ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθανασιάδης: “Από τους καλύτερους προπονητές ο Σάντος”

αθανασιάδης-από-τους-καλύτερους-προ-113695
Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν τον χρησιμοποιεί στην Εθνική. Τι λέει σε συνέντευξή του για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και το "παιδί διαμάντι" Αβραάμ.
Συνέντευξης εφ΄ όλης της ύλης στην εφημερίδα "Live Sport" έδωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης, στην οποία αναφέρεται σε όλα τα κεφάλαια της καριέρας του.
Για το αν σκέφτεται ότι όταν ο ίδιος δεν σκοράρει μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει: "Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Δεν το είχα καταλάβει, από το ίντερνετ κατάλαβα πως "παίζει" ένα τέτοιο θέμα. Είναι μεγάλο βάρος να είσαι βασικός του ΠΑΟΚ, πόσω μάλλον επιθετικός γιατί όλοι σε περιμένουν να σκοράρεις. Eπίσης και όλος ο τρόπος παιχνιδιού καταλήγει σε εσένα και εσύ πρέπει να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που σου έρχονται".
Για το τι θυμάται από την πρώτη προπόνησή του στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ: "Ήμουν σχολείο και είχα μάθει πως θα δοκιμαζόμουν στον ΠΑΟΚ. Ήμουν 8 στα 9. Είχα άγχος απίστευτο και πήγα στην προπόνηση με τον Τόνι Νικέα. Άφησα όλα τα στοιχεία μου και περίμενα να με ειδοποιήσουν. Οι δοκιμές ήταν Μάιο και μετά, στις αρχές της σεζόν, εντάχθηκα στην ομάδα".
Για το αν έχει κάνει οπαδική εκδρομή με λεωφορείο: "Το μόνο εκτός έδρας που είδα με εκδρομή ήταν ένα παιχνίδι στην Ξάνθη, μαζί με τον τότε συμπαίκτη μου τον Κώστα τον Μανουσαρίδη" .
Για το ποιο παιχνίδι θυμάται ως ball boy: "Θυμάμαι ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Είχα φύγει με γεμάτες τις τσέπες, με αναπτήρες, κινητά, κέρματα. Επίσης, ένα ΠΑΟΚ-Άρης, με τον Άρη να έχει κόσμο. Ήμουν ντυμένος Αϊντχόφεν όταν οι Ολλανδοί έπαιξαν μαζί μας στη νίκη με 3-2 και είχα μπει μαζί τους. Στον τελικό με τον Άρη ήμουν ball boy, αλλά μας έβγαλαν έξω γιατί ο χορηγός ήθελε να βάλει τα δικά του παιδιά…"
Για τις θυσίες που έκανε ο ίδιος και οι δικοί του για να παίξει στον ΠΑΟΚ: "Έκονα περίπου ογδόντα χιλιόμετρα τη μέρα για να κάνω προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Ξεκινουσα το πρωί με σχολείο στην Καλαμαριά από το Λάκκωμα, πήγαινα Ευκαρπία για προπόνηση και γυρνούσα 11 το βράδυ στο σπίτι. Οι γονείς μου πέρασαν πολλά, είχαμε ένα μαγαζί στο χωριό, ήταν δύσκολες εποχές. Μέρα με τη μέρα, με την απόδοσή μου και τα γκολ ξέρω πως χαίρονται για τις θυσίες που έκαναν".
Για το αν θα ξανάγραφε ποτέ στο twitter φράση όπως το "σεξ και βία": "Ήταν ένα σχόλιο που για εμένα δεν έπρεπε να πάρει έκταση. Φάνηκε πως μερικοί περίμεναν κατι τέτοιο για να μου επιτεθούν".
Για το τι σκεφτόταν όταν "έσκασε" το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια: "Ότι ποτέ δεν πρόκειται να παίξω σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν θα αγωνιζόμουν σίγουρα. Μετά το 2004 και την κατάκτηοη του Ευρωπαϊκού, πίστευα πως θα είναι καλύτερα. Αλλά απ’ ότι φάνηκε δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να λειτουργούν στο ίδιο τέμπο".
Για τη σχέση του (και συγγενική) με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο: "Είμαστε μακρινοί συγγενείς Από γιαγιάδες, παππούδες. Έχουμε πολύ καλή σχέση, πριν από λίγο μιλήσαμε, γύρισε από Αμερική. Όποτε μπορούμε, βρισκόμαστε. Θα ήθελα να τον έχω συμπαίκτη. Είναι από τους κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς και εξαιρετικός άνθρωπος. Άσχετα αν βγάζει νεύρο στο γήπεδο, σαν παιδί είναι διαμάντι".
Για το αν τελικά ο Σάντος δεν τον πιστεύει: "Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Όντως, το έχω πει ξανά. Είναι ένας οπό τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει. Εγώ λέω πως θα μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στην Εθνική".
Για το αν αισθάνεται ότι θα παραμείνει περισσότερα χρόνια στον ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη πλέον στο τιμόνι του συλλόγου: "Πρώτος λόγος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και γι’ αυτό θέλουν να φύγουν οι Έλληνες στο εξωτερικό. Αν το πρωτάθλημα γίνει ανταγωνιστικό, κανένας δεν θα ψάχνεται για να φύγει. Από την άλλη, όταν έχεις έναν μεγαλομέτοχο στην ομάδα σου, νιώθεις πιο ασφαλής και θέλεις να μείνεις περισσότερο στην ομάδα. Δεν αποκλείω να μείνω σε όλη μου την καριέρα στον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει".
Για το αν αισθάνεται αδικημένος για το συμβόλαιο που έχει: "Καθόλου. Εγώ ξέρω πως ο ΠΑΟΚ, όταν πηγαίνεις καλά, σε επιβραβεύει. Εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσεις τι θα παίρνεις μέσα από την εικόνα σου στο γήπεδο".
Για το πόσο μετράνε τα συστήματα σε έναν αγώνα: "Τα συστήματα δεν μετράνε τόσο πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Σημασία έχει η ομάδα να μπορεί να αφουγκράζεται το πλάνο. Ουσιαστικά, ο παίκτης καθορίζει το σύστημα μέσα από τις επιλογές του προπονητή του".
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό: "Πρέπει να γίνει πιο δυνατός. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταλαβαίνουν όλοι πως πρέπει να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και να δουλέψει η ομάδα Εξωαγωνιστικά, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Προπονητικό κέντρο, οργάνωση. Αν είσαι δυνατός αγωνιστικά μπορείς να κερδίσεις και τη διαιτησία. Στον αγώνα του "Βικελίδης", η διαιτησία μας νίκησε, αλλά θα κάνουμε καλύτερη ομάδα από τότε".
Για το πώς σχολιάζει την άποψη ότι τώρα που οι παίκτες πληρώνονται δεν μπορούν να έχουν δικαιολογίες: "Είναι λίγο ακραία η προσέγγιση. Είτε πληρωνόμαστε στην ώρα μας είτε όχι, όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να σκεφτούμε ον πληρωνόμαστε ή όχι. Όπως δεν αποτελεί δικαιολογία όταν χάνεις επειδή είσαι απλήρωτος. Σίγουρα πάντως έχουμε λιγότερα πράγματα να σκεφτούμε αυτήν την εποχή".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει μονοπώλιο στη Βόρεια Ελλάδα: "Αυτό ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό".
Για το αν προτιμάς μια στρατηγική να έρθουν λίγοι και καλοί μεγάλοι παίκτες, με τον ΠΑΟΚ νο ποντάρει και στα δικα του παιδιά ή μία στρατηγική που ο ΠΑΟΚ θα αγοράσει πολλούς μεγάλους παίκτες για να ανέβει άμεσα επίπεδο: "Πρέπει να στηρίζεις τα δικά σου παιδιά. Χρειάζεται ο ΠΑΟΚ μεγάλες μεταγραφές, αλλά και να στηρίζει τα παιδιά του. Μόνο κέρδος έχεις σε αυτήν την περίπτωση. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές θα βοηθήσουν τα δικά μας παιδιά να πετύχουν ακόμη περισσότερα".

Για το ποιοι τον βοήθησαν στη μέχρι τώρα καριέρα του: "Εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχα συμπαίκτες Ζαγοράκη, Βρυζα, Γεωργιάδη, Κοντρέρας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη και όλα αυτά οε ηλικία που μάθαινα γρήγορα. Πολλές προπονήσεις, αγώνες δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. 0 Ζαγοράκης έδινε μία δυναμική μέσα στο γήπεδο, όπως και ο Γκαρσία. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο. Ο Κοντρέρας έδινε ηρεμία. Με τον Ζήοη κάναμε μαζί τελειώματα και τον χάζευα. Ο Γεωργιάδης ήταν απίστευτος, ο τρόπος που έβγαζε σέντρες και ασίστ γενικότερα. Από όλους έχω πάρει πράγματα".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου