ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να φέρω ξανά τις επιτυχίες»

να-φέρω-ξανά-τις-επιτυχίες-150162
Αποφασισμένος να φέρει τον ΠΑΟΚ ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης.
«Η ιστορία της ομάδας δεν ξαναγράφεται, αλλά θέλω να φέρω ξανά τις επιτυχίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Πιστεύω σε κάποιο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ δε θα χρωστάει σε κανέναν».
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του ομογενούς επιχειρηματίας ήταν η εξής: «Αν είχα έρθει το 2006, σας διαβεβαιώνω ότι ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη θέση». «Οι μεγάλες ιδέες αγαπούν τη μεγάλη σιωπή», το σχόλιό του για τα όσα έχουν ακουστεί για την Gazprom.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο για νέο γήπεδο της ομάδας, υπογράμμισε: «Όταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι, πως θα πας να ζήσεις σε ένα καινούργιο; Θα το κάνω πολύ προσεκτικά».
Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση του ΠΑΟΚ την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, τόνισε: «Θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές, αλλά δε θα είναι υπερβολικά ακριβοί, γιατί η ομάδα δεν τους έχει ανάγκη».
Δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη κάθισαν ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Δώνης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο της ομάδας από τους παίκτες παρόντες ήταν οι Λίνο, Γεωργιάδης, Κάτσε και Λόρενς.
Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης άκουγε τον Ιβάν Σαββίδη να του απονέμει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην απειθαρχία της ομάδας στο ντέρμπι με τον Άρη (4-1) αναφερόμενος στις κόκκινες κάρτες.
Ο τεχνικός του «δικέφαλου», όμως, φρόντισε να μην αντιδράσει… Διατήρησε χαμηλούς τόνους και σε «πηγαδάκια» με τους δημοσιογράφους δεν είπε κουβέντα για τη δήλωση Σαββίδη. Δεν θέλησε να τη σχολιάσει.
Για όσους, ενδεχομένως, το αγνοούν, ο Σαββίδης έκραξε επί της ουσίας δημοσίως τον προπονητή της ομάδας του για τις κόκκινες των Λόρενς και Κατσικά σε ένα σημείο, όπου το σκορ ήταν στο 4-1 και δεν ελλόχευε κανένας κίνδυνος για ανατροπή.
«Πρέπει να λειτουργούμε σωστά, για παράδειγμα στο ματς με τον Άρη. Είναι 4-1 στο ημίχρονο και εμείς μένουμε στο τέλος με εννιά παίκτες και έχουμε πολλές κίτρινες. Ποιος φταίει για αυτό; Ο προπονητής μας, και αυτός και ο Βρύζας πρέπει να δουλέψουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σαββίδης και πρόσθεσε: «Θα φτάσουμε σε σημείο όπου λόγω καρτών δεν θα έχουμε να παίξουμε το επόμενο ματς. Και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και για τον Γενάρη: αν σε κάθε παιχνίδι παίρνουμε κόκκινες κάρτες δεν θα έχουμε ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Ζητώ απόλυτη πειθαρχία. Εγώ απαιτώ πειθαρχία και ο Δώνης πρέπει να την επιβάλλει. Εγώ εμπιστεύομαι τον Δώνη και μπορεί να κάνει καλή ομάδα. Αλλά μόλις χαθεί η εμπιστοσύνη μου, το βράδυ δε θα είναι στον ΠΑΟΚ! Μου είναι συμπαθής και με αδύναμο ρόστερ έχει δώσει όραμα και είναι θετικό γι’ αυτόν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου