ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιταγή 28 εκατ. για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

επιταγή-28-εκατ-για-την-παε-παναθηναϊκό-73795

Ο Βλάσης Τσάκας, εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού με τις υποσχέσεις του για πρίγκιπες και λοιπούς συγγενείς.

Και την Τετάρτη το μεσημέρι σε μία συνέντευξη Τύπου που θα δώσει με τον Φεϊζάλ θα γίνει πρόταση αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, το σημαντικότερο στοιχείο της επιστολής που έχουν παραλάβει όλοι οι μέτοχοι, είναι μια επιταγή 28 εκατ. ευρώ που υπάρχει για τα ταμεία του «τριφυλλιού» από την γνωστή τράπεζα Barclay’s!

Τώρα, πως μια τόσο διάσημη τράπεζα εμπλέκεται σε αυτό το ντιλ, ένας Θεός ξέρει, αφού ο Βλάσης Τσάκας, από λόγια έχει χορτάσει τον κόσμο εδώ και καιρό. Πάντως, στο έγγραφο δεν υπάρχει το όνομα του Σαουδάραβα και αυτό προκαλεί τις πρώτες απορίες ενώ τοποθέτηση από την «πράσινη» ΠΑΕ θα υπάρξει μετά την συνέντευξη Τύπου του «πρίγκιπα» και του εκπροσώπου του.

Διαβάστε τους 4 όρους που αναφέρει το έγγραφο για την εξασφάλιση της επιταγής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

-Να μεταβιβαστεί μίνιμουμ 67,5% των μετοχών, ποσοστό ικανό για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις από την πλειοψηφία, και μάξιμουμ το 90%. Κάθε μέτοχος που θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον πρίγκιπα, θα λάβει το συμβολικό αντίτιμο των 1.000 ευρώ.

-Υπάρχει διορία 10 ημερών, έως τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να απαντήσουν οι μέτοχοι και να λάβουν στη Γ.Σ. απόφαση μεταβίβασης των μετοχών τους στον πρίγκιπα.

-Να παραιτηθούν 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο για να οριστούν μέλη εκλεκτά του Μπιν Αμπντουλαζίζ.

-Να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ για το διάστημα 1/1/2012 μέχρι και σήμερα, μια διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 4-5 μέρες.

Εφόσον γίνουν αυτά θα ξεμπλοκαριστούν τα 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο υπάρχον άνοιγμα. Επίσης στην πρόταση αναφέρεται ότι θα διατεθούν 42 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 για μεταγραφές και επενδύσεις και άλλα 100 εκατ. ευρώ για γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Αυτές είναι οι νέες υποσχέσεις του Τσάκα…

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου