ΑΘΛΗΤΙΚΑ

7ος όμιλος: Με τον αέρα του… πατέρα

7ος-όμιλος-με-τον-αέρα-του-πατέρα-134769

Με τον Λιονέλ Μέσι σε οργιώδη φόρμα και εν αναμονή της γέννησης του πρώτου του παιδιού, η Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί να κάνει το 3/3 στον έβδομο όμιλο του Champions League φιλοξενώντας στο ντέρμπι κορυφής τη Σέλτικ.

Οι Καταλανοί διαφύλαξαν το +8 από τη Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας με 5-4 τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» με χατ-τρικ του «Λέο». Ο Τίτο Βιλανόβα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα μετόπισθεν, αφού εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Πουγιόλ και Ντάνι Άλβες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος ο Πικέ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπουσκέτς. Η Σέλτικ μετά το 5-0 στην έδρα της Σεντ Μίρεν και… δίχως αντίπαλο στο πρωτάθλημα Σκωτίας θέλει να κάνει την έκπληξη μετά τη μεγάλη της νίκη στη Μόσχα. Ο Γιώργος Σαμαράς θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, αφού πήρε ανάσες στο τελευταίο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες έχουν… παρελθόν. Η Σέλτικ, με τον προπονητή Νιλ Λένον σαν παίκτη, είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 (1-0, 0-0). Την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League η «Μπάρτσα» πήρε ρεβάνς (1-3, 1-1), ενώ στους «16» της περιόδου 2007/08 πήρε την πρόκριση με δύο νίκες (2-3, 1-0). Οι Καταλανοί είναι αήττητοι για 17 ματς στην έδρα τους στην Ευρώπη έχοντας 14 νίκες, ενώ η Σέλτικ έχει τρεις ισοπαλίες και εννέα ήττες σε δώδεκα επισκέψεις στην Ισπανία.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του ομίλου (19:00), Σπαρτάκ και Μπενφίκα διεκδικούν την πρώτη τους νίκη. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι έκτη με 19 βαθμούς μετά από 12 αγωνιστικές στο ρωσικό πρωτάθλημα και προέρχεται από ήττα με 2-1 από την πρωτοπόρο Ανζί. Ο Βραζιλιάνος Ρομούλο και ο γκολκίπερ Ντίκαν θα λείψουν από τους γηπεδούχους. Οι «αετοί» θα δώσουν το πρώτο τους ματς μετά τη διακοπή πρωταθλήματος, με τον Νικολάς Γκαϊτάν να επιστρέφει στη δράση μετά τον τραυματισμό του. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξανασυναντηθεί στην Ευρώπη. Η Σπαρτάκ έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα ως γηπεδούχους απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, ενώ η Μπενφίκα επί ρωσικού εδάφους έχει μία νίκη σε πέντε αγώνες.

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μπαρτσελόνα 6 (5-2)
2) Σέλτικ 4 (3-2)
3) Μπενφίκα 1 (0-2)
4) Σπαρτάκ Μόσχας 0 (4-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Μπενφίκα-Σπαρτάκ Μόσχας (21:45)
Σέλτικ-Μπαρτσελόνα (21:45)

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου