ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έχουν συνηθίσει στην ήττα…»

έχουν-συνηθίσει-στην-ήττα-138915
Τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στην ΑΕΚ έχουν εθιστεί στα αρνητικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε ο Βασίλης Μπορμπόκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. «Αν πάρουν έναν βαθμό θα τον πανηγυρίσουν», τόνισε ο παλαίμαχος άσος των δύο ομάδων. Όσον αφορά το πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής με την Σλοβακία: «Και να μην είναι σε καλή μέρα θα πάρουν το αποτέλεσμα, όπως κάνει στην Αγγλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», το σχόλιό του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Μπορμπόκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για την κατάσταση της ΑΕΚ εν όψει του παιχνίδι στην Τούμπα
«Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα. Υπήρξαν πολλές αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας μέσα στο καλοκαίρι. Ένα από τα προβλήματα είναι η διαχείριση αυτών των παιδιών που τους φαίνεται βουνό το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους. Εύχομαι στον προπονητή (Έβαλντ Λίνεν) να καταφέρει να τους ανεβάσει ψυχολογικά και να δείξουν καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα έχεις περισσότερη ευθύνη. Όταν έπαιζα στην Καλαμαριά και χάναμε με μικρό σκορ από μία μεγάλη ομάδα, ήμασταν ευχαριστημένοι. Δεν ισχύει το ίδιο για τις μεγάλες ομάδες. Όταν πήγα εγώ στην ΑΕΚ βρήκα Σαβέφσκι, Αλεξανδρή, Δημητριάδη κ.α.
Ο Φούντας και τα άλλα παιδιά δεν έχουν παίκτες να παραδειγματιστούν και να πάρουν πράγματα από αυτούς. Δεν χρειάζεται να μιλήσουν, μόνο η παρουσία τους είναι σημαντική. Από την πλευρά μου, πήρα από κάποιους ανθρώπους χωρίς να μιλάνε. Τώρα δεν υπάρχουν δύο-τρία άτομα να “σηκώσουν” αυτά τα παιδιά, τα οποία έχουν συνηθίσει στην ήττα. Είναι όλοι καλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν μπει στη διαδικασία αν πάρουν έναν βαθμό θα πανηγυρίσουν.
Μόνο ο νέος προπονητής (Λίνεν) θα αλλάξει την κατάσταση, επειδή είναι ξένος. Στην ΑΕΚ επειδή υπάρχουν πολλά στρατόπεδα, σε έναν έλληνα προπονητή θα έλεγαν τις απόψεις τους, ενώ ο ξένος δεν διαβάζει τον Τύπο και κάνει ό,τι θέλει εκείνος μέσα στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ηγέτης και ο Γκερέιρο προέρχεται από τραυματισμό και δεν ήταν ενεργό μέλος στην προηγούμενη ομάδα».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα
«Ο Σαββίδης είναι η σωτηρία του ΠΑΟΚ και πληρώνει τους πάντες. Είναι σίγουρα το φαβορί της αναμέτρησης. Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία. Αυτό που βλέπω τον τελευταίο μήνα νομίζω ότι ωφέλησε, αν και πριν από δύο μήνες δεν είχε θετικό αντίκτυπο και έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από πέντε χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές επιτυχίες. Αν το δούμε από την αρχή της χρονιάς τώρα ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλά».
Για τις εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδας στα πρόσφατα ματς

«Με την Βοσνία παίξαμε καλά. Στο παιχνίδι με την Σλοβακία ήταν ένα από τα χειρότερα ματς που κάναμε τα τελευταία τα τελευταία χρόνια ως ομάδας. Σε κάθε περίπτωση έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας, αφού ο Σάντος τους έχει περάσει το μήνυμα ότι και καλοί να μην είναι θα καταφέρουν με κάποιον τρόπο να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι σαν την Μάντσεστερ…».

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου