ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμάζει την επιστροφή του ο Ναδάλ

ετοιμάζει-την-επιστροφή-του-ο-ναδάλ-138758
Η στιγμή επιστροφής για τον Ράφαελ Ναδάλ στην ενεργό δράση όλο και πλησιάζει. Ο Ισπανός τενίστας εξαιτίας της τενοντίτιδας στο γόνατο έχει να αγωνιστεί από τις 28 Ιουνίου, όταν είχε χάσει από τον Τσέχο Λούκας Ρόσολ με 3-2 στο β’ γύρο του Wimbledon, αποτέλεσμα των προβλημάτων στο γόνατο που είχαν ήδη εμφανιστεί.
Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά για τον Ράφαελ Ναδάλ, έπειτα από επτά χρόνια συνεχόμενων συμμετοχών σε τουρνουά Grand Slam, που αποκλειόταν τόσο νωρίς.
Πλέον, τρεις μήνες αργότερα, ο 26χρονος τενίστας μετρά ανάποδα για την επιστροφή του στους αγώνες, προσδοκώντας αυτό να γίνει από το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη στις 14 Ιανουαρίου.
Το τελευταίο διάστημα και στην περίοδο αποθεραπείας του ο Ράφα Ναδάλ είχε την ευκαιρία να βρεθεί στη γενέτειρά του τη Μαγιόρκα δίπλα στους δικούς του ανθρώπους και να πάρει βαθιά ανάσα αποτοξίνωσης.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του από τον Ρόσολ στο Wimbledon, o Nαδάλ ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στις 15 Αυγούστου ακύρωσε και την παρουσία του στο US Open στη Νέα Υόρκη.
Αυτή η απουσία του είχε σαν αποτέλεσμα στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 ο Ναδάλ, κάτοχος 11 τίτλων σε Grand Slam από τα οποία οι επτά στο γαλλικό Όπεν, να πέσει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς τον προσπέρασε ο Αντι Μάρεϊ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου