ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπασταθόπουλος: «Να δώσουμε χαρά στους Έλληνες»

παπασταθόπουλος-να-δώσουμε-χαρά-στο-112343
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν για ακόμα μία φορά από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στο νιηφόρο 2-1 της Βέρντερ επί της Μάιντς (για ένα ημίχρονο αφού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στη συνέχεια), μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας αμυντικός αναφάρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπατριώτες του πίσω στην πατρίδα, τονίζοντας πως η Εθνική ομάδα θα κάνει τα πάντα για να δώσει λίη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους.
Αναλυτικά τόνισε ο Παπασταθόπουλος:
-πορεία ως τώρα: Μερικές φορές είμαστε άτυχοι, ορισμένες λεπτομέρειες ήταν κατά μας: Κατά του Αννόβερου μας ακυρώθηκαν δύο γκολ, με τη Στουτγάρδη από 2-0 στο ημίχρονο έληξε 2-2, στην Γκρόιτερ Φιρτ χάσαμε πολλες ευκαιρίες για το τρίποντο.
-η Βέρντερ φέτος: Θεωρώ ότι είμαστε πιο καλοί, γρήγοροι και επιθετικοί από πέρυσι, αλλά ακόμη θέλει χρόνο για να δέσει η ανανεωμένη και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας ομάδα. Πέρυσι τέτοια εποχή ίσως να είχαμε φάει και περισσότερα γκολ. Το επόμενο τετράμηνο θα κριθούν πολλά, αλλά πιστέυω ότι μπορούμε παρά το μέτριο ξεκίνημα, γιατί είμαστε ακόμη κοντά στην έκτη θέση. Θα μειώσουμε κι άλλο τη διαφορά και τελικά όπως πιστεύω την ομάδα και ότι μπορούμε να βγούμε για την Ευρώπη.
-η προσωπική του κατάσταση: Μετά το Euro το διάλλειμμα ήταν μικρό και στην αρχή δεν ήμουν στο 100%. Τώρα όμως αισθάνομαι πανέτοιμος και σε πάρα, πολύ καλή κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα μου. Σε ένα-δύο ματς ήμουν και λίγο άτυχος, αλλά έχω να προσφέρω ακόμη πάρα πολλά. Οι απαιτήσεις από τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ αυξήθηκαν και πλέον όλοι με βλέπουν με πιο κριτική διάθεση, χωρίς αυτό να με αγχώνει όμως. Η όποια κριτική με κάνει ακόμη πιο δυνατό.
-η πώληση του παρτενέρ του, Νάλντο στη Βόλφσμπουργκ: Φυσικά και μας λείπει, αλλά στο διάστημα που είμαι εδώ έχω παίξει με έξι, επτά διαφορετικούς στο κέντρο της άμυνας. Οχι μόνο ο Νάλντο, αλλά και οι αποχωρήσεις των Τιμ Βίζε και Πιζάρο, ακόμη και ο μονίμως τραυματίας Μπορόβσκι ήταν προσωπικότητες με μεγάλη εμπειρία. Οι αποχωρήσεις κόστισαν σε συνολική εμπειρία στην ομάδα. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν θέλουν χρόνο και υπομονή όπως λέει και ο αθλητικός διευθυντής, Κλάους Αλοφς.
-η Βέρντερ ως σκαλοπάτι για μεγαλύτερες ομάδες: Τώρα είμαι εδώ και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα μου. Το καλοκαίρι υπήρξαν προτάσεις, αλλά επέλεξα να παραμείνω εδώ γιατί όλοι στη Βέρντερ μου έδειξαν ότι με θέλουν πολύ εδώ και με βοηθούν σε όλα. Την επόμενη σεζόν θα δούμε, ρώτα το καλοκαίρι πάλι.
-Το επόμενο ματς κόντρα στη Σάλκε: ο προπονητής έχει καταφέρει να συνδυάσει πολύ καλά την ποιότητα των νέων με την εμπειρία των παλιών, δίνοντας τη μία σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο. Στα μεγάλα παιχνίδια όμως εμείς σαν Βέρντερ τα πάμε καλά.
-για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: στα χρόνια του στη Γερμανία έχει δείξει πάρα πολλά, είναι πολύ καλός παίκτης. Καθότι τρία χρόνια μικρότερος μου έχει πολύ μεγαλο μέλλον και πολλά χρόνια μπροστά του.
-τίτλο στη Μπουντεσλίγκα φέτος: Η Μπάγερν είναι πάρα, πάρα πολύ δυνατή και αυτή τη χρονιά είναι το μεγάλο φαβορί. Η Ντόρτμουντ όμωες έχει επίσης μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα κι ας μην ξεκίνησε τόσο καλά όσο θα ήθελε. Δε θα έβγαζα όμως από τώρα εκτός την πολύ δυνατή Σάλκε, η οποία μπορεί να μπει ανάμεσα τους. Στην πάντα αμφίρροπη Μπουντεσλίγκα είναι νωρίς ακόμη, δεν έχει κριθεί τίποτα.
-Εθνική: τα πάμε πολύ καλά ως τώρα στον όμιλο και πιστεύω ότι θα είμαστε το 2014 στη Βραζιλία. Πέρα από το ταλέντο, την εμπειρία η Εθνική έχει και οικογενειακό κλίμα και όλα τα παιδιά θα παλέψουν για το καλύτερο, για την Ελλάδα και να δώσουμε χαρά στους Ελληνες.

-Ελληνας στη Γερμανία αυτή την εποχή: σίγουρα δεν είναι εύκολο με όσα ακούγονται για την Ελλάδα. Οτι κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε, το ξέραμε όλοι, δε χρειάζεται να μας το πουν οι Γερμανοί. Ετσι όπως παρουσιάζονται από τον Τύπο είναι εντελώς λανθασμένα, τελείως λάθος προσέγγιση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης. Εμείς απλά δεν είχαμε αποθέματα κι έτσι μας βρήκε πρώτους η κρίση. Στην ομάδα μπορεί να γίνει κάποια πλακίτσα, αλλά νομίζω ότι σέβονται πρώτα το Σωκράτη σαν άτομο και μετά σαν Ελληνα.

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου