ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοντρέρας: “Μην μας ξεγράφει κανείς στο Champions League”

κοντρέρας-μην-μας-ξεγράφει-κανείς-στ-137032
Ο Πάμπλο Κοντρέρας προτιμά τον Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον Φερνάντο Σάντος, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στην Τούμπα.
"Ο Ολυμπιακός θα πάει στο Μονπελιέ για να νικήσει", δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Ο Χιλιανός αμυντικός προχώρησε δε σε σύγκριση του Λεονάρντο Ζαρντίμ με τον Φερνάντο Σάντος, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ.
Πρώτα όμως είναι το Champions League και το ματς με τη Μονπελιέ. "Κόντρα στην Μονπελιέ θα πρέπει να αγωνιστούμε πιο δυνατά στην άμυνα, ανασταλτικά συνολικά να λειτουργήσουμε πιο συγκεντρωμένα και από εκεί να κτίσουμε την επίθεση. Για μένα είναι σημαντικό να σταματάς τον αντίπαλό αλλά να μην ξεχνάς ποτέ ότι οφείλεις να σκοράρεις. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα η οποία θα πάει στην Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού για να κρατήσει το μηδέν. Η νίκη είναι ο στόχος μας διότι μην ξεχνάτε ότι ακόμα διεκδικούμε την πρόκριση. Αυτός ο σύλλογος έχει ως μοναδικό σκοπό σε κάθε του αγώνα την νικη. Μην μας ξεγράφει κάνεις ή σκέφτεται ότι πάμε για την Τρίτη θέση. Η νοοτροπία μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις. Έχουμε το ταλέντο για να τα καταφέρουμε κι ας υπάρχουν δυσκολίες. Όπως λέει πάντως ο κόουτς Ζαρντίμ, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο, και το επόμενο παιχνίδι είναι η Ξάνθη. Αυτή μας ενδιαφέρει και θέλουμε να νικήσουμε παίζοντας καλά".
Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε στην άμυνα ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Μολονότι θεωρεί τιμή τη σύγκριση με τον Σουηδό αμυντικό, όμως ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό γιατί "θέλω να γράψω την δική μου ιστορία και να αφήσω το δικό μου όνομα στον σύλλογο, αυτή είναι η επιδίωξή μου. Έχουμε άλλωστε πολύ δουλειά αφού μην ξεχνάμε πως η ομάδα πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε φέτος".
Ο Σάντος και η επιστροφή στην Τούμπα
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι ο δεύτερος Πορτογάλος προπονητής με τον οποίο συνεργάζεται στην Ελλάδα. Προηγήθηκε ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ.
"Είναι δύο διαφορετικοί προπονητές και η διαφορά στην ηλικία τους κάνει διαφορετικούς και στο χορτάρι. Ο Σάντος είναι πολύ πιο συντηρητικός κοιτάζοντας πρώτα την ισοπαλία. Ο Ζαρντίμ ως πιο νέος άνθρωπος, αξιολογεί το υλικό του και προσαρμόζει το σκεπτικό. Θέλει να παίζει πολύ πιο επιθετικά και αυτό οφείλεται στην ποιότητα των παικτών αλλά και σε αυτό που του αρέσει πιο πολύ. Πιο πολύ από τον Σαντος", δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον "Πρωταθλητή".
Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αργεί ακόμα, ωστόσο ο Κοντρέρας είναι έτοιμος για την επιστροφή στην Τούμπα: "Γνώριζα την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αλλά έχω τρομερό σεβασμό τόσο για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης όσο και στο δικό μας κοινό αλλά τώρα με ενδιαφέρουν μόνο οι φίλαθλοί μας και να κερδίζουμε αγώνες στον Πειραιά… Πάντως είναι η αλήθεια όταν δίνεις όλους αυτούς τους γεμάτους ένταση αγώνες στην Ελλάδα δεν σκέφτεσαι ότι θα παίξεις κάποια στιγμή στον αντίπαλο. Έτρεφα σεβασμό για τον Ολυμπιακό, ήταν πρωταθλητής, η ομάδα που έπρεπε να νικήσουμε γι αυτό και όταν μου τηλεφώνησαν από τον σύλλογο είπα ναι. Περιμένω βεβαίως ότι θα είναι δύσκολο το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά προέχει η ομάδα μου και θα το ξεπεράσω. Θα κάνω τα πάντα για να νικήσουμε".
Αναφέρθηκε δε και στη συνάντηση με τον Πάμπλο Γκαρσία. "Χα, θα έχει ενδιαφέρον. Ξέρετε ο Πάμπλο είναι σπουδαίος άνθρωπος και σημαντικός παίκτης. Δένεται όμως με την ομάδα του πολύ και μέσα στο γήπεδο παίζει με μεγάλη ένταση. Το ίδιο όμως θα κάνω κι εγώ. Τον περιμένω στο Καραϊσκάκη και νομίζω ότι δεν θα έχουμε παρατράγουδα. Αν ξεφύγει; Ε, τότε δεν θα καθίσουμε …ήσυχοι. Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και θα υπερασπιστώ την ομάδα μου. Μιλήσαμε πριν έρθω και συμφώνησε με την επιλογή μου διότι είμαστε επαγγελματίες. Ελπίζω ότι θα τα πούμε καλά και χωρίς εντάσεις".

Για τη δουλειά στην άμυνα του Ολυμπιακού
Ο ηγέτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας αναφέρθηκε σε αυτό το κομμάτι και στους συμπαίκτες του: "Δουλεύουμε σκληρά με τον Σιόβα και τον Μανωλά προκειμένου να εμφανιστούμε στο καλύτερο επίπεδο. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν δέχεσαι ένα γκολ, τότε οι περισσότεροι θα πουν ότι ευθύνεται η άμυνα. Το κατανοούμε γι αυτό και κάθε μερα προσπαθούμε όλο και πιο πολύ για να βελτιωνόμαστε. Το μόνο που μας απασχολεί είναι πως θα κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο.
Νομίζω ότι είναι λάθος η προσέγγιση ότι στο γκολ που δέχεσαι ευθύνεται η άμυνα και στο γκολ που σημειώνεις είναι επιτυχία της επίθεσης. Προσπαθούμε να δουλέψουμε ως σύνολο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αυτό είναι το μυστικό για να κερδίζεις κάθε αγώνα.

Όσον αφορά στον Σιόνα και τον Μανωλά, πρόκειται για δύο νέα παιδιά και είναι σπουδαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τους προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγάλους αγώνες. Είναι παιδιά με ταλέντο και τρομερή διάθεση για δουλειά κάτι που θα τους βοηθήσει στο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε να γυρίσει και ο Αβραάμ. Θα μας βοηθήσει απίστευτα με την ποιότητα και την πείρα του. Το σημαντικό είναι να γυρίσει υγιής".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου