ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαββίδης: “Πρώτος στόχος να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης”

σαββίδης-πρώτος-στόχος-να-γίνει-ο-παο-133467
"Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα κερδίσω χρήματα" τονίζει ο Σαββίδης σε συνέντευξή του σε ομογενειακό περιοδικό.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε δώσει ο Ιβάν Σαββίδης στο ομογενειακό περιοδικό "Ελλάδα" αμέσως μόλις ανέλαβε τον ΠΑΟΚ.
Εκεί είχες αναλύσει τις σκέψεις του για το πώς έφθασε στην επιλογή του ΠΑΟΚ και τι ακριβώς θα επιδιώξει μέσα από την ενασχόλησή του με την ομάδα. Σημειωτέον, τη συνέντευξη είχε πάρει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός που είχε συντονίσει την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Σαββίδη. Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ που άρχισε με το δάνειο: "Τον ΠΑΟΚ, τον παρακολουθώ και τον αγαπώ όλη μου την ζωή. Πιο εντατικά άρχισα να ενδιαφέρομαι από το 2006 όταν για πρώτη φορά ήθελα να φανώ χρήσιμος σ’ αυτήν την ομάδα. Η ομάδα αυτή μεταφέρει όλη την ενέργεια της Πόλης και αφού είμαστε απόγονοι εκείνης της αυτοκρατορικής πόλης, έτσι κι αλλιώς πονάμε αυτή την ομάδα. Και αφού διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, οι περισσότεροι Ελληνες της Ρωσίας πήγαν στον Βορρά της Ελλάδας και αυτόματα έγιναν φίλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Στην περίπτωση η κρίση άγγιξε όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και αθλητικά την Ελλάδα, και έπρεπε να σωθεί αυτή η ομάδα που από το 1926 είναι από τις αγαπημένες ομάδες του ποντιακού ελληνισμού. Από τις επαφές μου με την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων, μας έγινε πρόταση να σώσουμε αυτή την ομάδα. Εμείς μελετήσαμε την πρόταση αυτή και αρχικά δανειοδοτήσαμε την ομάδα με 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να μπει στην Ευρώπη".
Για το ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο στις παγκόσμιες σχέσεις: "Εννοείται πως κάθε δική μας παρέμβαση στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη χωρίς να αφήσει κάποιο στίγμα. Εμείς όλο και περισσότερο δένουμε με αφανείς κλωστές την Ελλάδα με την Ρωσία κι εμείς ως Ελληνες της Ρωσίας ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, όπως και πριν 500 ή 1000 χρόνια τότε που η Ρωσία έπαιζε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ελληνικού κράτους".

Για το αν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια επικερδής επιχείρηση: "Πρώτος στόχος μας είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης. Αυτή η ομάδα έχει εκπληκτικούς φιλάθλους κι αυτό είναι μια τεράστια δύναμη. Έχει πάνω από 125 χιλιάδες φανατικών οπαδών και με τέτοια δύναμη ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι από τους κορυφαίους συλλόγους. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα κερδίσω χρήματα, αλλά να συμμετάσχω στην δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου