ΤΟΠΙΚΟ

Ο Βόλος στο επίκεντρο του Χάντμπολ

ο-βόλος-στο-επίκεντρο-του-χάντμπολ-265105

Από τις 17 – 27 Ιουλίου 700 μικροί αθλητές κι αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Συνολικά 25 ομάδες και περίπου 700 μικροί αθλητές κι αθλήτριες θα βρεθούν για 10 ημέρες στο Βόλο στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων OPEN Χάντμπολ για μίνι κορίτσια Ελλάδος / μίνι αγόρια Βορείου Ελλάδος και Παμπαίδες Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο από τις 17-27 Ιουλίου και τα οποία συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, τόνισε ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι στις δύσκολες στιγμές με συνεργασία, σχέδιο και δουλειά επιτυγχάνεται η διοργάνωση τέτοιων αθλητικών γεγονότων που δίνουν ελπίδα. Μάλιστα πρόσθεσε «Αυτή είναι μια αρχή συνεργασίας και θέλουμε η Ομοσπονδία να ξαναπροτιμήσει τη Θεσσαλία για τέτοιες διοργανώσεις».

Την τεχνογνωσία ώστε να αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου τέτοιες διοργανώσεις και να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης ότι πλέον υπάρχει στις υπηρεσίες και επεσήμανε: «Προσπαθούμε και ως Δήμος Βόλου και μαζί με την Περιφέρεια να ενισχύσουμε την πόλη του Βόλου στο διεθνή αθλητικό χάρτη. Πλέον χάρη στην τεχνογνωσία των υπηρεσιών μπορούμε κι αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες αποτελούν μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για το Βόλο, καθώς θα τονώσουν την αγορά οικονομικά».

Να σημειωθεί ότι, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης κ. Π. Χατζηιωάννου εξέφρασε την πρόθεση της Ομοσπονδίας ο Βόλος ή όποια άλλη θεσσαλική πόλη να φιλοξενήσει και την Εθνική Ομάδα Χάντμπολ στα πλαίσια των προκριματικών για το Παγκόσμιο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «ως Ομοσπονδία αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και να αρχίσουμε να δουλεύουμε το χάντμπολ σε επίπεδο Θεσσαλίας που η παρουσία μας ήταν υποτονική. Από τώρα ο Βόλος και η Θεσσαλία κάθε χρόνο θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας ή πανελλαδικά πρωταθλήματα ή εκδηλώσεις με την εθνική ομάδα». Επιπλέον ανέφερε ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσει με το Δήμο και την Περιφέρεια έτσι ώστε ο Βόλος ή κάποια άλλη θεσσαλική πόλη να αναλάβει το 1ο Διεθνές Τουρνουά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χάντμπολ Γυναικών.

Ο κ. Χατζηϊωάννου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη φιλοξενία, την Ένωση Ξενοδόχων και τον Πρόεδρό της κ. Κ. Λεβέντη καθώς επίσης και το Επιμελητήριο, ενώ έδωσε και από μία φανέλα με τα χρώματα της Εθνικής στον κ. Αγοραστό και κ. Σκοτινιώτη. Οι 700 περίπου αθλητές κι αθλήτριες θα μείνουν σε έξι ξενοδοχεία σε Βόλο και Αλυκές, ενώ οι 25 ομάδες είναι απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα και συγκεκριμένα, από το Βόλο, Νευροκόπι, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Γιαννιτσά, Νάουσα, Έδεσσα, Κέρκυρα, Αμύνταιο, Αθήνα, Άργος, Χανιά, κι Αλεξανδρούπολη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου