ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλαφούζος για «παράγκα», μαφία και πρωτάθλημα… ψέμα

αλαφούζος-για-παράγκα-μαφία-και-πρω-89337

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πρωτόγνωρες κινήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή τη διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στον αγώνα με τον Πλατανιά, λέγοντας πως οι «πράσινοι» προσανατολίζονται να προσφύγουν στην τακτική δικαιοσύνη, κατά αυτών που θεωρούν υπεύθυνους για όσα συμβαίνουν. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» επισήμανε ακόμη πως υπάρχει μαφία που διοικεί το ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Πέφτω από τα σύννεφα όταν βλέπω ότι ο Αρετόπουλος που ήταν 4ος διαιτητής στο Καραϊσκάκη όταν έγιναν τα επεισόδια εις βάρος των παικτών μας, έκανε τα ίδια και χειρότερα στα Χανιά. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό. Η διαιτησία γι’ αυτά που συμβαίνουν δεν μας αφήνει περιθώρια. Δεν θα απέκλεια την άμεση προσφυγή μας στην πολιτική δικαιοσύνη. Γιατί στην αθλητική. Δεν θέλω να μιλήσω, διότι όλο εμάς καλεί ο εισαγγελέας…».

– Με την προσφυγή στα δικαστήρια, τι προσδοκάτε;
«Ελπίζω να πάνε φυλακή. Πολλοί απ’ αυτούς εμπλέκονται σε κακουργηματικές διώξεις με το σκάνδαλο που υπήρχε. Έκανε την έρευνα η ελληνική δικαιοσύνη, έχουν αποδοθεί κακουργηματικές κατηγορίες και πολλοί απ’ αυτούς παραμένουν διαιτητές και παίζουν το πρωτάθλημα του παραλόγου».

– Υπάρχει κάτι άλλο πλην της προσφυγής στα δικαστήρια;
«Εκτός κι αν κάνουμε μεθόδους άλλων ομάδων στο πρωτάθλημα… Υπάρχει και η αυτοδικία, στην οποία εμείς δεν πιστεύουμε. Έχει γίνει όμως. Έχουν ξυλοκοπηθεί πολλοί διαιτητές, έχουν καταστραφεί μαγαζιά, έχουν μπει βόμβες. Υπάρχει μία μαφία που διοικεί το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ να ονομάσω ούτε πρόσωπο, ούτε φορέα. Οι πιθανότητες να έκανε ένα απλό λάθος ο Αρετόπουλος είναι πολύ μικρές. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε εικονική πραγματικότητα».

– Η «παράγκα» υφίσταται;
«Βλέπω ότι με αυτά που συμβαίνουν, με τους ξυλοδαρμούς διαιτητών και τον τρόπο που σφυρίζουν ότι υπάρχει μία μαφία, μία συμμορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κινεί τα νήματα».

– Η ήττα θα επηρεάσει την ομάδα σας;
«Θα σας θυμίσω και τον Σιδηρόπουλο μετά τη νίκη στο πρώτο ματς. Ο προπονητής και οι παίκτες είναι άνθρωποι κι όταν έχουμε τέτοια προκλητική διαιτησία, σαφώς επηρεάζονται. Ελπίζω αυτό να μας κάνει πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα την κατάσταση».

– Στον κόσμο του Παναθηναϊκού, έχετε να πείτε κάτι;
«Θα κάνουμε πράγματα που ίσως δεν έχουν γίνει άλλη φορά. Κάτι ανάλογο με τη μήνυση του οπαδού πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός πιστεύω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου