ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοφάρισε σε 2-2 ο Παναθηναϊκός, 84-74 τον Ολυμπιακό

ισοφάρισε-σε-2-2-ο-παναθηναϊκός-84-74-τον-ολυ-282404

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει, ήτοι να παραδοθεί στη μάχη του τίτλου, αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, πραγματοποίησε ολική επαναφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και επιβλήθηκε με 84-74 του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά σε 2-2.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, η σειρά των τελικών οδηγείται σε πέμπτο παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο ΣΕΦ και ο νικητής του θα πανηγυρίσει τον τίτλο.

Οι Πειραιώτες είχαν το έλεγχο στο ματς για περίπου 30 λεπτά, ωστόσο στο τέλος το «τριφύλλι» κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη, η οποία το κρατάει ζωντανό στη μάχη του πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σημείωσε 15.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά του αγώνα και τιμωρούσε και την παραμικρή αδυναμία της αντίπαλης άμυνας.

Με τον Παναθηναϊκό να είναι νευρικός και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κινείται σε… ρηχά νερά οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 11-4, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας στο +5 (14-19)

Ο μοναδικός διασωθείς για τους «πράσινους» στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος είχε πετύχει τους 10 από τους 14 πόντους της ομάδας του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με ένα σερί 9-2 εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 (17-28), ωστόσο στη συνέχεια έπιασαν… δουλειά ο Διαμαντίδης και ο Μπατιστ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ένα εύστοχο τρίποντο του αρχηγού των «πράσινων» (σ.σ.: ήταν οι πρώτοι του πόντοι στον αγώνα) έμελλε να είναι η απαρχή ενός 11-2 των γηπεδούχων (ο Μπατίστ έκανε τη διαφορά στη ρακέτα), οι οποίοι πλησίασαν στο καλάθι (28-30).

Ενδιάμεσα με τεχνική ποινή τιμωρήθηκε ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ντούσαν Ίβκοβιτς όταν διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Παπανικολάου, με τον Διαμαντίδη να ευστοχεί σε 2 βολές και τον Σμιθ να εκτοξεύει τρίποντη «βόμβα».

Ένα τρίποντο του Έισι Λο (10 πόντους στο α΄ μέρους) διαμόρφωσε το 34-38 και ο Διαμαντίδης «έγραψε» το σκορ ημιχρόνου, που ήταν το 36-38.

Με τη λήξη του α΄ μέρους ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο εκφράζοντας με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του στον πρώτο διαιτητή του αγώνα Χρυσόστομο Σχινά.

Μάλιστα μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, άρχισε να εκσφενδονίζει αντικείμενα προς τον διαιτητή που δέχτηκε επίθεση και στη φυσούνα.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Γιασικεβίτσιους έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (39-38).

Εντούτοις ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά βασιζόμενος στη σωστή λειτουργία της άμυνας του πήγε και πάλι τη διαφορά στους 8 πόντους (47-55).

Στη συνέχεια ο Μάικ Μπατιστ πήρε επιθετικές προσπάθειες και εκμεταλλευόμενος τη φθορά των Ντόρσεϊ και Χάινς ισοφάρισε σε 55-55, ωστόσο ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο, προηγούμενος με τρείς πόντους, χάρη σε γκολ-φάουλ του Λο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο παρκέ και κατάφερε να «χτίσει» για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα νίκης (69-61 στο 35’).

Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γιασικεβίτσιους βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 69-67, ωστόσο οι πράσινοι βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα και βρέθηκαν εκ νέου στο +7 με δύο εύστοχες βολές του Μπατίστ.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς με τρίποντο του Σπανούλη και γκολ-φάουλ του Χάινς (74-73), όμως με καλάθια των Σμιθ και Γιασικεβίτσιους, το «τριφύλλι» έφτασε στο +5 (78-73) 1.28΄ πριν τη λήξη.

Η ομάδα του Ίβκοβιτς έμεινε από δυνάμεις κι έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 84-74 και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, δίνοντας χαρά, εκτός από τους οπαδούς του, και στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 23, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15(3), Βουγιούκας 3, Καλάθης 7(1), Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 12(1), Γιασικεβίτσιους 12(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 16(1), Άντιτς 11(3), Σπανούλης 8(1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8(2), Μάντζαρης, Σλούκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου