ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυρίαρχος ο Ακρατος

κυρίαρχος-ο-ακρατος-142276

Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας που έγινε στις 12-14 Οκτώβρη στο Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκε ο Α.Σ. Άκρατος Βόλου με τους πρωταθλητές Σωτήριο Μπρέτα, Ηλία Κουρτέλη και Αθανάσιο Παπαβασιλείου και προπονητή τον Δημήτρη Χίο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας Ανδρών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη βολιώτικη ομάδα η οποία μετά από πολύ έντονο συναγωνισμό αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Παρόλο που ο προπονητής Δημήτριος Χίος λόγω τιμωρίας από την Ε.Ο.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) έδινε τηλεφωνικές εντολές εκτός ποδηλατοδρομίου, οι αθλητές του δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, δικαίωσαν τις προσπάθειές του με τους υψηλού επιπέδου χρόνους που πέτυχαν.

Το πρωτάθλημα ήταν κριτήριο για την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας που θα πραγματοποιηθεί από 19/10/2012 έως 21/10/2012 στη Λιθουανία.

Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα 200m sprint ο Σωτήρης Μπρέτας με χρόνο 10.319 (ο καλύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ελληνικό ποδηλατοδρόμιο) κατέκτησε την 1η θέση, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι αδελφοί Βολικάκη, Χρήστος και Ζαφείρης.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Ηλίας Κουρτέλης κατέκτησε την 4η θέση και ο Θανάσης Παπαβασιλείου την 6η. Στο αγώνισμα του kerin τέταρτος ήταν ο Σωτήρης Μπρέτας, πέμπτος ο Ηλίας Κουρτέλης.

Στο αγώνισμα των 1000m ο Μπρέτας κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ έκτος ήταν ο Κουρτέλης.

Στο τελευταίο αγώνισμα του πρωταθλήματος στο ομαδικό sprint ο Άκρατος με τους Κουρτέλη, Μπρέτα και Παπαβασιλείου κατέλαβε την πρώτη θέση με τον εκπληκτικό χρόνο 46.090. Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα του Π.Ο. Πατρών με χρόνο 46.3 και τρίτη ήταν η ομάδα του Π.Ο. Κάστρου Ηρακλείου Κρήτης με χρόνο 46.534.

Μετά το πέρας των αγώνων οι αθλητές του Ακράτου με τις επιδόσεις τους θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την στελέχωση της εθνικής ομάδας εν όψει του τεταρτοετούς πλάνου για την Ολυμπιακή ομάδα του 2016.

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει το γυμναστήριο Body ART για τη βοήθεια στην πληρέστερη προετοιμασία των αθλητών καθώς και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου για την παραχώρηση της αίθουσας μυϊκής ενδυνάμωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου