμε».

Γκαρσία: «Μέχρι θανάτου για τη φανέλα»

Με το που μπήκε γνώρισε την αποθέωση και μετά το τέλος του αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία με την δήλωσή του «θα υπερασπίζομαι τη φανέλα μέχρι θανάτου», είναι δεδομένο πως θα αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Μετά από δυόμισι μήνες και τον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Ουρουγουανός επέστρεψε, γνωρίζοντας πρωτοφανή αποθέωση κατά την είσοδό του.

Αρχικά μιλώντας για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η επανεμφάνιση του ανέφερε: «Πάντοτε θα έχω πολύ μεγάλη υποχρέωση στον κόσμο για όλο αυτό που γίνεται και πάντοτε θα προσπαθώ να αποδώσω όσο φορά αυτή τη φανέλα. Θα υπερασπίζομαι τη φανέλα μέχρι θάνατο. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τη μεγάλη νίκη που κάναμε. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δούμε τι θα γίνει, ο Θεός θα μας πει».

Για το διάστημα της απουσίας του: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος, ποτέ δεν είχα περάσει τόσο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων και πολλές φορές έρχεται η σκέψη να τα παρατήσεις».

Για το θεσμό του Κυπέλλου: «Κάθε χρόνο ανοίγουμε το δρόμο για το Κύπελλο και ποτέ δεν καταφέρνουμε τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προχωρήσουμε περισσότερο στη διοργάνωση».

Για τη φημολογία ότι δεν έπαιζε παρόλο που ήταν έτοιμος: «Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό το να λείπεις τόσο καιρό. Όταν αισθανθώ ότι είμαι πρόβλημα για την ομάδα, εγώ ο ίδιος θα μαζέψω τα πράγματά μου και θα φύγω. Αν δεν με θέλουν στην ομάδα, δεν έχω πρόβλημα να μου το πουν και εγώ θα φύγω».

Παπακώστας: «Ήταν ένα καλό μάθημα…»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπακώστας. Ο τεχνικός της Καλλιθέας, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του επαναληπτικού με τον ΠΑΟΚ στάθηκε στα γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ και την αποβολή του Βιγιαρέχο στο πρώτο μέρος.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα και τα γρήγορα γκολ ματς μας έβγαλαν από το ματς. Ήρθε και η αποβολή και έτσι δεν ανταποκριθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε λίγο πιο δυνατά και κρατήσαμε το σκορ».

Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική στην ομάδα μας, οι παίκτες έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια, υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτούς. Ήταν ένα καλό μάθημα και πιστεύω θα σηκώσουμε κεφάλι και μέσα σε δύο μέρες να μπορέσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα μέσα στη Καβάλα. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και είχε αποτελεσματικότητα. Τα παιδιά όμως έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο μήνα. Παίζουμε Τετάρτη και Κυριακή. Όταν παίζεις σε μια τέτοια έδρα με έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, όλα είναι πιθανά».

Αναφορικά με την έκταση του σκορ απάντησε: «Κάτι δεν κάναμε εμείς σωστά. Θα μπορούσαμε να μπούμε με πιο πολλή αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσαμε να παγώσουμε τον ρυθμό και η αποβολή τελείωσε το ματς. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και είχε καταιγιστικό ρυθμό από την αρχή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου