ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στηρίζουν μέχρι νεωτέρας τον Αλέγκρι

στηρίζουν-μέχρι-νεωτέρας-τον-αλέγκρι-156441

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και την περασμένη Τετάρτη ο Αντριάνο Γκαλιάνι και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δείπνησαν μαζί σε πολυτελές εστιατόριο του Μιλάνου, συζητώντας για τη Μίλαν.

Το συγκεκριμένο δείπνο, ωστόσο, είχε μια ιδιαιτερότητα, αφού έγινε λίγες μέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι και πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που «βγήκε» από τη βραδιά είναι πως η Μίλαν στηρίζει τον προπονητή της.

Μια από τις συνήθειες που έχει καθιερώσει ο Αντριάνο Γκαλιάνι στη Μίλαν είναι το «δείπνο εργασίας» που κάθε εβδομάδα έχει με τον προπονητή της ομάδας. Σε αυτό, εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή κατάσταση, οι δύο άντρες αναλύουν τα προβλήματα της ομάδας και ψάχνουν τις λύσεις με ψυχραιμία.
Αυτό συνεχίζεται και με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Την Τετάρτη συνευρέθηκαν ο Γκαλιάνι και ο Αλέγκρι και έθεσαν επί «τάπητος» τα ζητήματα που απασχολούν την Μίλαν. Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών εφημερίδων, περισσότερο βάρος δόθηκε στο μέλλον της ομάδας.
Ο Γκαλιάνι ζήτησε επιτακτικά από τον προπονητή του να «αναγεννήσει» τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος είναι αγνώριστος και, παρά τις φήμες που θέλουν τη Μπάγερν Μονάχου έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Γκαλιάνι επιθυμεί να τον δει να ηγείται της επιθετικής γραμμής των «ροσονέρι».
Ζήτημα έθεσε ο Γκαλιάνι και για την κακή επίδοση της ομάδας στην επίθεση. Τα 7 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές δεν ικανοποιούν τον ισχυρό άντρα της Μίλαν, ο οποίος ζητάει από τον προπονητή να βρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα. Ανάλογη λύσει πρέπει να βρεθεί και για την αντίδραση της ομάδας στις στημένες φάσεις, οι οποίες έχουν κοστίσει πολύ φέτος.
Το συμπέρασμα που βγάζουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι πως ο Αλέγκρι δεν βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Η ομάδα θα πορευτεί με αυτόν ως το τέλος της χρονιάς και απλά η διοίκηση ζητάει από τον προπονητή να καταφέρει να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να εισπράξει τα, απαραίτητα για τα ταμεία, χρήματα από την ΟΥΕΦΑ.

Αν τα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες, με τη Λάτσιο στη Ρώμη και με τη Μάλαγα στην Ισπανία, δεν είναι τα επιθυμητά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Αλέγκρι θα συνεχίσει να εργάζεται στη Μίλαν. Αν και αυτό θα κοστίσει πολλά χρήματα στη διοίκηση, τόσο για την αποζημίωση του νυν προπονητή, όσο και για το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του.

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου