ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τώρα… σεντόνι

και-τώρα-σεντόνι-216051
Σήμερα στη 1μ.μ. η κλήρωση για τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟ
Πολλά ήταν τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί της Μάδεργουελ με 3-0, με την οποία σφραγίστηκε εμφατικά η πρόκριση στα play offs του Champions League.
Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν πολύτιμα έσοδα για τη βιωσιμότητά τους: περίπου 6 εκατ. ευρώ εφόσον δεν τα καταφέρουν και… μεταφερθούν στους ομίλους του Europa League και σχεδόν τριπλάσια αν κάνουν την υπέρβαση και μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.
Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην σημερινή κλήρωση (13:00), όπου η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα βρει μπροστά της μία εκ των Λιλ, Γκλάντμπαχ, Φενέρμπαχτσε, Ουντινέζε και Μάλαγα.
Ασφαλώς ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλότερα σε σχέση με τη Μάδεργουελ, αλλά τις τάξεις της ομάδας πιστεύουν πως με καμία από τις παραπάνω ομάδες το «τριφύλλι» δεν είναι… ξεγραμμένο και πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση.
Ισχυροί, αλλά όχι… φόβητρα
Φενέρμπαχτσε: Τερμάτισε δεύτερη στο περσινό πρωτάθλημα χάνοντας τον τίτλο στο νήμα από τη Γαλατάσαραϊ. Συνολικά μετρά 11 πρωταθλήματα (της αφαιρέθηκε, βέβαια, αυτό του 2011 για την εμπλοκή στα στημένα, ενώ αποβλήθηκε από το Champions League), 5 Κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ. Έδρα της είναι το «Σουκρού Σαράτσογλου» (50.000 θεατών) και προπονητής ο Αϊκούτ Κοτσαμάν. Για ένα ακόμη καλοκαίρι η «Φενέρ» άνοιξε το πορτοφόλι και έκανε σημαντικές μεταγραφές: Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια), Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους) και Τζόζεφ Γιόμπο (Έβερτον). Δίπλα σε αυτούς παραμένουν αξιόλογοι παίκτες όπως οι Τούρκοι διεθνείς Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκοκχάν Γκονούλ, Σελτσούκ Σαχίν, Μεχμέτ Τοπούζ και Σεμίχ Σεντούρκ, αλλά και οι ξένοι Άλεξ, Μίροσλαβ Στοχ, Κρίστιαν και Μούσα Σο. Στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Βασλούι με μία ισοπαλία στη Ρουμανία 1-1 και μία νίκη στην Τουρκία 4-1.
Ουντινέζε: Κατάφερε να εξασφαλίσει ξανά θέση στα προκριματικά του Champions League ως τρίτη της Serie A, παρότι το περασμένο καλοκαίρι πούλησε τους Αλέξις Σάντσες, Γκοκχάν Ινλέρ και Κριστιάν Ζαπάτα. Φέτος παραχώρησε άλλα δύο βασικά στελέχη, τον Κουάντουο Ασαμόα και τον Μαουρίτσιο Ίσλα, αλλά θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική και να μπει στους ομίλους, ενώ ακόμη αναζητούν τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία τους. Έδρα της είναι το «Φρίουλι» (42.000 θεατών) και προπονητής της ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Μεγάλο αστέρι της ομάδας και βαρόμετρο παραμένει ο Αντόνιο Ντι Νατάλε των 30 γκολ σε 48 εμφανίσεις την περασμένη περίοδο. Πιστή στη φιλοσοφία της, δεν προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές. Ενισχύθηκε μεταξύ άλλων με τους Άλαν, Γουίλιανς και Μαϊκοσούελ.
Λιλ: Μετά το περσινό νταμπλ, μπορεί να μην ήταν εξίσου εντυπωσιακή, αλλά τερμάτισε τρίτη στη Ligue 1. Ο Ρούντι Γκαρσία συνεχίζει για έκτη σεζόν στον πάγκο των τρις πρωταθλητών Γαλλίας, που έχουν έδρα το «Μετροπόλ» (60.000 θεατών). Σημαντικό αγωνιστικό (αλλά όχι οικονομικό) αποτελεί η πώληση του Εντέν Αζάρ στην Τσέλσι, αποχώρησε και ο Τζο Κόουλ, ενώ πιθανώς να φύγει και ο διεθνής Ματιέ Ντεμπισί. Πάντως οι «λιλουά» ενισχύθηκαν σημαντικά με τους Σάλομον Καλού (Τσέλσι) και Μαρβό Μαρτέν (Σοσό), ενώ μεταξύ άλλων πήραν και τον Βίκτορα Κλωναρίδη από την ΑΕΚ.
Γκλάντμπαχ: Οι πεντάκις πρωταθλητές Γερμανίας στη δεκαετία του 1970 δείχνουν ικανοί να επιστρέψουν στην κορυφή. Τερμάτισαν τέταρτοι στην Bundesliga και στοχεύουν ψηλότερα. Ο Ελβετός Λουσιάν Φαβρ αναμόρφωσε την ομάδα που παρέλαβε στις τελευταίες θέσεις και την οδήγησε στις κορυφαίες θέσεις. Έδρα της ομάδας είναι το «Μπορούσια Παρκ» (54.000 θεατών). Η Γκλάντμπαχ πούλησε το μεγάλο της αστέρι, Μάρκο Ρόις, στην πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ, αλλά φρόντισε να ενισχυθεί με αξιόλογους παίκτες όπως οι Λουκ Ντε Γιονγκ, Γκρανίτ Τσάκα, Αλβάρο Ντομίνγκες, αλλά και τον Πενιέλ Εμλάπα, που όμως θα λείψει λόγω τραυματισμού από τα προκριματικά. Παράλληλα παρέμεινε ο υπόλοιπος κορμός που αποτελείται μεταξύ άλλων από παίκτες όπως οι Τερ Στέγκεν, Στραντσλ, Ντάεμς, Βεντ, Αράνγκο, Ντε Καμάργκο και Χάνκε.
Μάλαγα: Προ διετίας ο Σεΐχης Αλ Τάνι αποκτούσε τις μετοχές του συλλόγου και ακολούθησαν εντυπωσιακές μεταγραφές, που είχαν σαν αποτέλεσμα την τέταρτη θέση στο περασμένο πρωτάθλημα. Ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης, ωστόσο, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, αναζητεί αγοραστή και τις τελευταίες ημέρες το ένα μετά το άλλο τα αστέρια της ομάδας οδηγούνται προς την έξοδο. Ήδη αποχώρησαν οι Καθόρλα (Άρσεναλ) και Ροντόν (Ρούμπιν Καζάν), κρέμασε τα παπούτσια του ο Φαν Νίστελροϊ, ενώ πιθανώς να ακολουθήσουν Μαρέσκα, Τουλαλάν, Χοακίν και Ματάισεν. Η θέση του προπονητή, Μανουέλ Πελεγκρίνι, είναι εξαιρετικά επισφαλής και με όλα αυτά η… μελαγχολία κυριεύει το «Λα Ροσαλέδα» (29.000 θεατών).
Έρχεται ο Κουίνσι και χαφ
Την ειδοποίηση του Παναθηναϊκού περιμένει ο Κουίνσι για να μπει στο… πρώτο αεροπλάνο και να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας. Με τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό υπήρξαν και επαφές, η συμφωνία είναι δεδομένη και τίποτα δεν δείχνει ικανό να χαλάσει την ανανέωση της συνεργασίας. Ο 26χρονος άσος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει πιθανότατα για τρία χρόνια. Πάντως δεν θα είναι η τελευταία προσθήκη του Παναθηναϊκού, αφού αναζητείται ένας χαφ με δημιουργικές αρετές. Για τη συγκεκριμένη μεταγραφή οι «πράσινοι» φαίνεται πως δεν θα βιαστούν και θα κινηθούν στο τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου. Με την προσθήκη του Κουίνσι, ενός ακόμη χαφ και με τους παίκτες που σταδιακά θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν (Κατσουράνης, Σο, Πίντο, Μπαρμπαρούσης), οι επιλογές του Ζεσουάλδο Φερέιρα αυξάνονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου