ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο «SAM» έγινε ο τρίτος Έλληνας που σκοράρει στο «Καμπ Νου»

ο-sam-έγινε-ο-τρίτος-έλληνας-που-σκοράρ-128080

Το γκολ που πέτυχε προχθές ο Γιώργος Σαμαράς με τη φανέλα της Σέλτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, μπορεί να μην ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους Σκωτσέζους, αλλά ήταν… ιστορικό.

Ο διεθνής επιθετικός έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας παίκτης που σκοράρει στο επιβλητικό γήπεδο των Καταλανών. Ο τελευταίος πριν από τον «Sam», ήταν ο Ντέμης Νικολαίδης τη σεζόν 2003-04 όταν φορούσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με το γκολ αυτό ο Ντέμης, στις 15 Φεβρουαρίου του 2004, είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 (τελικά οι «ροχιμπλάνκος» ηττήθηκαν με 3-1 για την 24η αγωνιστική).
Όσον αφορά στον πρώτο Έλληνα που βρήκε δίχτυα στο «Καμπ Νου», αυτός ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης πριν από 37 ολόκληρα χρόνια! Συγκεκριμένα, ο τότε παίκτης του ΠΑΟΚ είχε πετύχει το γκολ της «τιμής» για τον «δικέφαλο» στη βαριά ήττα με 6-1 από την Μπαρτσελόνα, την 1η Οκτωβρίου 1975 στον επαναληπτικό αγώνα του 1ου γύρου του τότε Κυπέλλου UEFA. Ο Αναστασιάδης είχε σκοράρει στο 77ο λεπτό της ρεβάνς, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Όσο για τις ελληνικές ομάδες, εκτός του ΠΑΟΚ, το «Καμπ Νου» έχουν επισκεφθεί η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και 3 φορές ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να έχουν πετύχει δύο γκολ. Το πρώτο σημείωσε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο 8ο λεπτό της προημιτελικής ρεβάνς του Champions League της σεζόν 2001-02 (στις 9 Απριλίου) στην ήττα 3-1 της ελληνικής ομάδα. Το δεύτερο ο Σίντνεϊ Γκοβού στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 για τη φάση των ομίλων του Champions League, στο 20ό λεπτό, στη συντριβή 5-1 των «πράσινων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου