ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα ήθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ

νέα-ήθη-στο-μεταγραφικό-σχεδιασμό-του-142757
Ο Γενάρης είναι τόσο κοντά όσο και… μακριά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» που μετά τις διακηρύξεις Σαββίδη θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τόσο τους στόχους του όσο και τον τρόπο προσέγγισής τους.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των μεταγραφών που, όπως είπε θα γίνουν αν χρειαστεί, ωστόσο όπως σε όλα τα θέματα που διαχειρίζεται έτσι και σ’ αυτό έχει θέσει όρους και προϋποθέσεις.
Κατ’ αρχήν ο τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να κινηθεί εντός ενός καθορισμένου μπάτζετ το οποίο θα έχει μεν τη δυνατότητα να υπερβεί αλλά μόνο αν υπάρξει βάσιμη αιτιολόγησή του.
Ηδη το «δεξί χέρι» του ομογενή επιχειρηματία, η Μαρία Γκοντσάρεβα έχει εξηγήσει αυτή τη διαδικασία, η οποία μάλιστα ακολουθήθηκε δοκιμαστικά στις μεταγραφές των Λόρενς, Βιβιάν και Χακόμπο.
Τώρα όμως ήρθε η στιγμή η διαδικασία αυτή να εφαρμοστεί κανονικά.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα προβλέπει αυτή η διαδικασία, ο τεχνικός διευθυντής θα κάνει τις εισηγήσεις του στην ΠΑΕ παραδίδοντας μια έκθεση όπου (κι εδώ έγκειται η πρωτοτυπία) θα αναγράφεται η συμφωνημένη αμοιβή του παίκτη και του μάνατζέρ του, αλλά και η αμοιβή του στην προηγούμενη ομάδα του.
Στην έκθεση αυτή θα συμπεριλαμβάνεται η γνώμη του προπονητή για τον παίκτη και ο ιατρικός έλεγχος του ιατρικού τιμ που θα πρέπει να έχει γίνε ήδη.
Ακόμα θα πρέπει να αναλύεται ο λόγος που προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος παίκτης, από άλλους που αποτελούσαν εναλλακτικές επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση.
Όταν η διοίκηση μελετήσει την έκθεση και κρίνει πως είναι επαρκώς αιτιολογημένη, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην μεταγραφή με την υπογραφή συμβολαίων.
Ουσιαστικά δηλαδή αυτή η διαδικασία δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαφανή διαδικασία που θα θέτει προ των ευθυνών τους όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στη λήψη των αποφάσεων.

Άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης το είπε στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε. Ολοι θα αξιολογηθούν και αν κριθούν κατάλληλοι για το έργο που είναι επιφορτισμένοι να φέρουν εις πέρας θα παραμείνουν.

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου