ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυο σεζόν και τέλος για τον Kobe

δυο-σεζόν-και-τέλος-για-τον-kobe-161832
Αποφασισμένος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2014 είναι ο Kobe Bryant, όπως παραδέχθηκε στο περιθώριο της προετοιμασίας των Los Angeles Lakers.
Στα 34 χρόνια του, έχει ήδη 16 "γεμάτες" χρονιές στο ΝΒΑ, οπότε είναι λογικό να σκέφτεται σιγά σιγά την αποχώρηση από την ενεργό δράση. Μόνο που δεν την σκέφτεται απλώς, αλλά παραδέχεται κιόλας ότι σε δυο χρόνια θα κρεμάσει πιθανότατα τα παπούτσια του. Ο λόγος για τον Kobe Bryant, ο οποίος εξήγησε στο περιθώριο της προετοιμασίας των Lakers ότι το καλοκαίρι του 2014 θα γράψει τον επίλογο της καριέρας του.
"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για κάτι, όμως το να μείνεις για τρία χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο. Είναι πολύς καιρός ειδικά για έναν guard" παραδέχθηκε ο σταρ της ομάδας του Los Angeles και συνέχισε λέγοντας ότι: "Δεν είναι μόνο θέμα υγείας, αλλά και θέλησης. Θέλω να το κάνω αυτό; Θα έχω την ίδια πείνα για να μείνω σε αυτό το επίπεδο; Θα μπορώ να κάνω την ίδια προετοιμασία και την ίδια προπόνηση;"
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα έπαιζε μερικά ακόμη χρόνια σαν αναπληρωματικός, ώστε να έχει 25 ποιοτικά λεπτά και 15 πόντους ανά παιχνίδι, ο Bryant απάντησε με ειλικρίνεια πως: "Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί". Σίγουρα τον ενδιαφέρει να κερδίσει όσο περισσότερους τίτλους μπορεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να απομυθοποιηθεί όπως συνέβη με άλλους σταρ του παρελθόντος.

Ο Bryant έχει αγωνιστεί σε 1161 ματς από την σεζόν 1996-1997 κι έπειτα, με μέσο όρο 25.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ ανά παιχνίδι. Το περασμένο καλοκαίρι υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά και πλέον μένει να δούμε αν όντως κάνει την σκέψη του πραγματικότητα και αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από δυο σεζόν, το καλοκαίρι του 2014.

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου