ΑΘΛΗΤΙΚΑ

5ος Όμιλος: Κυνηγώντας τους Ουκρανούς

5ος-όμιλος-κυνηγώντας-τους-ουκρανούς-110361
Ποιος το περίμενε ότι η Σαχτάρ θα απειλούσε σοβαρά να αφήσει εκτός συνέχειας του Champions League τις πρωταθλήτριες Αγγλίας και Ιταλίας;

Κι όμως, οι Ουκρανοί έχουν εκπλήξει τους πάντες και το βράδυ της Τετάρτης δοκιμάζονται στην έδρα των δεύτερων πρωταθλητών Ευρώπης με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πρόωρα στους «16». Την ίδια ώρα, για τη «Γηραιά Κυρία» το τρίποντο απέναντι στη Νόρτζελαντ είναι υποχρέωση μετά τη γκέλα στη Δανία.

Η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 με τη Σουόνσι και έχασε την κορυφή από τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Πάντως ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Χουάν Μάτα και του Νταβίντ Λουίς, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Τζον Τέρι που έχασε λόγω τιμωρίας το παιχνίδι του Σαββάτου. Θα λείψει, ωστόσο, ο Φρανκ Λάμπαρντ λόγω τραυματισμού. Η Σαχτάρ επιβλήθηκε την Παρασκευή 2-0 της Μέταλουργκ Ζαπορίζιε και παραμένει στο +12 από τον πλησιέστερο διώκτη της. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, που έχει την ευχέρεια να ξεκουράζει παίκτες στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία, ενώ η Τσέλσι δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ σύλλογο από την Ουκρανία μέχρι τώρα, ενώ η Σαχτάρ μετρά 3 ήττες και 1 ισοπαλία σε τέσσερις επισκέψεις στην Αγγλία.
Η Γιουβέντους ήδη το Σάββατο το αήττητο 49 αγώνων της στο πρωτάθλημα να τερματίζεται από την Ίντερ (1-3) και τους «νερατζούρι» να πλησιάζουν στον πόντο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο ίδιο ματς τραυματίστηκε ο Μίρκο Βούτσινιτς και θα λείψει. Η Νόρτζελαντ νίκησε με 2-1 τη Σοντερίσκιε εκτός έδρας, αλλά απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη. Η πρωταθλήτρια δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ομάδα από την Ιταλία, ενώ η «Γιούβε» έχει μία ισοπαλία στο μοναδικό παιχνίδι της με Δανούς ως γηπεδούχος.
Βαθμολογία
1) Σαχτάρ Ντόνετσκ 7 (5-2)
2) Τσέλσι 4 (7-4)
3) Γιουβέντους 3 (4-4)
4) Νόρτζελαντ 1 (1-7)
Η επόμενη αγωνιστική
Νόρτζελαντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Γιουβέντους-Τσέλσι

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου