ΑΘΛΗΤΙΚΑ

1ος Όμιλος: Η ευκαιρία της Πόρτο

1ος-όμιλος-η-ευκαιρία-της-πόρτο-110412
Τη δυνατότητα να σφραγίσει από τώρα το εισιτήριο για τους «16» έχει η Πόρτο, εφόσον όμως νικήσει τη Ντιναμό στο Κίεβο διατηρώντας το απόλυτο στον πρώτο όμιλο του Champions League. Θεωρητικά εύκολο έργο έχει η δεύτερη του γκρουπ Παρί, που φιλοξενεί τον… σάκο του μποξ που λέγεται Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οι Ουκρανοί γνωρίζουν καλά πως αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση είναι αναγκαίο να κερδίσουν. Το Σάββατο νίκησαν την Ταβρίγια με 2-0, αλλά παραμένουν τρίτοι στο πρωτάθλημα και 14 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τη Σαχτάρ. Αμφίβολο είναι αν ο Όλεγκ Μπλαχίν, που πρόσφατα βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με πρόβλημα υπέρτασης, θα βρίσκεται στον πάγκο. Η Πόρτο συνέτριψε την Παρασκευή τη Μαρίτιμο με 5-0 και μοιράζεται την κορυφή με την Μπενφίκα. Ο Βίτορ Περέιρα δεν υπολογίζει τους Μαϊκόν και Φερνάντο, ενώ στην αποστολή-αν και αμφίβολος-συμπεριλήφθηκε ο Λούτσο Γκονζάλες.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1986/87 με τους «δράκους» να έχουν δύο νίκες με 2-1. Επίσης είχαν αναμετρηθεί και στους ομίλους και τη σεζόν 2008/09, με αποτέλεσμα δύο «διπλά», 1-0 στο Οπόρτο και 2-1 στο Κίεβο. Η Ντιναμό έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στην έδρα της απέναντι σε Πορτογάλους, ενώ η Πόρτο 3 νίκες και 1 ισοπαλία στην Ουκρανία.
Η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να συνέλθει από την εντός έδρας ήττα από τη Σεντ Ετιέν, που επέτρεψε στη Μαρσέιγ να την πιάσει στην κορυφή της Ligue 1. Αμφίβολος για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι ο Σαντόμ, αλλά επανέρχονται οι Νενέ και Λαβέτσι αυξάνοντας τις επιθετικές επιλογές του Ιταλού τεχνικού. Η Ντιναμό νίκησε με 3-1 την Ίστρα την Παρασκευή κι έχει διαφορά 11 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη της στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι Παριζιάνοι υποδέχονται πρώτη φορά ομάδα από την Κροατία, οι δε φιλοξενούμενοι στη Γαλλία έχουν 1 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Βαθμολογία
1. Πόρτο 9 (6-2)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (6-2)
3. Ντιναμό Κιέβου 3 (5-7)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-6)
Επόμενη αγωνιστική (21/11)
Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο

Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Κιέβου

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου