Κραυγή αγωνίας από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-14, 16:39:36
Κραυγή αγωνίας από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας με αφορμή τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον ερυθρόλευκο σύλλογο και τα τμήματά του.

Ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του συλλόγου από την παρούσα Διοίκηση και ειδικά των αγωνιστικών τμημάτων μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών και έχουν άμεση σχέση με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ προς το ιδρυτικό και μητρικό της Σωματείο που απορρέουν από τον Νόμο 2725/99.

Αρχικά ο κ. Τσεκούρας προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό των ενεργειών της

διοίκησης που έχει να κάνει με τη θεώρηση βιβλίων, τον φάκελο για επίσημη αναγνώριση του σωματείου από τη ΓΓΑ, τη διοργάνωση παιδικών τουρνουά, τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ Γυναικών για να σταθεί στη συνέχεια στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Μποτσιβάλη, αλλά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τα προβλεπόμενα βάσει νόμου έσοδά του από την εταιρία. Αναλυτικά:

Αρχικά ο κ. Τσεκούρας σχολίασε: «Αναλάβαμε την Διοίκηση αυτού του μεγάλου και ιστορικού συλλόγου, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, την στιγμή που κανένας επώνυμος και ευκατάστατος φίλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ δεν έδειξε την διάθεση να αναλάβει για να υπηρετήσει και να στηρίξει το σύλλογο.

Αναλάβαμε την διοίκηση, χωρίς κανείς βέβαια να μας υποχρεώσει, με γνώμονα μόνο την αγάπη μας για τον σύλλογο, με όρεξη για δουλειά και αίσθημα ευθύνης βάζοντας προτεραιότητα την οργάνωση του σε όλα τα επίπεδα.

Οργανώσαμε τα γραφεία του συλλόγου για να είναι λειτουργικά και ανθρώπινα. Θεωρήσαμε όλα τα απαραίτητα βιβλία, που απαιτούνται από τον Νόμο. Τακτοποιήσαμε το βιβλίο ταμείου του συλλόγου για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, και ό,τι άλλο έχει σχέση με φορολογικά θέματα. Ετοιμάζουμε τον φάκελο που ζητήθηκε από την ΓΓΑ, για να γίνει επίσημη αναγνώριση του σωματείου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα».

Για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ: «Εις βάρος του προϋπολογισμού των άλλων τμημάτων μας σεβόμενοι την ιστορία και το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια δυσβάσταχτη για την οικονομική συγκυρία αποστολή, να λειτουργήσουμε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Ως γνωστό η διοικούσα επιτροπή που είχε ζητήσει εγγράφως να αναλάβει την οργάνωση, τις οικονομικές υποχρεώσεις και την λειτουργία του τμήματος, μοίραζε επί δυο μήνες, ανέξοδες υποσχέσεις σε παίκτριες και προπονητή ανεβάζοντας τα λειτουργικά έξοδα σε περίπου 80.000 ευρώ.

Η Διοικούσα Επιτροπή έκανε ξαφνικά πίσω και εγκατέλειψε την προσπάθεια, ενώ είχανε τελειώσει οι μεταγραφές και δεν είχαμε δυνατότητα να ενισχύσουμε το τμήμα με παίκτριες ικανές να παίξουν Α Εθνική.

Εγκαταλείφθηκε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ, χωρίς να έχει γίνει κανένας αγωνιστικός και οικονομικός προγραμματισμός, χωρίς να εξασφαλιστεί καμία οικονομική βοήθεια από την Ομοσπονδία, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί κάποια χορηγία.

Μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις τους, ότι θα βοηθήσουν δεν είδαμε καμία μα καμία βοήθεια».

Για τις κινήσεις του Α.Σ.: «Επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ και μας υποσχέθηκε, ότι εάν η ποδοσφαιρική ομάδα δικαιωνόταν, θα βοηθούσε τον Α.Σ., όταν ήρθε ο χρόνος της υλοποίησης των υποσχέσεων για οικονομική αρωγή, απάντησε πως δεν γνώριζε ότι το μπάσκετ γυναικών έχει υποχρεώσεις επαγγελματικού επιπέδου (συμβόλαια, μετακινήσεις κ.λ.π.), παρότι είχαμε κατεβάσει τα λειτουργικά έξοδα στις 40.000 ευρώ! Μας προέτρεψε μάλιστα να ασχοληθούμε μόνο με τις υποδομές, ακυρώνοντας τη συμμετοχή μας στην Α1.

Συγκαλέσαμε συνάντηση παλαιών παραγόντων, αποστέλλοντας περίπου 100 προσωπικές επιστολές και τηλεφωνικά μηνύματα και παρουσιάστηκαν παράγοντες μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού.

Προκαλέσαμε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή η όχι της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, και ήταν παρόντες μόνο το ΔΣ, εκπρόσωποι των AUSTRIA BOYS που δεσμεύτηκαν να πιέσουν την διοίκηση της ΠΑΕ να βοηθήσει, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κάτι επιτευχθεί. Ελάχιστα μέλη του συλλόγου δεσμεύτηκαν, απλοί φίλαθλοι, χωρίς και αυτοί να έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα.

Είπαμε ότι η παρούσα διοίκηση θα κάνει την υπέρβαση και θα διαθέσει για το τμήμα περίπου 15.000 ευρώ παρότι δεν είχε προϋπολογίσει αυτό το ποσό, και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, γιατί διαφορετικά θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το κύρος του συλλόγου, με την ελπίδα ότι με την βοήθεια κάποιων μελών του συλλόγου και την οργάνωση κάποιων εκδηλώσεων, θα κάναμε προσπάθεια να συμπληρώσουμε το υπόλοιπο ποσό των 30.000 ευρώ που χρειαζόταν.

Η βοήθεια που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστη, πλην κάποιων που βοήθησαν πραγματικά και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Παρά την αδιαφορία που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να βρούμε τους πόρους και να συγκροτήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Μέχρι σήμερα ο σύλλογος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους αθλητές και στους προμηθευτές, δαπανώντας ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τις δυνατότητές του».

Για την «αντιπαράθεση» με την ΠΑΕ: «Πρέπει να ξεκαθαριστούν οι σχέσεις του Α.Σ. με την ΠΑΕ και να διεκδικήσει τα νόμιμα, όσα δηλαδή ο νόμος 2725/99 ορίζει για τις σχέσεις της ΠΑΕ με το ιδρυτικό και μητρικό της σωματείο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να έλθουμε σε αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΠΑΕ.

Δεν ζητάμε προσωπικά χρήματα από την διοίκηση της ΠΑΕ και από τον κ. Μποτσιβάλη, ζητούμε μόνο να αποκατασταθεί η νομιμότητα, και η ΠΑΕ να δώσει στον ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ 1937 αυτά που προβλέπει ο νόμος και είναι υποχρέωσή της να δώσει προς το μητρικό και ιδρυτικό της σωματείο.

Άλλωστε τόσο το 10% του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου και των εκάστοτε αυξήσεων του, και το 10% επί των καθαρών εισπράξεων από τα εισιτήρια των αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου, όσο και η εκπροσώπηση του μητρικού σωματείου με ένα μέλος του στο ΔΣ της ΠΑΕ είναι υποχρεώσεις της ΠΑΕ, που απορρέουν από τον νόμο, για να συντηρείται οικονομικά και να εκπροσωπείται το μητρικό σωματείο και όχι δικές μας παράλογες απαιτήσεις.

Τα χρήματα που πρέπει να δίδονται και μέχρι σήμερα δεν δίνονται, δεν είναι χρήματα που ανήκουν στην ΠΑΕ ή στον κ. Μποτσιβάλη. Είναι χρήματα που πληρώνουν οι φίλαθλοι με το εισιτήριό τους και πρέπει η ΠΑΕ να τα αποδίδει μετά από κάθε αγώνα στο μητρικό και ιδρυτικό της σωματείο, προκειμένου να καλύπτει μέρος των οικονομικών του υποχρεώσεων.

Αυτά προβλέπονται καθαρά τόσο στον νόμο 2725/99 στο άρθρο 71 και στις παραγράφους 1 ,2 και 3 όσο και στο καταστατικό της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στο άρθρο 6 παράγραφος 1.

Πρέπει λοιπόν η ΠΑΕ να αποφασίσει τι είδους μητρικό σωματείο θέλει, θέλει το μητρικό της σωματείο να έχει μόνο υποδομές και όχι αγωνιστικά τμήματα; Αν αυτό θέλει, ας βγει να το πει».

Για την περίπτωση που η ΠΑΕ δεν φανεί συνεπής: «Σε διαφορετική περίπτωση, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, η υπάρχουσα διοίκηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να γίνεται ασυνεπής στις υποχρεώσεις της πράγμα που δεν θέλει, δεν θα μπορεί να προγραμματίσει καμία εκδήλωση και ενέργεια και είναι αναγκασμένη η να αναστείλει την λειτουργία των αγωνιστικών της τμημάτων, κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν θα κάνουμε ποτέ, ή να αποχωρήσει, για να έλθει μια άλλη διοίκηση να συνεχίσει την λειτουργία του συλλόγου.

Αποστείλαμε επιστολή στην διοίκηση της ΠΑΕ, στην οποία αναφέραμε την σχετική νομοθεσία και ζητήσαμε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε την λύση του προβλήματος. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ΠΑΕ, σύντομα - δυστυχώς - δεν θα έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε άλλο να προσφέρουμε στο σύλλογο που τόσο αγαπάμε. Μη έχοντας άλλη επιλογή θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό μας και θα προκηρύξουμε εκλογές για ένα νέο διοικητικό συμβούλιο».

Τέλος ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει ο Ερασιτέχνης με πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη στον Δήμαρχο Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ώστε να του παραχωρηθούν για χρήση οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς λέγοντας: «Πιστεύουμε σύντομα να έχουμε θετική απάντηση γιατί εκτός των άλλων είναι ηθικό και δίκαιο να δοθούν αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Ολυμπιακό Βόλου, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε ήταν στην πλήρη κυριότητά του, και γνωρίζουμε όλοι και το λόγο που πουλήθηκαν στην τότε κοινότητα Πορταριάς».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=