ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπανούλης: «Δεν θα έκανα αυτό, που έκανε ο Ομπράντοβιτς!»

σπανούλης-δεν-θα-έκανα-αυτό-που-έκανε-92112

Για το πολύκροτο διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό, τις σχέσεις του με τους Ομπράντοβιτς, Ιτούδη, Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους, τον Ολυμπιακό, αλλά και τη γνωριμία του, με τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Βράδυ» στον Ant1.

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Ελληνικού Πρωταθλήματος: «Ζήσαμε φανταστικές στιγμές. Tο είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Είχαμε χρόνια να πάρουμε κάποιο τίτλο.

Είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που και εγώ έγινα μέρος της ιστορίας. Προς Θεού, κανείς δεν το περίμενε. Όλοι έλεγαν πως δεν θα περνούσαμε ούτε το TOP-16. Όταν πήραμε τον Ντόρσεϊ και τον Λο, βρήκαμε ρόλους, φορμαριστήκαμε απίστευτα και μετά φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».

Για την παρουσία του την περασμένη σεζόν: «Ποτέ δεν θέλησα ν’ αποδείξω κάτι. Έκανα ό,τι λέει η καρδιά μου και η λογική μου. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βγω μπροστά, προσπάθησα να το κάνω και τελικά είχε καλά αποτελέσματα».

Για το παρατσούκλι «Kill-Bill»: «Βασικά το παρατσούκλι Kill-Bill βγήκε από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Ίσως από κάποια μεγάλα σουτ που είχα βάλει τότε. Με κολακεύει αυτό».

Για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του: «Είναι αλήθεια ότι τρώω “αγωνιστικό ξύλο”. Συνήθως γονατιές στα σκριν. Αλλά εντάξει, είναι μέρος του παιχνιδιού».

Για τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Έγιναν πράγματα που με ενόχλησαν, κυρίως την τελευταία χρονιά. Υπήρχε μια κούραση πνευματική να κάθομαι ν’ αντέχω τέτοια πράγματα. Ίσως δεν άξιζα αυτά που έγιναν την τελευταία χρονιά.

Στο τέλος κάθε διαδρομής ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Κατά περιόδους έχουν ακουστεί πολλά, ότι είμαι μαλωμένος με τον Σάρας ή με τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη). Όλα αυτά είναι αηδίες.

Χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ εμού και των ανθρώπων της ομάδας. Εγώ δεν θα έκανα αυτό που έκανε ο κ. Ομπράντοβιτς. Έτσι ένιωθε, έτσι έκανε».

Για τον Ολυμπιακό και τα όσα είπαν γι’ αυτόν ο Ζέλικο Ομπράντοβις και ο Δημήτρης Ιτούδης: «Είμαι πεισματάρης. Με αντιπροσωπεύει ως χαρακτήρα ο Ολυμπιακός και ο ρόλος που έχω στην ομάδα. Δεν είναι αυτός ο λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό.

Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τους ηγέτες που πέρασαν από αυτή την ομάδα. Τους σέβομαι, αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή, είμαι στον Ολυμπιακό και είναι κάτι που με εκφράζει 100%.

Οι κύριοι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης είχαν πάντα μια αρχή που έλεγε πως «τα εν οίκο μη εν δήμω», αλλά στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασαν αυτή την αρχή».

Για τη γυναίκα του Ολυμπία Χοψονίδου:«Είδα την Ολυμπία και τα είδα όλα που λέμε. Όταν την γνώρισα ήταν και με μαγιό (γέλια). Ήμουν παρέα με άλλους αθλητές και μέσω ενός γνωστού, του Γιάννη Μπουρούση, έγινε η γνωριμία. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας που ούτε καν τα έχουμε φανταστεί. Νιώθω χαρούμενος και τυχερός που βρήκα την Ολυμπία».

Για τα παιδικά του χρόνια:«Ήταν δύσκολα, έχασα τον πατέρα μου μικρός και ευτυχώς είχα την μητέρα μου και τον αδελφό μου. Ευτυχώς ορθοποδήσαμε και δεν μου έλειψε τίποτα»

Για το δεύτερο παιδί του, το οποίο θα το λένε Βασίλη: «Είναι το όνομα του πατέρα της Ολυμπίας. Από τη στιγμή που βγάλαμε το πρώτο παιδί Θανάση, το όνομα του πατέρα μου, κάτι που ήθελα πάρα πολύ, στη συνέχεια δικαιωματικά και βάσει παράδοσης βγάλαμε το όνομα του πατέρα της».

Για το συναίσθημα να είναι πατέρας: «Ήθελα από μικρός να κάνω οικογένεια. Ίσως λόγω και του πατέρα μου, λόγω και του μπάσκετ. Γενικά η ζωή μου έχει πάει όπως ονειρευόμουν».

Για την αντίδρασή του (σ.σ. να βγάλει τη γλώσσα) στον πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν η στιγμή. Έγινε ασυναίσθητα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, υπήρχε μεγάλη ένταση και έτσι μου βγήκε…».

Για τα όσα έχει πει στους συμπαίκτες του, μετά το φετινό άσχημο ξεκίνημα: «Τα αποδυτήρια είναι δικό μας χώρος και δεν θέλω να βγαίνουν πράγματα προς τα έξω».

Για τα γούρια του: «Bάζω τα παπούτσια μου στη σειρά και το ίδιο κάνω και στο σπίτι μου. Το ίδιο έχω βάλει να κάνει και ο γιός μου, ο Θανάσης».

Για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και να περάσουμε στο TOP-16».

Για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές: «Μας νίκησαν με πολλούς πόντους διαφορά στο πρώτο ματς και μας έθιξαν τον εγωισμό. Ήταν από τις λεγόμενες καλές σφαλιάρες. Μας ταρακούνησε για καλά…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου