ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολλές και μεγάλες μάχες

πολλές-και-μεγάλες-μάχες-131282

Σήμερα δεύτερη μέρα για το Champions League και τους ομίλους 1-4
Πολλές και μεγάλες μάχες υπόσχεται για σήμερα δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο θεσμός του Champions League αφού εκτός από το Μονπελιέ-Ολυμπιακός αναμένονται σπουδαίες αναμετρήσεις και στους υπόλοιπους αγώνες για τους ομίλους 1-4.

1ος Ομιλος: Ευκαιρία να «καθαρίσει»
Τη δυνατότητα να πιστοποιήσει την υπεροχή της στον πρώτο όμιλο του Champions League έχει η Πόρτο υποδεχόμενη για την τρίτη αγωνιστική τη Ντιναμό Κιέβου.
Οι «δράκοι» μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και θέλουν να τις κάνουν τρεις, έστω κι αν θα είναι σκουριασμένοι καθώς μετά τη διακοπή πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες υπήρχε κενό δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο στην πορτογαλική λίγκα, όπου οδηγούν την κούρσα μαζί με την Μπενφίκα. Η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται στο -12 στο ουκρανικό πρωτάθλημα μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Μέταλιστ.
Η Πόρτο ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες έχει 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ η Ντιναμό σε πορτογαλικό έδαφος έχει 4 ήττες, 1 νίκη και 1 ισοπαλία.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι, πρώτοι και με διαφορά επτά βαθμών από το δεύτερο στο κροατικό πρωτάθλημα, προέρχονται από εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ίντερ Ζάπρεσιτς.
Η Παρί μετά το 1-0 επί της Ρέιμς έπιασε στην κορυφή τη Μαρσέιγ, αλλά έχασε τον Νενέ με τραυματισμό. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός προστέθηκε στη λίστα των απόντων δίπλα στους Σαντόμ και Μότα.

Βαθμολογία
1) Πόρτο 6 (3-0)
2) Ντιναμό Κιέβου 3 (3-4)
3) Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-2)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-4)

2ος Ομιλος: Ντέρμπι κορυφής στο Λονδίνο
Αρσεναλ και Σάλκε εκκίνησαν ως φαβορί του δευτέρου ομίλου του Champions League και μέχρι τώρα οδηγούν την κούρσα. Οι δύο διαδοχικές αναμετρήσεις τους, αρχής γενομένης από τη σημερινή στο «Emirates» θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα πάρει προβάδισμα για την πρωτιά.
Οι Λονδρέζοι πηγαίνουν στο ματς όχι και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αφού έχασαν με 1-0 από τη Νόριτς και μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι ένατοι με δώδεκα βαθμούς στην Premiership. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντιαμπί, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ροσίτσκι, Γκιμπς, Σέζνι και Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοσιελνί, όπως και ο ανέτοιμος Γουίλσιρ.
Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στις τάξεις της Σάλκε, που προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ. Πάλι θα υπάρχει η απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που ταλαιπωρείται από ανεμοβλογιά και ο Χουμπ Στέβενς, αλλά ετοιμοπόλεμος είναι και πάλι ο Γιούλιαν Ντράξλερ.

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 6 (5-2)
2. Σάλκε 4 (4-3)
3. Μονπελιέ 1 (3-4)
4. Ολυμπιακός 0 (2-5)

3ος Ομιλος: Πού θα σταματήσει η Μάλαγα;
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Μάλαγα στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League τίθεται σε… κίνδυνο, καθώς για την τρίτη αγωνιστικού του τρίτου ομίλου αναμετράται με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο».
Οι «ροσονέρι» έχουν υποχωρήσει στη 15η θέση της Serie A μετά την ήττα τους από τη Λάτσιο στη Ρώμη με 3-2. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους Αμπιάτι και Ρομπίνιο. Η Μάλαγα νίκησε με 2-1 τη Βαγιαδολίδ και παραμένει τρίτη στην Primera Division, στο -5 από τις συμπρωτοπόρους Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο απογευματινό ματς του ομίλου, η Ζενίτ ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο απέναντι στην Άντερλεχτ που αναζητεί την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση από το 2005! Η πρωταθλήτρια Ρωσίας επικράτησε 1-0 της Κουμπάν, αλλά έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση και είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Ανζί. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν υπολογίζει μόνο στον εδώ και πολλούς μήνες τραυματία Ντάνι.

Βαθμολογία
1) Μάλαγα 6 (6-0)
2) Μίλαν 4 (3-2)
3) Άντερλεχτ 1 (0-3)
4) Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0 (2-6)

4ος Ομιλος: Θα βάλει φρένο στη Ρεάλ;
Μπορεί μετά το σχηματισμό του 4ου ομίλου στην κλήρωση του Αυγούστου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι να φάνταζαν τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση, όμως μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές η Μπορούσια Ντόρτμουντ δείχνει ικανή για την έκπληξη και καλείται να το αποδείξει υποδεχόμενη τους «μερένχες» που απολαμβάνουν τη θέα του ομίλου από την κορυφή, έχοντας το απόλυτο στις νίκες μέχρι στιγμής.
Το έργο των Γερμανών, οι οποίοι έχουν 4 βαθμούς, μόνο εύκολο δε θα είναι.
Στο μεταξύ, στα τελευταία 6 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η Μπορούσια έχει μόλις μία νίκη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης στον ίδιο αριθμό αγώνων μετρά 5 νίκες.
Την ίδια ώρα στο Άμστερνταμ, ο Άγιαξ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων. Οι δύο αντίπαλοι ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης.
Οι «πολίτες» θα πρέπει όχι μόνο να διαχειριστούν τους τραυματισμούς που έχουν, με τους Σίλβα, Μαϊκόν, Χάβι Γκαρθία και Ρόντγουελ να χάνουν πιθανότατα την αναμέτρηση, αλλά και την κούραση των παικτών τους, αφού την προηγούμενη εβδομάδα 15 παίκτες των πρωταθλητών Αγγλίας είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Στο μεταξύ οι Άγγλοι έχουν τρεις ήττες στις τέσσερις τελευταίες εξόδους τους για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι για να βρούμε την τελευταία εντός έδρας νίκη του Άγιαξ κόντρα σε αγγλική ομάδα, πρέπει να ανατρέξουμε στο 1980, όταν οι Ολλανδοί είχαν νικήσει με σκορ 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ πέρσι είχαν επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1.
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ταξιδέψει στην Ολλανδία μόνο μια φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 1978/79 για να αντιμετωπίσουν την Τβέντε, όπου κέρδισαν με σκορ 3-2, σενάριο που επαναλήφθηκε το 2008/9 στην Αγγλία, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το Κύπελλο UEFA.

Βαθμολογία

1) Ρεάλ Μαδρίτης 6 (7-3)
2) Ντόρτμουντ 4 (2-1)
3) Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-4)
4) Άγιαξ 0 (1-5)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου