ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Με δια βίου αποκλεισμό απειλείται η Πιστσαλνίκοβα

στίβος-με-δια-βίου-αποκλεισμό-απειλεί-106227

Με ποινή ισόβιου αποκλεισμού κινδυνεύει η Ρωσίδα Ντάρια Πιστσαλνίκοβα, αφού, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας της, δείγμα της βρέθηκε «θετικό» σε απαγορευμένη ουσία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στέλεχος του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ δήλωσε ότι ο WADA ερευνά την ενοχή της για δείγμα που βρέθηκε «θετικό» σε στεροειδές αναβολικό.

Η 27χρονη «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Λονδινου στη δισκοβολία έχει «συλληφθεί» και κατά το παρελθόν για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ και, σε περίπτωση που επαληθευτεί και δεύτερη παράβαση, αντιμετωπίζει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού. Την προηγούμενη φορά είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών χρόνων και την είχε εκτίσει το διάστημα 2008-2011. Τότε είχε υποβληθεί σε έλεγχο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και μετά την τιμωρία της η IAAF της αφαίρεσε το ασημένιο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, Βαλεντίν Μπαλανίτσεφ, χαρακτήρισε την είδηση για την Πιστσαλνίκοβα ως «σοκαριστική». Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι γνωστοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά τον διετή αποκλεισμό της Αμπιτόβα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 10.000μ τιμωρήθηκε για αποκλίσεις που καταγράφηκαν στο αιματολογικό προφίλ της, βάσει του νέου κανονισμού για το «βιολογικό διαβατήριο» των αθλητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου