ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να τελειώνει

να-τελειώνει-217125

Το εισιτήριο για τα play-off του Europa League σφραγίζει σήμερα ο ΠΑΟΚ στις 9μ.μ.

Την Μπνέι Γιεχούντα από το Ισραήλ φιλοξενεί σήμερα στις 9μ.μ.(ΟΤΕspor1) ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στη ρεβάνς του 2-0 υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά του πρώτου αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 2-0 με τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδης στο Ισραήλ την Μπνέι Γιεχούντα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον σημερινό αγώνα στον οποίο όμως θα χρειαστεί προσοχή για να περάσει η ομάδα του Γιώργου Δώνη στα play off του Europa League.

Όσον αφορά το βασικό σχήμα που αναμένεται να παραταχθεί σήμερα για τον ΠΑΟΚ διαμορφώνεται ως εξής: Τερματοφύλακας ο Γλύκος, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Κατσικάς, Κουμάλο και Έτο, στον άξονα οι Λάζαρ, Παναγιωτούδης, στα άκρα οι Ρομπέρ, Γεωργιάδης και στην επίθεση ο Γιάννου με τον Σαλπιγγίδη

O Γιώργος Δώνης μίλησε χθες ενόψει της σημερινής αναμέτρησης και στην πρώτη του τοποθέτηση τόνισε: «Πέρα από την πρόκριση που πρέπει να πάρουμε, πρέπει γενικά η έδρα μας να είναι πολύ δυνατή με ελάχιστες απώλειες. Στο τελευταίο φιλικό δεν καταφέραμε να φθάσουμε στη νίκη. Για τον τρόπο παιχνιδιού παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Εμείς είμαστε σε ικανοποιητικό στάδιο στον τρόπο που παιχνιδιού που θέλουμε να επιβάλουμε. Εντός έδρας πρέπει να είμαστε πιο πολύ πιεστικοί και να μην χάνουμε χρόνο. Εκτός έδρας μπορεί να γίνει και αυτό για να περνάει το άγχος στον αντίπαλο».

Όσον αφορά την επιλογή παικτών: «Πάντα όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και περνάει μία ή δύο προπονήσεις ξέρω πως θα παραταχθούμε στο επόμενο. Θα είμαστε πολύ δυνατοί».

Για τον αντίπαλο και το παιχνίδι του τόνισε: «Τους ξέρουμε εδώ και καιρό. Πάντα ξεκινούν με 4-3-3 και στην συνέχεια αλλάζουν. Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Για εμένα δεν υπάρχει το ρητό που λέει ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ισχύει το ότι θα παραταχθούμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα».

Σε ερώτηση για τους τομείς όπου η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση, σε σχέση και με το πρώτο παιχνίδι, ο Δώνης ανέφερε: «Όσον αφορά την επίθεση περιμένω περισσότερα πράγματα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Δεν θα ψάχνουμε μόνο το πως θα βγάλουμε μία σέντρα. Πρέπει να σουτάρουμε, πρέπει να ψάξουμε κάθετες πάσες, πρέπει να παίξουμε το ένα – δύο. Από εκεί και πέρα και στην άμυνα χρειαζόμαστε μικρότερες αποστάσεις και την γραμμή μας στην ευθεία».

Όσον αφορά τους Σαλπιγγίδη και Φωτάκη, ο Δώνης σχολίασε: «Είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το περασμένο διάστημα. Σίγουρα χρειάζονται χρόνο και επίσημα παιχνίδια. Γι’ αυτό τον λόγο ίσως δώσουμε και άλλο φιλικό πέρα από τον αγώνα με την Ξάνθη».

Για τους παίκτες που έρχονται με μεταγραφή τόνισε: «Όσοι είναι τώρα στο ρόστερ είναι πιο μπροστά από όποιον και αν έρθει στην πορεία. Πριν το πρώτο παιχνίδι είχα ανησυχία για κάποιες θέσεις, ειδικά μετά την εξέλιξη στο θέμα Κρέσιτς, αλλά και στην άμυνα όπου όταν είδαμε τον Κατσικά κάτω στο πρώτο λεπτό το άγχος ήταν μεγαλύτερο. Ειδικά για την άμυνα πρέπει να πω ότι ψάχνουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Το ρόστερ μας δεν είναι ολοκληρωμένο και όσοι θα έρχονται θα χρειάζονται μία προσαρμογή στο στυλ παιχνιδιού. Από την στιγμή πάντως που με τους υπάρχοντες παίκτες υπάρχει τέτοιος τρόπος αφομοίωσης, αισιοδοξώ ότι και με κάποιους καλύτερους ποδοσφαιριστές θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».

Τέλος ο Δώνης απάντησε και σε ερώτηση για το αν αυτός ο πρώτος επίσημος αγώνας στην Τούμπα είναι ξεχωριστός για εκείνον: «Ξεχωριστή ήταν η μέρα που υπέγραψα στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα ξεχωριστό ήταν το πρώτο παιχνίδι, ξεχωριστό θα είναι και το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα. Μακάρι να έχουμε διακρίσεις και να έχουμε πολλές τέτοιες καλές στιγμές. Ξέρετε πάντως ότι στο ποδόσφαιρο οι ευχάριστες στιγμές διαρκούν λίγο».

Τελειώνει με Σιένα κι έρχεται

Να λύσει το συμβόλαιό του με τη Σιένα, περιμένουν στον ΠΑΟΚ για να προχωρήσουν την μεταγραφή του Ρετζινάλντο. Θέμα χρόνου θεωρούν στον «Δικέφαλο του Βορρά» την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία στο οικονομικό.

Ο 29χρονος, ο οποίος αγωνίζεται είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως δεξιός χαφ, αναμένεται να πάρει ένα ποσό ως αποζημίωση από τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του για να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα. Τα υπόλοιπα (υπολογίζεται στις 300.000) θα τα πάρει από τους «ασπρόμαυρους».

Όταν λυθεί το συμβόλαιό του θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και επιπροσθέτως για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου