ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με πιο καθαρό μυαλό

με-πιο-καθαρό-μυαλό-142375
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Με διαφορετικό μάτι, με περισσότερες μέρες προετοιμασίας και με ζητούμενο το πιο καθαρό μυαλό στο παιχνίδι βλέπει ο Ολυμπιακός Βόλου το επόμενο ματς που είναι στις Σέρρες την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV.
Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η επιστροφή στις επιτυχίες και δείχνοντας το πιο καλό του πρόσωπο να φθάσει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από ήττα στα Γιαννιτσά από την τοπική Αναγέννηση, αλλά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League.
Ο Ολυμπιακός μετά την προχθεσινή ισοπαλία στο Βόλο με την Καλλιθέα, και προερχόμενος πιο πριν από ήττα στη Λάρισα αλλά και δυο ακόμη ισοπαλίες στα Μέγαρα και με Φωκικό στο Βόλο, έχει μείνει πίσω και θέλει μια νίκη ψυχολογίας, αφού έχει μόνο μια στην πρεμιέρα επί της Καβάλας…
Οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετές δικαιολογίες για τις μέχρι στιγμής όχι καλές εμφανίσεις, αλλά θέλουν και μπορούν να αλλάξουν και το κλίμα και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αφού η μεγάλη φετινή Football League αφήνει από μόνη της περιθώρια… βελτίωσης αν και το πρόγραμμα θεωρείται αρκετά βεβαρημένο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες μέρες να προετοιμαστεί καλύτερα ως την Κυριακή, αφού τα 5 προηγούμενα ματς έγιναν σε διάστημα μόλις 15 ημερών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το τι θα γίνει στη συνέχεια με τα παιχνίδια να ορίζονται σταδιακά… καθώς μόλις χθες ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Football League και η ομάδα του Βόλου έμαθε ότι αγωνίζεται την Κυριακή στις 3 μ.μ. με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, ένα ματς που θα μεταδώσει ο ΟΤΕ TV, ενώ μόνο το ματς Εργοτέλης – Ηρακλής θα γίνει Σάββατο…

Πάντως μετά το ματς στις Σέρρες με «παρεμβολές» αγώνων κυπέλλου (για τον Ολυμπιακό Βόλου πρώτος αντίπαλος του θα είναι ο Αστέρας Μαγούλας και στην επόμενη φάση ο νικητής του αγώνα Εθνικός Αστέρας – Καλλονή), υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το ρεπό του την 15η αγωνιστική και ενώ στη 14η είναι το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη…

Στην 7η θα υποδεχθεί την Επανωμή, ενώ μετά έχει συνεχόμενα δυο εκτός έδρας ματς σε Γιαννιτσά και Δράμα, στην 10η υπάρχει το ματς Ολυμπιακός Βόλου – Παναιτωλικός, μετά παίζει πάλι Σέρρες με Εθνικό Γαζώρου, στη 12η αγωνιστική θα υποδεχθεί την Παναχαϊκή και μετά θα παίξει στη Φυλή με τον Θρασύβουλο.
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να μη χάσει άλλο έδαφος και παρ’ ότι υπάρχουν δικαιολογίες ελλιπούς προετοιμασίας και κούρασης και να πάρει βαθμούς θυσιάζοντας ακόμη και το θέαμα!
Στην ελλιπή προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και τα λάθη που «βγαίνουν» από το όχι καθαρό μυαλό και τα συνεχή παιχνίδια αναφέρθηκε και ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας
μετά το προχθεσινό ματς και τη νέα απώλεια βαθμών… «Όσο είχαμε δυνάμεις, είδαμε στο γήπεδο τον Ολυμπιακό Βόλου που μας αντιπροσωπεύει. Μείναμε από δυνάμεις. Ενώ στο πρώτο μέρος είχαμε καλή κυκλοφορία, κίνηση, αποφασιστικότητα, στο δεύτερο αν και είχαμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε το ματς, λόγω της κούρασης η ομάδα ήταν διαφορετική. Δεν είναι δικαιολογία. Είναι η κακή προετοιμασία και τα συνεχή παιχνίδια. Βλέπω όμως ότι αν μπούμε σε κανονικό ρυθμό με τα παιχνίδια κάθε Κυριακή, η ομάδα θα είναι η καλύτερη της κατηγορίας.
Είπα στους παίκτες να μην απογοητεύονται, θα πάρουμε σε άλλα παιχνίδια τους βαθμούς. Πληρώνουμε την κακή προετοιμασία και το πρόγραμμα Τετάρτη – Κυριακή» ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ εν όψει του αγώνα στις Σέρρες δεν λείπουν και πάλι τα προβλήματα.
Πάντως στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Βαζάκας προσπαθεί να διορθώσει τις αδυναμίες που παρουσίασε τακτικά η ομάδα στα τελευταία ματς, τόσο στον επιθετικό τομέα για το εύκολο γκολ, όσο και στην καλύτερη λειτουργία στο κέντρο ώστε να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο τής λάθος πάσας, αλλά και στην άμυνα με τη σωστή συνεννόηση…
Αυτό που ζητεί ο Γρεβενιώτης τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του είναι «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια σε όλους τους χώρους και σε κάθε κίνηση, αλλά και υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι με αγωνιστική διάθεση και πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα…
Στην επιθετική γραμμή όσον αφορά στον Βούλγαρο Τοντόρ Κόλεφ που προχθές πέτυχε το πρώτο του γκολ, έδειξε πολλά από τα θετικά του στοιχεία αλλά και αυτό που λέγεται όχι εντελώς έτοιμος. Ο Κόλεφ είναι έμπειρος φορ και μέχρι το προχθεσινό ματς είχε παίξει για λίγα λεπτά στο ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα και έδειξε ανέτοιμος, μπαίνοντας σε ειδικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του προχθές ήταν ρίσκο. Θυμίζουμε πως ο Βούλγαρος επιθετικός ήρθε στο Βόλο στα τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε να προπονηθεί με ομάδα από τον περασμένο Μάιο!
Κι ενώ στο χώρο του κέντρου κάθε ματς που περνάει γίνεται πιο αισθητή η απουσία του Ντεβάλις που είχε «δέσει» με τους υπολοίπους, στο τελευταίο ματς φάνηκε και το κενό του Μπολάτι, ενώ από τον Χάρη Παππά όλοι περιμένουν πολύ πιο πολλά, αν και με την Καλλιθέα είχε την ασίστ στο μοναδικό γκολ.
Στην άμυνα τέλος το πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της, αφού με την Καλλιθέα οι δυο κεντρικοί αμυντικοί δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί, με τον Στογιάνοφ να ξεκινά στη θέση για πρώτη φορά, αν και άλλες δυο φορές που μπήκε αλλαγή για τα χαφ αναγκαστικά λόγω αποβολής των στόπερ, γύρισε πίσω .
Πάντως κάτι ανάλογο – με την πρώτη φορά την Δευτέρα – θα συμβεί και στας Σέρρας που επιστρέφει από τιμωρία ο Θανάσης Παλαιολόγος και πιθανότατα θα λείψει και πάλι ο Σπύρος Γόγολος, ο οποίος εκτός από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη γάμπα έπαθε και εξάρθρωση ωμοπλάτης.
Πάντως για το Κυριακάτικο παιχνίδι εκτός του ότι επιστρέφει ο Θανάσης Παλαιολόγος, ο οποίος είχε αποβληθεί άδικα στη Λάρισα και εξέτισε την ποινή του… ο Γιώργος Βαζάκας μετράει αμφιβόλους και σίγουρους απόντες, ελπίζοντας ο… χρόνος να του δώσει τις λύσεις που θέλει…
Εν όψει λοιπόν του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού που δίνει η ομάδα την Κυριακή στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, εκτός του τραυματία Κριστιάν Ντεβάλις που μετά την επέμβαση βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ο έτερος Αργεντινός Ματίας Μπολάτι υποφέρει από τράβηγμα στο γαστροκνήμιο και δεν θα είναι επίσης στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα, όπως και ο Σπύρος Γόγολος με την εξάρθρωση ωμοπλάτης.
Ακόμη προς το παρόν πρόβλημα υπάρχει και με παίκτες που αποχώρησαν τραυματίες από το προχθεσινό ματς με την Καλλιθέα και είναι ο Κογκολέζος Γιανίκ Γενγκά, ο Ισπανός Αντόνιο Ανιέτε, ο Βούλγαρος Τοντόρ Κόλεφ, αλλά και οι Παναγιώτης Κατσιαρός και Δημήτρης Τσιάτσιος, που πάντως πιστεύεται πως το πρόβλημα τους προέρχονταν από την κόπωση του αγώνα και θα ξεπερασθεί μέχρι τον επόμενο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου