ΑΘΛΗΤΙΚΑ

7ος Όμιλος: Δοκιμασία στη Σκωτία

7ος-όμιλος-δοκιμασία-στη-σκωτία-110332
Την ευκαιρία να τσεκάρει το εισιτήριο στους «16» του Champions League έχει το βράδυ της Τετάρτης η Μπαρτσελόνα με νίκη επί της Σέλτικ στη Σκωτία για τον έβδομο όμιλο. Την ίδια ώρα, η Μπενφίκα παίζει το τελευταίο της χαρτί υποδεχόμενη τη Σπαρτάκ Μόσχας.
Οι Καταλανοί επικράτησαν το Σάββατο 3-1 της Θέλτα και διατήρησαν το +8 από τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεφεύγοντας παράλληλα τρεις βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Τίτο Βιλανόβα είδε με χαρά τον Ζεράρ Πικέ να επιστρέφει μετά από επτά εβδομάδες στις προπονήσεις και να μπαίνει στην αποστολή. Αντίθετα θα λείψουν οι τραυματίες Αντριάνο και Πουγιόλ, όπως και ο τιμωρημένος Μπουσκέτς. Η Σέλτικ ήρθε το Σάββατο ισόπαλη 1-1 με τη Νταντί Γιουνάιτεντ και μοιράζεται την κορυφή με τη Χιμπέρνιαν έχοντας ένα ματς περισσότερο. Ο Νιλ Λένον έχει μια τετράδα αμφίβολων, που περιλαμβάνει τους Σαμαρά, Χούπερ, Φόρεστ και Ιζαγκίρε.
Οι δύο ομάδες έχουν… παρελθόν. Η Σέλτικ, με τον προπονητή Νιλ Λένον σαν παίκτη, είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 (1-0, 0-0). Την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League η «Μπάρτσα» πήρε ρεβάνς (1-3, 1-1), ενώ στους «16» της περιόδου 2007/08 πήρε την πρόκριση με δύο νίκες (2-3, 1-0). Η Σέλτικ ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από την Ισπανία έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Μπαρτσελόνα στη Σκωτία έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Η Μπενφίκα υποδέχεται τη Σπαρτάκ γνωρίζοντας πως αν δεν νικήσει θα δυσκολευτεί έστω και να τερματίσει τρίτη. Οι «αετοί» εξακολουθούν να μοιράζονται την κορυφή με την Πόρτο μετά το 3-0 επί της Γκιμαράες. Εκτός πλάνων του Ζόρζε Ζεσούς είναι οι τραυματίες Αϊμάρ και Μάρτινς, οι τιμωρημένοι Λουιζάο και Μάτιτς, ενώ αμφίβολοι οι Κάρντετς και Μελγκαρέχο. Η Σπαρτάκ μετά το 5-0 στην έδρα της Κρίλια ανέβηκε στην τέταρτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, αλλά παραμένει στο -8 από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ρομούλο παραμένει νοκ άουτ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξανασυναντηθεί στην Ευρώπη. Η Μπενφίκα έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 5 ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε Ρώσους, ενώ η Σπαρτάκ έχει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στην Πορτογαλία.
Βαθμολογία
1) Μπαρτσελόνα 9 (7-3)
2) Σέλτικ 4 (4-4)
3) Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-7)
4) Μπενφίκα 1 (1-4)
Η επόμενη αγωνιστική
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπαρτσελόνα (19:00)

Μπενφίκα-Σέλτικ (21:45)

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου