ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2ος Όμιλος: «Σύνοδος» κορυφής με ελληνικό ενδιαφέρον

2ος-όμιλος-σύνοδος-κορυφής-με-ελληνι-110421

Όχι, δεν μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για το Champions League… Σάλκε και Άρσεναλ μονομαχούν στο Γκελζενκίρχεν σε ένα ματς που πιθανότατα θα κρίνει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός που την ίδια ώρα υποδέχεται τη Μονπελιέ.

Οι «βασιλικοί μπλε», που είναι πρωτοπόροι με επτά βαθμούς, εδραιώνονται στην κορυφή με νίκη, ενώ οι «κανονιέρηδες» θέλουν ρεβάνς για την ήττα τους προ δύο εβδομάδων στο Λονδίνο.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Η μεν Σάλκε με 3-2 από τη Χόφενχαϊμ στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ξανά επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν, η δε Άρσεναλ με 2-1 από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, αποτέλεσμα που την κρατά έκτη και στο -9 από την κορυφή. Ο Χουμπ Στέβενς περιμένει να διαπιστώσει την ετοιμότητα των Μέτσελντερ και Χέγκερ που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πιθανότατα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Τι να πει όμως και ο Αρσέν Βενγκέρ, που στερείται τη βοήθεια των Ζερβίνιο, Ντιαμπί, Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι, Γκιμπς, Σέζνι και Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολοw είναι o Γουόλκοτ.
Οι δύο ομάδες, με τους ίδιους προπονητές, είχαν συναντηθεί στους ομίλους και την περίοδο 2001/02. Οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει 3-2 στο Λονδίνο, αλλά οι «βασιλικοί μπλε» πήραν ρεβάνς με 3-1 στο Γκελζενκίρχεν. Η Σάλκε ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ η Άρσεναλ επί γερμανικού εδάφους έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.
Βαθμολογία
1. Σάλκε 7 (6-3)
2. Άρσεναλ 6 (5-4)
3. Ολυμπιακός 3 (4-6)
4. Μονπελιέ 1 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (21/11)

Σάλκε-Ολυμπιακός

Άρσεναλ-Μονπελιέ

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου